Tomek Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Odrobina laminatu na domek i wytrzyma i 50cc benzynę. A co do elektryka to akurat sklejka musi być mocniejsza bo tu nie ma momentu rozpędzania śmigła i możesz się mocno zdziwić jak szybko wylatują domki z elektrycznych modeli. Rób , czekam na kolejne fotki. Ja jeszcze ciągle w lesie z moim "gigantem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 To co większość twierdzi to mit- ... Wiem, i tym samym trafione w "10" - tu jest dokładnie tak samo. podobnym mitem jest konflikt depronu i spaliny, ale kilku walczy o światłość poglądów jak np. tu: http://papykilowatt.free.fr/html/thermiques2.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Można powiedzieć że podwozie przygotowane do montażu; I chyba będzie to pasowało huuuuu można spokojnie spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Wygląda super. A jak będzie mocowane , od dołu widzę wpust do wręgi a u góry jakaś śrubka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Doskonała robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Wygląda super. A jak będzie mocowane , od dołu widzę wpust do wręgi a u góry jakaś śrubka ? Od dołu jaki i do góry będą przyklejone listy do wręgi a do nich przykręcone właśnie podwozie. Trzeba zacząć myśleć o podwoziu głównym.Nie za bardzo jetem za pneumatyką...I myślę intensywnie nad elektrykiem,szukam głownie samego mechanizmu jego chowania.Z golenią myślę że sobie poradzęi będzie wieksza satysfakcja. Więc pytanie czy koś spotkał sie z mechanizmami elektrycznymi które podołaja jednostce o takiej skali? Może jakieś szkice jak to wykonać samemu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Hej, mechanizmy z Robarta http://www.robart.co...robostrut-ready plus konwersja na elektryczne http://www.wingspanretracts.com/LGA610 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Podwozie bowdeny jak i linki do kółka skrętnego zamocowane to i trzeba zacząć pokrywać poszyciem na razie to co udało się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Swietnie ci idzie! Jakiej długości jest kadłub? Oraz jakiej wielkości sa połówki skrzydeł, Dlugosc i szerokosc. Duzo blachych pytań ale ten model bardzo mnie korci i musze wiedziec czy sie zmieszcze w pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 model jest w skali 1/4 patrz na tytuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Dokłada skala to 1/4,6 na samym początku wkradł mi się błąd i nie umiem teraz tego skorygować może ktoś podpowie? Jako że miałem dzień wolnego to trochę popracowałem wstępnie wystrugałem wlot powietrza i pokryłem poszycie ile się dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Już dokleiłeś chłodnicę na stałe do kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 A po co? ona nie będzie w ogóle przyklejana do niego tylko do skrzydła.Może tego na zdjęciu nie widać ale trzyma się ona na taśmie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 No właśnie o to mi chodziło. Nie zauważyłem taśmy, dlatego pytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Poszukalem na stronie Ziroliego wymiary w calach tak ze sobie policzyłem, ale mógłbyś podać szerokosc skrzydła w najszerszym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 No właśnie o to mi chodziło. Nie zauważyłem taśmy, dlatego pytałem To wina aparatu jest on słabej jakości i nie za bardzo wyłapuje szczegóły Poszukalem na stronie Ziroliego wymiary w calach tak ze sobie policzyłem, ale mógłbyś podać szerokosc skrzydła w najszerszym miejscu? Jak tylko będę w modelarni to obadam sprawę i podam Ci wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Idziesz jak burza , a ja ciągle jestem w d.. znaczy się w lesie, piłuje drzewa na listewki hahah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Idziesz jak burza , a ja ciągle jestem w d.. znaczy się w lesie, piłuje drzewa na listewki hahah Oj te listewki... na szczęście u mnie z nimi nie problem i mam na zawołanie. PS. Jak byś potrzebował jakieś listewki nie typowe profilowane frezowane itp.. daj nać może uda się coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Żeberka wycięte to można coś na sucho złożyć i przypasować po moim ręcznym CNC .Budowa stanie w martwym miejscu dopóki nie zorganizuje podwozia a z tym będzie mały problem,myślę że uda mi się coś wyrzezbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Ostatnimi czasy złożyłem skrzydła co prawda wymagają jeszcze dużo pracy ale nie mogłem się powstrzymać i przyłożyłem do kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi