robertus Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Świetnie wygląda pod sufitem, choć lepiej w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Nudziło mi się, zrobiłem taki filmik z budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Zaciekawił mnie ten projekt z racji tego że na razie uczę się latać Takie wolne przeloty dają czas na reakcje.Podkład tani może warto by było zbudować coś takiego. I pytanie do was jaki silnik? Pakiet który bym planował użyć to c3 2200mah mam serwa 9 gramowe i silnik redox 500/1000 130w ale jest na prawdę słaby Wolał bym zainwestować w silnik nawet tak trochę na wyrost Jaka jest masa całkowita do oblotu wersji 1m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Silnik emax cf2822 śmigło skladane 9x6 Waga do lotu z akku 3S850mAh - 530gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Właśnie te informacje wyczytałem,wątek przejrzałem z 10 razy mam pakiet S3 2200mah serwa tower pro 9g rygiel redox 30A kupie Silnik EMAX Budget 2220/10 KV930 - 280W smigło11x6 apc poleci? Jest to pierwszy model i pewnie waga będzie wyższa jak u ciebie (wole zapas mocy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Pewnie poleci, co ma nie polecieć Jednak Gdy będzie cięższy to i będzie szybszy i bardziej podatny na uszkodzenia w razie kreta a tu skrzydło nie jest na gumkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Plany wydrukowane wedle wskazówek w temacie.No i mam problem TYŁ ma na kwadracie kontrolnym 39 z haczykiem reszta jest ok Wszystko mierzone w gimpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ale co ty chcesz robić w gimpie. To są pdf, wydrukuj w adobe acrobat reader z opcja plakat z podziałem na strony jakie tam obsługuje Twoja drukarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Wszystko mam wydrukowane tak jak piszesz Ładnie podzieliło na kartki A4 tylko kwadrat kontrolny nie ma wymiaru 5cmm jeśli chodzi o tylną cześć Skrzydło wymiar kwadrata 5cm przód wymiar kwadrata 5 cm to jeśli tył ma zły wymiar wyjdzie nieproporcjonalnie i nie będzie pasować. A gimp posłużył tylko do sprawdzenia wymiarów i przód i skrzydło się zgadza a tył nie To nie wina wtedy drukarki Jeśli możesz to podaj mi wymiar jakiegoś elementu tylnego to ja sprawdzę czy mam takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Bardzo dziwne. Tu pomierzyłem pare rzeczy. Możesz też ściągnać plik w sketchupie i samemu pomierzyc interesujące odległości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Dzieki oto chodziło muszę jeszcze raz spróbować wydrukować bo wymiary się nie zgadzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Wydrukowałem również u siebie i faktycznie plik tyłu jest zmniejszony. Nie wiem skąd to się wzięło i jak to wytłumaczyć. Czyżby w starym acrobacie było dobrze a w nowy już nie? Załączam ponownie wyeksportowany plik. pzl_p11c_tyl_v2.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Dzieki za poprawkę pobieram drukuje i będę sklejał A przynajmniej spróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Kupiłem odkład pod panele szary po wymianie ostrza na nowe nie da się tego ciąć cały czas szarpie krawędzie Jest dość elastyczny prawie jak gąbka Gdzie kupić ten zielony albo jakiś inny już sprawdzony albo jakiego producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Nożyk masz do d... Kup najlepiej skalpel, ostrze nr 18, 11 i do tego trzonki mały i duży. Ja takich używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Czyli kolor nie ma znaczenia ? Kiedyś miałem kawałek tego zielonego i wydawało mi się ze był ze tak powiem bardziej kruchy A co do rady nad skalpelem poszukam to małe miasto łatwo nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Mogę polecic Ci sprzedawcę wampaldempek z allegr Z podkładów twardszy jest taki jasno niebieski. Arbitron to juz teraz badziewie, miękki jak plastelina. Ten szary jest ok. Mam z niego F-302. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dzieki za podpowiedzi jak coś uda mi się wyskrobać to się pochwale całkiem fajną masz tą flotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dzięki. Lubię budować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 PYTAJ LUB SZUKAJ W CASTORAMIE "CEZAR" PRODUCENT CHYBA SIE TAK NAZYWA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi