robertus Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Mi to raczej zostaje za duży zapas po rozwinięciu do docięcia niż brakuje. Zeszlifuj wręgi po prostu, ułamek milimetra na średnicy to będzie klika milimetrów po obwodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Hej, poniżej zdjęcia tego co do tej pory mam. Jak widać poszycie na 2 wrędze jest zbyt duże (widać też pęknięte poszycie). Problem z pierwsza wręgą faktycznie mogę rozwiązać przez spiłowanie, ale co zrobić z poszyciem dla 2 wręgi? Zrobić kolejną większą i zamontować za tą 2? Czy lepiej przyciąć poszycie np. o 3mm z każdej strony od góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Przytnij poszycie aby pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intermodel Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Aby poszycie nie pękało musisz przed sklejeniem starać się zrolować poszycie najlepiej na kancie stołu delikatnie w walec i zauważyłem że sklejasz poszycie w poprzek tych karbów najlepiej jest to robić wzdłuż tych karbów wtedy łatwiej jest uzyskać kształt walca inna metoda którą ja stosuje to podgrzewanie elementu i formowanie w walec jeszcze inna to można element okleić taśmą zewnątrz demonstruję to w jednym z filmów przy budowie modelu mój profil Intermodel rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Super dzięki za pomoc. Mam już nowe poszycie, wręgi poprawione, a na dodatek zacząłem budować przednią cześć. Mam jednak pytanie co do lipola - jaki mogę największy wsadzić w ten samolot. Obecnie mam 3s 2200mAh oraz 4s 1350mAh (brak możliwości zakupu silnika typu dzwonek do tego pakietu - chyba, że się mylę to dajcie znać ) ale wydaje mi się, że będę musiał kupić nowy 3s pakiet taki 1300mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Taka wariacja mnie naszła. PZL P11WIF (what if). Z silnikiem Merlin i chowanym podwoziem do gondol po bokach kadłuba. W gondolach jest opcja montażu działek. Koła chowane do tyłu jak w Łosiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 To buduj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marnod2 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 To będzie już w XPS-ie, czy Mały Modelarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Bardzo ładna ta wariacja Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi