Shock Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Nie wiem czy nie pociągnie to za sobą zmianę piasty śmigła na 5mm. Takie kombinacje z tulejkami to w tym przypadku druciarstwo...? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 oki i pewnie tak trza będzie zrobić... r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Po prostu zbyt mała redukcja, sporo mocy i momentu na osi i na bank piasta z łopatkami wcześniej czy później by się odmeldowała. Nie wspominając o bezpieczeństwie. Akurat w tym miejscu nie powinno się kombinować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Tak informacyjnie mój wół roboczy do zabaw w powietrzu tj. Relax po wymianie silnika (na Mega AC 22/30/1 z przekł. Kontronik 5,2:1) i regulatora (na YEP 100A (2~6S) SBEC Brushless Speed Controller ) + zewnętrzny BEC już śmiga w powietrzu. Nie ma spadku mocy/ciągu w porównaniu z poprzednim napędem i wydolnościowo 2300mAh 4S też jest wzorcowy. Jak widać poniżej wróciłem do zabawy (Otorowo) i jeszcze raz Wszystkimi, którzy pomogli mi dopasować bebechy i radzili w tej sprawie bardzo-bardzo dziękuję: ROLAND 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Relax pięny... jak by komuś zalegał to dajcie znać ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Witam Was ponownie, będę wymieniał regulator w elektroszybowcu Relax(był regulator YEP100A , ale jest dla mnie niepewny). Silnik, który mam to Mega AC 22/30/1 z przekł. Kontronik 5,2:1 to jest chyba to: https://www.d-m-t.at/motoren-zubehoer/elektro-flug-motoren/elektro-flug-motoren-631/brushless-motor-mega-ac22-30-1-getriebe-kpg-27-5-2-1-detail ) ... czy może mi Ktoś z Was powiedzieć jaki jest "timing" i liczba "poles" dla tego motoru ? Z góry dziękuję za Wasza pomoc. Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 6 polowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 ...dzięki ... a timing jaki można dla tego silnika ustawić? r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Do takiego modelu (latającego) jest to wsio ryba. Możesz spróbować ustawiać jakieś (różne) timingi, ale myślę, że nie zauważysz różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Dziękuję r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca Cześć Wam, tak informacyjnie wstawiam kilka fotek z wczorajszego latania w Solcu Kujawskim na wale bo mi je Kolega zrobił (w 99% latam sam a tym razem trafił mi się modelarz z aparatem). Przy okazji Kolega chciałby Sobie sam zrobić model z balsy klasy F3G bo tak się to teraz nazywa ( a zakładam, że jest to zelektryfikowana klasa F3B,F3F i F3J z oczywiście onnymi modyfikacjami). Czy są na necie są gdzieś jakieś darmowe plany balsowych modeli F3G ? Pozdrawiam. Roland 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi