Mich@ł Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Tak. Mam wgraną wersję 1v100. Nie patrzyłem czy są nowe do odbiorników.
cZyNo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Wersja 1.100 była pierwsza gdzie było warto na nowo przebindowac odbiorniki. Bo znaczacozmienil sie ich sposób przyporządkowania do modelu lub nadajnika. Teraz to pewnie tylko informacja porządkowa.
Mich@ł Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 OK. Dzięki za informację. Jutro mam robotę z dziesięcioma odbiornikami
Yacca Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Czy jedynym modułem telemetrii, który można włączyć bezpośrednio do odbiornika jest wariometr (GR33601)? A pozostałe wymagają General AIR-MODULE lub podobnego?
ZbyszekM Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jest jeszcze co najmniej czujnik napięcia pakietu 2-4 S
cZyNo Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 https://www.graupner.de/rc-elektronik/telemetrie/sensoren/ i troche innych. wystarczy na forum poszukać
radek872 Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 Mam prośbę aby ktoś opisał tryby pracy zegarów na chłopski rozum. Jak ustawić aby osobno zegar liczył tylko czas pracy silnika od chwili otwarcia drążka a po zamknięciu zatrzymywał się. Flight, Frame, stop, motor jak mają one działać w praktyce ? Ktoś mi powiedział, że wyjście data na symulator można szybko uszkodzić. Posiadam USB interface z przełącznikami na 5 symulatorów oraz wtyczkę Graupner data w tym zawartą. Czy to będzie bezpiecznie działać ?
Elvis Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Radek, zajrzyj do polskiej instrukcji od mx-20 (jest w sieci a jak nie znajdziesz to daj znać i Ci wyślę), dokładnie tak samo działają w mc-20. Jak nie ogarniesz to postaram się pomóc. Co do symulatora to nie pomogę, sam jeszcze nie podłączałem i z chęcią się dowiem czy jest jakiś szkopuł. Na pewno trzeba wyłączyć moduł RF.
Wiesiek Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Ktoś mi powiedział, że wyjście data na symulator można szybko uszkodzić. Posiadam USB interface z przełącznikami na 5 symulatorów oraz wtyczkę Graupner data w tym zawartą. Czy to będzie bezpiecznie działać ? Co potrzebne i jak podlaczyc masz tutaj:http://www.graupner.de/mediaroot/files/Flight_simulator.pdf To jest tylko przyklad z innymi symulatorami jest podobnie.Jak tak podlaczysz napewno bedzie dzialalo.
ZbyszekM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Mam pytanie do bardziej doświadczonych właścicieli aparatur. Czy w Mx-20 i Mc-20 są takie same mechanizmy drążków jak w Mc-32? Mam Mx-20 z której jestem bardzo zadowolony, jednak w poprzedniej mojej Sanwie Sd-10G drążki chodziły odrobinę lepiej.
ZbyszekM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Dzięki. Domyślam się, że w MC-32 jest przepust na kabelki od drążka z przełącznikiem a w niższych modelach aby go zamontować trzeba wiercić. Czy jest też odczuwalna różnica w precyzji, płynności ruchu?
Ryszard_I Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Lubię pracę drążków z małym naciągiem sprężyn i tak mam wyregulowane w obu nadajnikach, MC-32 i MZ-24. Nie porównam kultury pracy drążków do MX-20 i MC-20 ponieważ nie latałem na tych nadajnikach.
ZbyszekM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czy mechanizm drążków w MC-32 jest taki sam jak w MZ-24?
Ryszard_I Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie jest taki sam. Generalnie agregaty pod względem konstrukcyjnym są identyczne w tych nadajnikach. Różnica jest w rozmiarach, średnicach drążków i częściowo w materiałach z jakich wykonane są niektóre elementy. Patrząc na budowę tych agregatów odnosi się wrażenie,że są delikatne, takie zabawkowe. Jednak pracują dobrze. 1
Elvis Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Da się zrobić coś takiego - a jeśli tak to jak - bez przełączania dodatkowych przełączników?
psiwak Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Jest pewnie pare mozliwosci. Najprosciej dwa miksery (z dowolnych). Na wejsciu sygnal z C1 na wyjsciu Kanal klap i silnika. W mikserze dla silnika od wejscia -100 do +20 wartosc -100 (linniowo), pozniej punkt 100,100 analogicznie dla klap 1
cZyNo Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 regulator silnika robi sie w menu Channel 1 Curve tak: klap nie rozumiem po co i czemu w takim zakresie, ale to robisz tak jak napisał Paweł na "wolnych mikserach". Krzywa podobna jak ta co podałem 1
Elvis Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Ślicznie dziękuję Panowie, sprubuje i dam znać jak mi poszło. Zakres klap to bardziej zakres ruchu serwa (klapa jest "zamknięta" w skrajnej pozycji serwa).
Rekomendowane odpowiedzi