d9Jacek Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 6 minut temu, piotr28 napisał: Czy te silniki lub niektóre elementy do nich wykonywano wtedy ręcznie? Piotrze, co rozumiesz pod pojęciem ręćznie ? odpowiedz brzmi tak, jeżeli chodzi o kompletowanie silnika /pasowanie częsci+ elementy wymagające np lutowanie odpowiedz brzmi nie, jeżeli chodzi o wykonanie poszczególnych elementów, które wykonywano maszynowo, bo zarówno tokarki ,frezarki czy wiertarki były znane już znacznie wcześniej czynnik ludzki nawet obecnie jest trudny do zastąpienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Godzinę temu, d9Jacek napisał: odpowiedz brzmi nie, jeżeli chodzi o wykonanie poszczególnych elementów, które wykonywano maszynowo, bo zarówno tokarki ,frezarki czy wiertarki były znane już znacznie wcześniej Właśnie o te zdanie mi chodziło,dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Dzięki Marcinowi od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem takiego cuda, tutaj w stanie rozłożonym (nie bez problemów) bo prawie 70-cio letni skrystalizowany smar/olej skutecznie to utrudniał, ale grzanie zawsze pomaga :-)) Dziś powinno się udać go umyć i ponownie poskładać... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 49 minut temu, Paweł Praus napisał: Dzięki Marcinowi od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem takiego cuda, tutaj w stanie rozłożonym (nie bez problemów) bo prawie 70-cio letni skrystalizowany smar/olej skutecznie to utrudniał, ale grzanie zawsze pomaga :-)) Dziś powinno się udać go umyć i ponownie poskładać... really Mc Coy.....gratulacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 (edytowane) Też muszę się pochwalić silnikiem na który "chorowałem" od dawna ! ?? I też marzenia spełniły się dzięki wydatnej pomocy Marcina "Maska" i Pawła - oby żyli wiecznie !!! ? Poniżej sesja filmowa i zdjęciowa SAITO FA 30 Open Rocker - produkowany w latach 1979 - 1985 !! Jednostka przeznaczona do napędu historycznego "szmatolota" z 1911 r - "Hirondelle".....? Odgłos pracy pieści ucho każdego silnikowca, nie mówiąc już o widoku tych pracujących zaworów - nooo miodzioooo !! ? Edytowane 10 Września 2020 przez kaszalu 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Kolekcjonerów widzę tutaj sporo, więc może któregoś coś zainteresuje. Jest to lokalny (holenderski) OLX: https://www.marktplaats.nl/u/tvs/6670199/l/hobby-en-vrije-tijd/modelbouw-radiografisch-vliegtuigen/#postcode:5622AC Nie mam nic wspólnego z tym sprzedawcą (żeby nie było, że to reklama ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Ciekawe, niestety nie potrafię znaleźć cen... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Może ktoś zalicytuje ... https://www.ebay.co.uk/itm/T-D-4-DIESEL-MODEL-ENGINE-polish/133525689618?hash=item1f16c05512:g:MLEAAOSwSyBfaMwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 2 godziny temu, Paweł Praus napisał: Ciekawe, niestety nie potrafię znaleźć cen... Generalnie trzeba napisać wiadomość z propozycją ceny do sprzedawcy. W razie czego mogę pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 10 godzin temu, bynek napisał: Może ktoś zalicytuje ... https://www.ebay.co.uk/itm/T-D-4-DIESEL-MODEL-ENGINE-polish/133525689618?hash=item1f16c05512:g:MLEAAOSwSyBfaMwi czy to nie to ??? https://www.olx.pl/oferta/polski-silnik-modelarski-CID767-IDBaONT.html#b091bd73cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 22 godziny temu, bynek napisał: Może ktoś zalicytuje ... https://www.ebay.co.uk/itm/T-D-4-DIESEL-MODEL-ENGINE-polish/133525689618?hash=item1f16c05512:g:MLEAAOSwSyBfaMwi no dobra licytuję proszę o niekonkurowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Czterotakt przez duże "CZ".....?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 W dniu 22.09.2020 o 18:41, witold_pi napisał: no dobra licytuję proszę o niekonkurowanie ? Ha ha, nic nie mogę obiecać, tym bardziej, że jeszcze takiego nie mam...więc szykuj się na poważną ofertę ? no sorry, life is brutal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 4 godziny temu, Paweł Praus napisał: no sorry, life is brutal. ......and full of zasadzkas?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 9 godzin temu, Paweł Praus napisał: Ha ha, nic nie mogę obiecać, tym bardziej, że jeszcze takiego nie mam...więc szykuj się na poważną ofertę ? no sorry, life is brutal. wszystkiego mieć nie musisz , szykuj kasę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 17 minut temu, witold_pi napisał: wszystkiego mieć nie musisz , szykuj kasę ? Wszystkiego mieć się nie da, to sprawa oczywista, ale czasem o jakiś motorek trzeba zawalczyć :-))) Robiłem to już wielokrotnie z różnym skutkiem oczywiście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 taaaaaaaaaa.......??? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Jacek z tej strony Cię nie znałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 W dniu 24.09.2020 o 08:13, Paweł Praus napisał: Wszystkiego mieć się nie da, Kонечно, всего мира не проёбиош, но стремиться нада???....i ta zasada niech nam w naszych działaniach przyświeca... ale wracając do aukcji , to może byc ostro.....pojawił się znaczący licytant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Właśnie zwiększyłem kwotę w snajperze do 700 funciaków... Witek nadążasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi