dukeroger Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 polecam takie rozwiazanie: http://www.rcskorpion.pl/towar/komplet-dwu-osi-kol-do-podwozia-5x52mm-miracle/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 To ja też się pochwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Kupiłem Beavera od Pana Krzysztofa horn3t i właśnie wczoraj go oblatałem lata świetnie jak też się prezentuje w powietrzu tylko chciałem zapytać doswiadczonych z modelem o mix klap do steru wysokości jak to ustawić ? bo po włączeniu klap idzie bardzo w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Po włączeniu klap gwałtownie rośnie siła nośna dlatego domiksuj na początek SW w dół na około 1/5 wychyleń klapy. Nie ma jednej reguły co do wartości kontry SW i trzeba to ustalić doświadczalnie. Zarówno wielkości klap jak wielkości SW oraz ich odległość wpływają na wzajemne relacje. Klapy masz płynne czy wychylane skokowo? Model po załączeniu klap zawsze wchodzi na dodatni kąt natarcia i dlatego zadziera. Sprawdź czy efekt zadarcia nosa jest chwilowy czy model wznosi się stale przy stałej a najlepiej przy zmniejszającej się prędkości lotu. Musisz zneutralizować ten efekt wznoszenia ale nie możesz doprowadzić do chwilowej utraty prędkości na dodatnim kącie natarcia bo przeciągniesz. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Klapy ma spowolnione i jak je włączę to cały czas się wznosi a latam na aparaturze aurroa 9 dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Miło, że model dostał się w dobre ręce. Za bardzo nie pomogę ponieważ nie stosowałem miksu szybko nauczyłem się korygować to sterem wysokości i trzeba też pamiętać o właściwej korekcie mocy silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 W aurorze masz mix flap / elevator , klikasz w ikonkę inh i zmieni Ci się ekran i tam ustawiasz mix % wysokości do klap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Tak mam i też to uruchomiłem ale jak włączam klapy to mimo ustawienia procentowo wysokosci to nie działa chyba coś namieszałem jak robiłem ustawienia do klap start i ladowanie oraz spowolnienie serw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Na ziemi jak zapniesz klapy to wysokość opada? Bo powinna. Powiedzmy jeśli spływ klapy opada 15mm to wysokości dałbym z 3-4mm. Tylko takie rzeczy to potem wysoko sprawdzaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Masz w apce Flap Control i tam procentowo dodajesz lub odejmujesz wysokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Grzegorz, może włączyłeś sobie "fazy lotu"? Jeśli tak, to mix zadziała tylko po włączeniu zadanym przełącznikiem fazy lotu (np: lądowanie), dla której ustawiłeś mikser Poza tym, a może przede wszystkim, sprawdź, co masz napisane na ekranie aktywującym mikser: "inh" czy "act"? Odczytanie tego, czy mikser jest zdezaktywowany czy aktywny, nie jest wcale w Aurorze intuicyjne. Sprawdź działanie miksera w obu przypadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Część Bartek aktywny act musze to powolutku rozgryść co z czym się je w tych miksach flap control. Jak to na lotnisku bywa to sie coś zapomnie na szybko na czasie opanuje to pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Hurra klapy działają jak trzeba jak włączam klapy do lądowania to wysokość idzie w dół po prostu trochę techniki i człowiek się gubi zamiast dawać wartości na miunus ja dawałem plus tyle tylko że teraz odwrotnie mi się w swichu załączają wykonałem jeden lot i tak zaczęło wiać i odpuściłem dalsze próby regulowania a ogólnie model lata super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Pozwolę sobie wstawić 2 fotki Beavera który przyleciał z Bydgoszczy od horn3t na nasze lotnisko Aeroklubu Lubelskiego, myślę że Wojtek się nie obrazi ze to w jego wątku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Widzę, że został ładnie dopieszczony w detale, cieszy oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Bardzo ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Zobaczyłem ten stary watek z "bobrem" ,widze że kolega zrobił parę poprawek aby przypominał autentyk .Ja tez od jakiegoś czasu posiadam ten model . Jest wspaniały ,jezeli chodzi o latanko . Niestety nie robiłem poprawek jedynie co zmieniłem to kólka i dałem ładny aluminiowy kolpaczek .posiadam też alukolpak dla wersji z trójłopatowym smigłem . Dodałem jeszcze jeden bardzo fajny dodatek ,który trochę dodał zycia silnikowi elektrycznemu ,a mianowicie Soundefekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Fajny dźwięk gwiazdy też myslałem o tym i znalazłem w skorpion rc tylko na miejscu w sklepie poproszę o prezentacje tego modułu jak będzie ok. To też zamontuje tylko ciekaw jestem jak wyjdzie srodek ciezkosci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Akurat w tym przypadku to nie problem ,gdyz całe te ustrojstwo wraz głośniczkiem jest na tyle lekkie że nie ma to wielkiego znaczenia . W moim modelu głosnik jest pod przednia szybą .Chcialem dać w tylnej dolnej części kadluba ,tam gdzie jest otwór wentylacyjny ,Ale był problem z dostaniem sie tam, Musiałbym zdzierac pokrycie . Wstawiam filmik z lotu modelu z już zamontowanym urządzeniem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Na początku trochę tą gwiazdę słychać, ale potem... Gdzie jej tam do tego klimatycznego country! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi