Skocz do zawartości

Mustang P-51D Ziroli 1/4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elektryk ????? Nie psuj samolotu elektrykiem :/:/

Panowie proszę już dać spokój z tym elektrykiem....będzie jak napisałem już w nie jednym poście.

Opublikowano

No wszystko pięknie Ale ja sie pytam dlaczeg elektryk? :(

Właśnie. Dobre pytanie. Zrób model jak się należy ;) dopóki przepisy dot. czystości spalin nas nie obowiązują. :)

W tym dziale to oznacza, że model musi być pod benzynę, nie pod elektryka :D

Widzę, że z poczuciem humoru to u niektórych kiepsko ;)

Może nie musi ale benzynka to benzynka.

Moim zdaniem wkładanie napędu elektrycznego do tak pięknego modelu jest nieporozumieniem. Dopóki "mądrzy ustawodawcy" nie wymyślą jakiś bzdurnych przepisów dot. norm hałasu i czystości spalin w modelach rc, latajmy spalinami. Uważam, że napędy spalinowe są bardziej "prawdziwe". Elektryki kojarzą mi się trochę z niemym kinem ;)

elektryk ????? Nie psuj samolotu elektrykiem :/:/

Ile osób dołoży jeszcze swoje 5 groszy? :)

Kolega podjął decyzję odnośnie rodzaju napędu więc nie wiem po co to "nawracanie" go na siłę.

edit: Sorry nie zauważyłem posta powyżej.

Opublikowano

Jak się komuś nie podoba to niech se sam zbuduje taki pod spalinę! Mimo że jestem zwolennikiem tego co warczy i śmierdzi to potrafię uszanować decyzję kolegi.

Swoja drogą ogramy szacunek dla zapału i umiejętności! Mam nadzieję że uda mi się kiedyś poznać osobiście właśnie kogoś takiego z tak bogatym warsztatem i rzemiosłem w ręku. Nie ukrywam tego że jak obserwuje wyczyny niektórych kolegów, to mam wrażenie że sporo brakuje mi do prawdziwego modelarstwa. Mam już kilka modeli z planów za sobą, ale to nie to samo, gdy buduję się makiety. POWODZENIA! Trzymam kciuki i życzę samych sukcesów!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pracowity wieczór a w zasadzie noc za mną prawa połówka skrzydła już coraz bliżej mety,pasowanie klap i lotek aby to jakoś wyglądało to horror....

post-4649-0-59897200-1357954854_thumb.jpgpost-4649-0-25303200-1357954865_thumb.jpgpost-4649-0-71643600-1357954876_thumb.jpgpost-4649-0-60758900-1357954890_thumb.jpgpost-4649-0-01606600-1357954900_thumb.jpg

Opublikowano

Super to wygląda , tylko mam pytanie czy oryginał też tak miał ?

Bo u mnie sprawa prosta .blachy schodzą się pod kątem prostym (te wewnętrzne, od miejsca na lotkę, 4 zdjęcie) a u Ciebie pięknie na pół okrągło.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Trzy godzina zabawy z żywicą ,płótnem szklanym, pędzlem,szpachelką,streczem i taśma malarska a na końcu wyskoczyło coś takiego.Na to wszystko zużyłem 75 g żywicy nie wiem czy to mało czy dużo wcześniej czegoś takiego nie rozbiłem.Płótno jakie zastosowałem to dwa razy 220,raz 150 i na koniec 80 zobaczymy jak to wyjdzie czy nie będzie za wiotkie.

post-4649-0-57014500-1360527739_thumb.jpgpost-4649-0-04982700-1360527752_thumb.jpgpost-4649-0-57570800-1360527766_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I stało się po dwóch miesiącach rozłąki z tylnym podwoziem wczoraj je wytargałem i nawet już się chowa, a także spasowałem jedną wnękę pod przednie.Mam pytanie czym naj lepiej zagęści kapon do impregnowania balsy przed nakładaniem tkaniny z żywicą? mikrobalon czy krzemionka?

post-4649-0-77859700-1361295204_thumb.jpgpost-4649-0-48725700-1361295216_thumb.jpg

Opublikowano

Tomasz!

Nie będę chwalił Twojej pracy bo sama mówi za siebie.To jest prawdziwe modelarstwo!

Przyglądajac się tej konstrukcji i oraz nakładu pracy w nią włożonej nie zdecydowałbym się pilotować bądź co bądż dość trudnego modelu.Jeżeli oblot zakończy się powodzeniem to czapki z głów panowie. Życzę powodzenia!

Opublikowano

Mirku nie chciał byś mi towarzyszyć w modelarni przy budowie,ponieważ ilość wulgaryzmów jakie towarzyszą przy tej trudnej budowie mogła by zle wpłynąć na twoją psychikę :) Na poważnie to nie jest łatwo jak jak by się mogło zdawać na pierwszy rzut oka, zawsze coś wychodzi nie spodziewanego i nie jednokrotnie człowiek zamiast coś robić to siedzi i myśli z godzinę jak to zrobić.Ale nie poddajemy się,a o oblocie nie myślę bo to daleko i po co mam już chodzić z pełnymi gaciami ;)

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.