Paweł Prauss Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Jakże dawno się tu nic nie działo... Odświeżam temat :-)) Co to za motor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 junior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 ok, ale co dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Cipolla 1,5 cm3. Italy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Masz rację Zbyszku. A ten??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 To taki sam, tylko ABC i samozapłon. A ja mam z tłumikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Paweł, mam coś z Twojej branży:) I trochę OT, ale myślę, że ciekawostka. Odbiornik i serwo z początków zdalnego sterowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Oj tam. Jak mi ten patent sprzedał dość dawno niejaki Paweł Dziuba Mistrzuniu, to jak nam się ostanie śmigiełko popsuje to i w halówkach plastelina daje radę A na halę plastelinkę zawsze bierzemy A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Ciekawe to śmigiełko :-)) A czy ktoś wie co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Widzę że temat kieruje się w stronę systemów zdalnego sterowania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Po trochu tak, ale to co pokazałem sterowało między innymi tym silniczkiem :-)) A poszło za niezłą sumę...ponad 1000€ http://www.ebay.de/itm/Stegmaier-Vakuum-Empfangsanlage-Teile-ca-1958-/282301960119?nma=true&si=jOCnurns6zlRJs0Av238nMMApgQ%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 A tak przy okazji kto zgadnie co to za motorek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenerek Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 A czy ktoś wie co to jest? s-l1600.jpg s-l1600 (1).jpg s-l1600 (2).jpg Membranowe pneumatyczne mechanizmy wykonawcze wraz ze zbiornikiem ciśnienia i sterownikami elektromagnetycznymi. Piękne, bardzo piękne , Twoje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 A tak przy okazji kto zgadnie co to za motorek? Webra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Po trochu tak, ale to co pokazałem sterowało między innymi tym silniczkiem :-)) s-l500.jpg s-l1600.jpg A poszło za niezłą sumę...ponad 1000€ http://www.ebay.de/itm/Stegmaier-Vakuum-Empfangsanlage-Teile-ca-1958-/282301960119?nma=true&si=jOCnurns6zlRJs0Av238nMMApgQ%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 Eee, myślałem, że to Twoje Paweł :/ Swoją drogą myślę, że to ustawka. Nie wierzę, że ktoś jest na tyle obłąkany, żeby zapłacić za to 1000 Euro. Czas na modelarską biżuterię. Ktoś gdzieś pytał o najmniejszy silnik benzynowy, wczoraj takie dwa okazy przyniósł mi mój ulubiony listonosz Pierwszy z lewej ma pojemność 0,23 ccm, środkowy 0,5 ccm i dla porównania Cox 1,5 TeeDee przerobiony na benzynę (też klejnot) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Pokazany sprzęt pneumatyczny nie należy do mnie i dobrze, bo to nie moja bajka. Dowiedziałem się o takim rozwiązaniu zupełnie niedawno przy okazji mojego zainteresowania Webrą Ruppert przedstawioną na kolejnych fotkach...Niestety też nie moją . Ale może kiedyś się uda :-)) Marcinie jak zwykle powaliłeś mnie na łopatki tymi cudeńkami... Napisz proszę co to za motorki. Taka refleksja przy okazji mnie naszła, że te starożytne rozwiązania sterowań wymagały dużych modeli, które były w stanie toto pomieścić i unieść. Wydaje mi się, że było toto również niesłychanie zawodne i bardzo wrażliwe na uszkodzenia, a te małe motorki to chyba tylko dla picu ktoś wystrugał, bo ich wartość użytkowa jest raczej zerowa...jeśli weźmie się pod uwagę cały potrzebny do ich działania osprzęt :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Swoją drogą myślę, że to ustawka. Nie wierzę, że ktoś jest na tyle obłąkany, żeby zapłacić za to 1000 Euro. Obłąkany powiadasz... Ciekawe czy wszystkie Twoje modelarskie zakupy są nazwijmy to ekonomicznie uzasadnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Pokazany sprzęt pneumatyczny nie należy do mnie i dobrze, bo to nie moja bajka. Dowiedziałem się o takim rozwiązaniu zupełnie niedawno przy okazji mojego zainteresowania Webrą Ruppert przedstawioną na kolejnych fotkach...Niestety też nie moją . Ale może kiedyś się uda :-)) Marcinie jak zwykle powaliłeś mnie na łopatki tymi cudeńkami... Napisz proszę co to za motorki. Taka refleksja przy okazji mnie naszła, że te starożytne rozwiązania sterowań wymagały dużych modeli, które były w stanie toto pomieścić i unieść. Wydaje mi się, że było toto również niesłychanie zawodne i bardzo wrażliwe na uszkodzenia, a te małe motorki to chyba tylko dla picu ktoś wystrugał, bo ich wartość użytkowa jest raczej zerowa...jeśli weźmie się pod uwagę cały potrzebny do ich działania osprzęt :-)) Oczywiście Paweł, że te silniczki są tylko dla "picu" i pewnie dlatego mają tyle w sobie urody Wrzucam rodzinne zdjęcie + z innej szopy samopał/zagadka (co to za jeden?). "Rodzinka" pochodzi spod jednej ręki, jeden z nich jest podpisany nazwiskiem i datą (1937). Największy ma pojemność 38ccm, ten mniejszy 2ccm, resztę już opisałem wcześniej. Wszystkie lekko się obracają z miłą kompresją Obłąkany powiadasz... Ciekawe czy wszystkie Twoje modelarskie zakupy są nazwijmy to ekonomicznie uzasadnione Robercie wcześniej wystosowałem Ci obszerną odpowiedź, ale podczas próby edycji na telefonie niechcący usunąłem wpis. W każdym razie zakup powyższej "rodzinki" ma solidne uzasadnienie ekonomiczne, a jeśli chodzi o samopała, to kosztował mnie przysłowiową czapkę gruszek Ktoś pomoże w identyfikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Oczywiście Paweł, że te silniczki są tylko dla "picu" i pewnie dlatego mają tyle w sobie urody Wrzucam rodzinne zdjęcie + z innej szopy samopał/zagadka (co to za jeden?). "Rodzinka" pochodzi spod jednej ręki, jeden z nich jest podpisany nazwiskiem i datą (1937). Największy ma pojemność 38ccm, ten mniejszy 2ccm, resztę już opisałem wcześniej. Wszystkie lekko się obracają z miłą kompresją Robercie wcześniej wystosowałem Ci obszerną odpowiedź, ale podczas próby edycji na telefonie niechcący usunąłem wpis. W każdym razie zakup powyższej "rodzinki" ma solidne uzasadnienie ekonomiczne, a jeśli chodzi o samopała, to kosztował mnie przysłowiową czapkę gruszek DSC_6847.jpg Ktoś pomoże w identyfikacji? Ten samopał to angielski Frog 149 z końca lat pięćdziesiątych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 A do mnie wczoraj dotarł taki sprzęt: Zgadujcie :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 To też angielski samopał, FROG 100 Mk II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi