Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, piotr28 napisał:

Czy te silniki lub niektóre elementy do nich wykonywano wtedy ręcznie? 

Piotrze,

co rozumiesz pod pojęciem ręćznie ?

odpowiedz brzmi tak, jeżeli chodzi o kompletowanie silnika /pasowanie  częsci+ elementy wymagające np lutowanie

odpowiedz brzmi nie, jeżeli chodzi o wykonanie poszczególnych elementów, które wykonywano maszynowo, bo zarówno  tokarki ,frezarki czy wiertarki były znane już znacznie wcześniej

czynnik ludzki nawet obecnie jest trudny do zastąpienia

Opublikowano
Godzinę temu, d9Jacek napisał:

odpowiedz brzmi nie, jeżeli chodzi o wykonanie poszczególnych elementów, które wykonywano maszynowo, bo zarówno  tokarki ,frezarki czy wiertarki były znane już znacznie wcześniej

Właśnie o te zdanie mi chodziło,dzieki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki Marcinowi od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem takiego cuda, tutaj w stanie rozłożonym (nie bez problemów) bo prawie 70-cio letni skrystalizowany smar/olej skutecznie to utrudniał, ale grzanie zawsze pomaga :-))

Dziś powinno się udać go umyć i ponownie poskładać...

20200908_190520.jpg

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
49 minut temu, Paweł Praus napisał:

Dzięki Marcinowi od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem takiego cuda, tutaj w stanie rozłożonym (nie bez problemów) bo prawie 70-cio letni skrystalizowany smar/olej skutecznie to utrudniał, ale grzanie zawsze pomaga :-))

Dziś powinno się udać go umyć i ponownie poskładać...

20200908_190520.jpg

really Mc Coy.....gratulacje ?

Opublikowano (edytowane)

Też muszę się pochwalić silnikiem na który "chorowałem" od dawna ! ??

I też marzenia spełniły się dzięki wydatnej pomocy Marcina "Maska" i Pawła - oby żyli wiecznie !!! ?

Poniżej sesja filmowa i zdjęciowa SAITO FA 30 Open Rocker - produkowany w latach 1979 - 1985 !!

Jednostka przeznaczona do napędu historycznego "szmatolota" z 1911 r - "Hirondelle".....?

Odgłos pracy pieści ucho każdego silnikowca, nie mówiąc już o widoku tych pracujących zaworów - nooo miodzioooo  !! ?

DSC_2521.thumb.JPG.a539743bf044beac982f0d2d3dfcfeb1.JPGDSC_2524.thumb.JPG.737d85a23b3263d7190da004a011fea9.JPG

DSC_2522.thumb.JPG.10805e6adf0555a48dc7970c79bef2ff.JPGDSC_2530.thumb.JPG.f0eda96c424d2dbc8e1e947dce84a821.JPGDSC_2523.thumb.JPG.b573c103dd0258aa65ada7ba69733b17.JPG

hirondelle3.jpg

Edytowane przez kaszalu
  • Lubię to 1
  • Dzięki 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
2 godziny temu, Paweł Praus napisał:

Ciekawe, niestety nie potrafię znaleźć cen...

Generalnie trzeba napisać wiadomość z propozycją ceny do sprzedawcy. W razie czego mogę pomóc.

Opublikowano
W dniu 22.09.2020 o 18:41, witold_pi napisał:

no dobra licytuję proszę o niekonkurowanie ?

Ha ha, nic nie mogę obiecać, tym bardziej, że jeszcze takiego nie mam...więc szykuj się na poważną ofertę ? no sorry, life is brutal.

Opublikowano
9 godzin temu, Paweł Praus napisał:

Ha ha, nic nie mogę obiecać, tym bardziej, że jeszcze takiego nie mam...więc szykuj się na poważną ofertę ? no sorry, life is brutal.

wszystkiego mieć nie musisz , szykuj kasę ?

Opublikowano
17 minut temu, witold_pi napisał:

wszystkiego mieć nie musisz , szykuj kasę ?

Wszystkiego mieć się nie da, to sprawa oczywista, ale czasem o jakiś motorek trzeba zawalczyć :-)))

Robiłem to już wielokrotnie z różnym skutkiem oczywiście...

Opublikowano
W dniu 24.09.2020 o 08:13, Paweł Praus napisał:

Wszystkiego mieć się nie da,

Kонечно,  всего мира не проёбиош, но стремиться нада???....i ta zasada niech nam w naszych działaniach przyświeca...

ale wracając do aukcji , to może byc ostro.....pojawił się znaczący  licytant

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.