Mich@ł Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Tak. Mam wgraną wersję 1v100. Nie patrzyłem czy są nowe do odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Wersja 1.100 była pierwsza gdzie było warto na nowo przebindowac odbiorniki. Bo znaczacozmienil sie ich sposób przyporządkowania do modelu lub nadajnika. Teraz to pewnie tylko informacja porządkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 OK. Dzięki za informację. Jutro mam robotę z dziesięcioma odbiornikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacca Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Czy jedynym modułem telemetrii, który można włączyć bezpośrednio do odbiornika jest wariometr (GR33601)? A pozostałe wymagają General AIR-MODULE lub podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekM Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jest jeszcze co najmniej czujnik napięcia pakietu 2-4 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 https://www.graupner.de/rc-elektronik/telemetrie/sensoren/ i troche innych. wystarczy na forum poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Mam prośbę aby ktoś opisał tryby pracy zegarów na chłopski rozum. Jak ustawić aby osobno zegar liczył tylko czas pracy silnika od chwili otwarcia drążka a po zamknięciu zatrzymywał się. Flight, Frame, stop, motor jak mają one działać w praktyce ? Ktoś mi powiedział, że wyjście data na symulator można szybko uszkodzić. Posiadam USB interface z przełącznikami na 5 symulatorów oraz wtyczkę Graupner data w tym zawartą. Czy to będzie bezpiecznie działać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Ja nie wiem. Sa za trudne dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Radek, zajrzyj do polskiej instrukcji od mx-20 (jest w sieci a jak nie znajdziesz to daj znać i Ci wyślę), dokładnie tak samo działają w mc-20. Jak nie ogarniesz to postaram się pomóc. Co do symulatora to nie pomogę, sam jeszcze nie podłączałem i z chęcią się dowiem czy jest jakiś szkopuł. Na pewno trzeba wyłączyć moduł RF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Ktoś mi powiedział, że wyjście data na symulator można szybko uszkodzić. Posiadam USB interface z przełącznikami na 5 symulatorów oraz wtyczkę Graupner data w tym zawartą. Czy to będzie bezpiecznie działać ? Co potrzebne i jak podlaczyc masz tutaj:http://www.graupner.de/mediaroot/files/Flight_simulator.pdf To jest tylko przyklad z innymi symulatorami jest podobnie.Jak tak podlaczysz napewno bedzie dzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Mam pytanie do bardziej doświadczonych właścicieli aparatur. Czy w Mx-20 i Mc-20 są takie same mechanizmy drążków jak w Mc-32? Mam Mx-20 z której jestem bardzo zadowolony, jednak w poprzedniej mojej Sanwie Sd-10G drążki chodziły odrobinę lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 W MC-32 są inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Dzięki. Domyślam się, że w MC-32 jest przepust na kabelki od drążka z przełącznikiem a w niższych modelach aby go zamontować trzeba wiercić. Czy jest też odczuwalna różnica w precyzji, płynności ruchu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Lubię pracę drążków z małym naciągiem sprężyn i tak mam wyregulowane w obu nadajnikach, MC-32 i MZ-24. Nie porównam kultury pracy drążków do MX-20 i MC-20 ponieważ nie latałem na tych nadajnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czy mechanizm drążków w MC-32 jest taki sam jak w MZ-24? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie jest taki sam. Generalnie agregaty pod względem konstrukcyjnym są identyczne w tych nadajnikach. Różnica jest w rozmiarach, średnicach drążków i częściowo w materiałach z jakich wykonane są niektóre elementy. Patrząc na budowę tych agregatów odnosi się wrażenie,że są delikatne, takie zabawkowe. Jednak pracują dobrze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Da się zrobić coś takiego - a jeśli tak to jak - bez przełączania dodatkowych przełączników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Jest pewnie pare mozliwosci. Najprosciej dwa miksery (z dowolnych). Na wejsciu sygnal z C1 na wyjsciu Kanal klap i silnika. W mikserze dla silnika od wejscia -100 do +20 wartosc -100 (linniowo), pozniej punkt 100,100 analogicznie dla klap 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 regulator silnika robi sie w menu Channel 1 Curve tak: klap nie rozumiem po co i czemu w takim zakresie, ale to robisz tak jak napisał Paweł na "wolnych mikserach". Krzywa podobna jak ta co podałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Ślicznie dziękuję Panowie, sprubuje i dam znać jak mi poszło. Zakres klap to bardziej zakres ruchu serwa (klapa jest "zamknięta" w skrajnej pozycji serwa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi