d9Jacek Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 26 minut temu, Grzesiek napisał: Czegoś tu nie rozumiem przecież Webre robili austryjacy. no najpierw awstrijcy robili a pózniej to już w West Berlinie produkowali... a jak sie dobrze przypatrzysz Grzegorzu to te Webry inne motorki przypominają ( też)a które produkowane były w Austrii a teraz MECOA robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 1 minutę temu, Paweł Praus napisał: A później Niemcy no a teraz Chińczycy....co będzie dalej, kto to wie??? No nie, Webrę kupiła amerykańska MECOA 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Godzinę temu, piotr jet napisał: Witaj Robert w tamtych czasach okolice Jasnej Góry. Dokładniej ul. Kościelna. Miałem o rzut beretem nawet bez antenki, boisko piłkarskie . Gdzie latałem na uwięzi :Żuczek 1,5cm3 potem Start 2,5cm3 Modelarnia była w Pierwszej Alejji w podwórku . To miałeś sporo bliżej do centrum ode mnie.? Ja mieszkałem na Grabówce, skąd wybyłem w Polskę "za chlebem" w 1986 roku. Moim modelarskim mentorem w tamtym czasie był Krzysiek Muzyczko (starszy ode mnie o rok), z którym to do jednej podstawówki chadzaliśmy. Lataliśmy uwięziówkami na ugorze koło lasku przy ulicy Gminnej, w miejscu, gdzie obecnie jest spore osiedle domków jednorodzinnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 19 minut temu, Paweł Praus napisał: A później Niemcy no a teraz Chińczycy....co będzie dalej, kto to wie??? Pożyjemy zobaczymy Paweł. Profanacja pożądnego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 22 minuty temu, Rob Mc Fly napisał: To miałeś sporo bliżej do centrum ode mnie.? Ja mieszkałem na Grabówce, skąd wybyłem w Polskę "za chlebem" w 1986 roku. Moim modelarskim mentorem w tamtym czasie był Krzysiek Muzyczko (starszy ode mnie o rok), z którym to do jednej podstawówki chadzaliśmy. Lataliśmy uwięziówkami na ugorze koło lasku przy ulicy Gminnej, w miejscu, gdzie obecnie jest spore osiedle domków jednorodzinnych. To jakim cudem się nie spotkaliśmy?Też "bawiłem "się z Krzychem proponuję przejść na pw. "troszku" zaśmiecamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 6 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 3 minuty temu, piotr jet napisał: To jakim cudem się nie spotkaliśmy?Też "bawiłem "się z Krzychem Najpewniej dlatego, że Krzychu został przy tych zabawkach na dłużej, a mnie poniosło, żeby z innych kwiatków też pyłku z nektarem popróbować - proza życia... ? Jakoś w początku 1980r. wymiksowałem się z aktywnego (traktowanego amatorsko) modelarstwa, choć sympatia do niego trwa do dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 11 godzin temu, MASK napisał: No nie, Webrę kupiła amerykańska MECOA Dziękuję za wyprowadzenie mnie z błędu :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 18 godzin temu, MASK napisał: No nie, Webrę kupiła amerykańska MECOA Kupili w celu przejecia nazwy , czy jest cos na rzeczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Kupują wszystko co się da i jest tanio. Firma istnieje od dawna. Nie inwestują w nowe projekty, sprzedają pozostałości magazynowe, ale tez produkują części zamienne. Kiedys po zakupie HP można było od nich kupić oryginalne obrabiarki z fabryki HP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 A czy na temat tego motorka Marcinie coś ci wiadomo? Ewidentne z Webrą ma wiele wspólnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Moze stroz nocny w fabryce Webry "tlukl" takie silniki , zeby sobie dorobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 24 minuty temu, Paweł Praus napisał: A czy na temat tego motorka Marcinie coś ci wiadomo? Ewidentne z Webrą ma wiele wspólnego? Z kolekcji Jehlika chyba masz webropodobna 10cc, silnik był wyprodukowany na długo przed bankructwem Webry. A ten, nie wiem, pewnie pochodzi z fabryki Webry, i pewnie był robiony na zamówienie jakiejś sieci handlowej albo coś w tym stylu. West, to tez Webra robiona dla Just Engines zdaje się. Tak samo Como, czyli ST, Mark - Moki, Morris - Rossi. To wszystko oryginalne silniki ze zmieniona nazwa w celach handlowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Jest wlasnie jeden WEST na sprzedaz ( 160 EUR ) . To chyba nie jest 100% WEBRA , a raczej cos na ksztalt WEBRY ? Wyprostujcie mnie Panowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 to je webra z inną czapką i silikonem w ryju i w pośladkach, gaźniki dawali też angielskie do tych silników. Kolor w sam raz dla lgbt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 9 minut temu, witold_pi napisał: Kolor w sam raz dla lgbt Ty to masz "dowcip" Witek ! Ponizej ladny zestaw z mniejszym WESTem (.52V2 ) . Cena - 350 EUR za wszystko . Ma niby latac ponad 300km/h . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Jesteś młody to bierz i kupuj v2 tego silnika jest wysokoobrotowa specjalnie do tego typu zabawek. Robili jeszcze wersję high torque czyli do 3D. Model rzeczywiście lata te 300 i się nie rozpada z samości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 7 minut temu, witold_pi napisał: Jesteś młody Co Cie dzisiaj tak na zarty bierze ? Fajna zabawka , ale pewnie ryczy niemilosiernie na max. obrotach , a nasz klub lezy blisko duzej stadniny. Jak nad nimi nie latamy to jest OK , ale trzeba tez myslec o tym , zeby sie jakis kon nie sploszyl jak uslyszy "toto" ( nie mylic z "Toto" Motylastego , ani zespolem Toto ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 zawsze można zelektryfikowć a silnik do szafy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Nieeeeeeeeeee ! To ma RYCZEC !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 to ma szwedzkiemu talibowi wjechać w silikon na pełnej prędkości Ryczy jak dziki to Oliver Tiger 2,5 cm3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi