Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi to raczej zostaje za duży zapas po rozwinięciu do docięcia niż brakuje. Zeszlifuj wręgi po prostu, ułamek milimetra na średnicy to będzie klika milimetrów po obwodzie.

Opublikowano

Hej, poniżej zdjęcia tego co do tej pory mam. Jak widać poszycie na 2 wrędze jest zbyt duże (widać też pęknięte poszycie). Problem z pierwsza wręgą faktycznie mogę rozwiązać przez spiłowanie, ale co zrobić z poszyciem dla 2 wręgi? Zrobić kolejną większą i zamontować za tą 2? Czy lepiej przyciąć poszycie np. o 3mm z każdej strony od góry?

post-13277-0-08462400-1426619216_thumb.jpg

post-13277-0-07807600-1426619236_thumb.jpg

post-13277-0-28725900-1426619335_thumb.jpg

Opublikowano

Aby poszycie nie pękało musisz przed sklejeniem  starać się zrolować poszycie najlepiej na kancie stołu delikatnie w walec   i zauważyłem że sklejasz poszycie w poprzek tych karbów najlepiej jest to robić wzdłuż  tych karbów wtedy łatwiej jest uzyskać kształt walca inna metoda którą ja stosuje to podgrzewanie elementu i formowanie w walec jeszcze inna to można element okleić taśmą  zewnątrz  demonstruję to w jednym z filmów przy budowie modelu mój profil  Intermodel rc

Opublikowano

Super dzięki za pomoc. Mam już nowe poszycie, wręgi poprawione, a na dodatek zacząłem budować przednią cześć. Mam jednak pytanie co do lipola - jaki mogę największy wsadzić w ten samolot. Obecnie mam 3s 2200mAh oraz 4s 1350mAh (brak możliwości zakupu silnika typu dzwonek do tego pakietu :( - chyba, że się mylę to dajcie znać ) ale wydaje mi się, że będę musiał kupić nowy 3s pakiet taki 1300mAh.

• 3 lata później...
Opublikowano

Taka wariacja mnie naszła.

PZL P11WIF (what if). Z silnikiem Merlin i chowanym podwoziem do gondol po bokach kadłuba. W gondolach jest opcja montażu działek. Koła chowane do tyłu jak w Łosiu

post-7718-0-34217000-1547922206.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.