mario70 Opublikowano 15 Lutego 2020 Opublikowano 15 Lutego 2020 Pojawiła się wersja 5.03, która poprawia błędy z wersji 5.02. Aktualizacja przez JETI Studio.
Depesz Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Cześć. Z układu zapłonowego (RCExl) silnika Saito wyprowadzony jest przewód do tachometra. Czy jest jakiś moduł Jeti, dzięki któremu telemetria pokaże mi obroty silnika na wyświetlaczu DS-16?
Sage Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 W dniu 25.03.2020 o 19:23, Depesz napisał: Cześć. Z układu zapłonowego (RCExl) silnika Saito wyprowadzony jest przewód do tachometra. Czy jest jakiś moduł Jeti, dzięki któremu telemetria pokaże mi obroty silnika na wyświetlaczu DS-16? Tak. Jeti MRPM - HALL EX działa z modułami zapłonu Saito (sensor fabrycznie jest ustawiony na odczyt z dwóch magnesów, trzeba zmienić w sofcie na jeden). http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SENSORY-TELEMETRYCZNE/JETI-MRPM-HALL-EX-JEX-MRPM-H.html?producer=3064 Jest jeszcze inna ciekawa opcja (obroty silnika + temperatura silnika + prąd pobrany z pakietu zasilającego zapłon w jednym urządzeniu) : PowerBox Systems - Spark Switch Pro https://www.powerbox-systems.com/produkte/zubehoer/schalten-und-regeln/sparkswitch-pro.html
Depesz Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 Dzięki za podpowiedź. Piszesz, że trzeba będzie zmienić ustawienia. Rozumiem, że można to będzie zrobić z poziomu aparatury.
Sage Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 2 godziny temu, Depesz napisał: Dzięki za podpowiedź. Piszesz, że trzeba będzie zmienić ustawienia. Rozumiem, że można to będzie zrobić z poziomu aparatury. Tak, można to zrobić z poziomu aparatury. Praktycznie wszystkie czujniki (także regulatory Jeti) można ustawiać z poziomu aparatury.
kulfon250 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Witam, Ktoś jakiś czas temu pisał o spolszczeniu Jeti, nadajnik da się bez problemu ( no może poza czasem, który trzeba na to poświęcić ). Gorzej z dopinanymi akcesoriami, ale walka z Jeti by podali jak trwa. Moje radio "gada" po polsku i ma polskie menu
Andrzej Klos Opublikowano 5 Maja 2022 Opublikowano 5 Maja 2022 Kupilem pod koniec ubieglego roku Jeti DS-16 ale dopiero teraz go otworzylem. @Ziggy polecil mi YouTube Tutorials od Harry Curzon. Jest ich kilkadziesiat i uwazam., ze sa doskonale. Juz po drugim odcinku rozwiazalem moj pierwszy problem; brak calibracji. Zaczynaje sie od tego: Jest wiele innych na rozne tematy programowania i obslugi Jeti. Dobrze jest znac Angielski ale byc moze samo video tez pomoze.
Rekomendowane odpowiedzi