olafd Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 A tak obiektywnie jakie znaczenie ma sekunda w tą czy w tamatą. Ważne żeby już się nie zawiesiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 U mnie się nie zawieszało, ale ta pauza 2sek powodowała irytację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opis przełączników do nadajników DC...przydatna sprawa TX dc - Jeti.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Kolega,ktory jest nowym użytkownikiem DC 24 również potwierdził brak aktywacji kanału głosem.Trochę lipa,bo załączenie np. świateł do lądowania raczej nie miało by wpływu na bezpieczeństwo. Paweł sprecyzuję. Załączenie świateł do lądowania za pomocą komendy głosowej jest możliwe. Możliwe jest również zamykanie i otwieranie podwozia pneumatycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalBuc Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Tak sobie wszedłem i zdumienie jest nowa aktualizacja Version 4.23 Szału nie ma ale coś tam zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalBuc Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Oj się dzieje ważna aktualizacja dla posiadaczy nadajnika Jeti DC-24. Update Version 4.24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsolik Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Czy ktoś z użytkowników Jeti korzysta z symulatorów, np Phoenix? Czy nie ma kłopotu z podpięciem się do załączonego kabla symulatora czy trzeba jakiejś przejściówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Czy ktoś z użytkowników Jeti korzysta z symulatorów, np Phoenix? Czy nie ma kłopotu z podpięciem się do załączonego kabla symulatora czy trzeba jakiejś przejściówki? Pytanie chyba trochę nie teges. Tą aparaturę kupują zazwyczaj sportowcy(czytaj profesionaliści) więc raczej już potrafią latać. Symulator w tym przypadku jest raczej zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsolik Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Pytanie chyba trochę nie teges. Tą aparaturę kupują zazwyczaj sportowcy(czytaj profesionaliści) więc raczej już potrafią latać. Symulator w tym przypadku jest raczej zbędny. Nie do końca moim zdaniem, treningu nigdy nie za wiele, nawet dla mistrzów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Tak ja Robiłem wedle przepisu poniższego i działa: https://www.rc-thoughts.com/2014/12/real-flight-7-5-jeti-ds-16-rsat2-true/ Nie jest to Phoenix, ale nie pytałeś o konkretny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsolik Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Kurde chyba lepiej kupić coś osobnego do symulatora:) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Nie do końca To na prawdę nie jest skomplikowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Chciałbym w końcu usunąć oryginalną folię zabezpieczająca z mojego wyświetlacza, ponieważ jest delikatnie mówiąc mało transparentna Zastanawiam się nad folią ochronną tego typu: https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xdc+16+folie.TRS0&_nkw=dc+16+folie&_sacat=0 Może ktoś z użytkowników przerabiał temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Robert, mam u siebie naklejoną folię ochronną (Vikuiti). Generalnie nie przeszkadza, ale daje komfort psychiczny że wyświetlacz jest zabezpieczony przed porysowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsolik Opublikowano 15 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Ma już ktoś ds 24 i podzieli się opinią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Robert, mam u siebie naklejoną folię ochronną (Vikuiti). Generalnie nie przeszkadza, ale daje komfort psychiczny że wyświetlacz jest zabezpieczony przed porysowaniem. Również chciałem ochronić wyświetlacz przed zarysowaniami. Piotrek, ale czy ta folia przylega idealnie? Wyświetlacz to tworzywo nie szkło... Udało się nakleić bez pęcherzy powietrza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Tak, spokojnie da się to zrobić "na czysto". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Jest juz dostepna nowa wersja oprogramowania Ver. 4.27 dla nadajnikow DS/DC 14/16/24 w wersji Standard lub Lua. http://www.jetimodel.com/en/Downloads/DC-DS-Firmware-Update-Version-4-27/ Z ciekawszych usprawnien pojawila sie mozliwosc zmiany wyswietlanej nazwy zastosowanych czujnikow telemetrii z poziomu nadajnika. Osobiscie korzystam z sensorow UniSens w przypadku ktorych wyswietlane nazewnictwo bylo wylacznie w jezyku niemieckim a nie chcialo mi sie bawic w zmiane nazewnictwa z poziomu softu czujnika. Dostepna jest tez nowa wersja Jeti studio 1.1.0 Tak przy okazji Tero na swojej stronie udostepnil Jeti App Manager dzieki ktoremu szybko mozna odnalezc wszystkie dostepne aplikacje Lua i w latwy sposob zainstalowac w naszym nadajniku. https://www.rc-thoughts.com/2018/01/jeti-app-manager/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Mówisz, że można nadać "normalne" nazwy przy unisensie? Zaraz spróbuję, bo z niemieckimi nie idzie mi się oswoić. edyta: Niestety ale nie można zmienić nazw poszczególnych parametrów przy unisensie ale za to mogę zmienić nazwę samego unisensa. Tylko po co... (ver. lua) Jeśli ci się to udało to proszę o info "how to". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 No i nie doczekałem się informacji "how to", ale kto szuka ten znajdzie Udało się zmienić niemieckie, małomówiące nazwy z unisensa na inne (tu na polskie, próbnie część i bez polskich znaków), ale i pewno cały nadajnik można w ten sposób "spolszczyć". Źródło: https://www.rc-thoughts.com/2014/12/personalize-telemetry-titles-on-main-screen-and-some-other-stuff/ Powodzenia i żeby nie było, każdy robi to na własne ryzyko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi