Łukasz99 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Wystarczy silnik szczotkowy (np. z zabawki) z jakims małym pakiecikiem, nawet zwykłe "paluszki" w koszyczku, i do tego jakiś włącznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 No zapowiada się nieźle ja ze swojej strony proponuje jakiś mały silniczek np z suszarki ( najlepiej kupić jakąś małą i tanią suszarke w outlet-cie, w szczecinie jest taki sklep gdzie za 20 zł dostaniesz ) zamontować w kadlubie na stałe ( oczywiście o ile nie jest jeszcze sklejony ) elektroniką w kadłub, dokupić jakiś dłuższy kabel zasilający ( o ile to wogóle ma robić jako wiatrak na lato ) wyprowadzić przez ogon na zewnątrz i założyć do tego pięknie brzmiące śmigło 4 łopatowe. z tym że będzie mały problem z dmuchaniem przed kadłub bez zmiany obrotów silnika z prawych na lewe no i dźwięk chyba już będzie nie ten .. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Katka, podaj na PW adres to Ci wyślę silniczek w sam raz do wykorzystania. Gratis. Pewnie znajdzie się też jakis wyłącznik i koszyk na baterie. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Czyżby Projekt Szkolny - P-51D Mustang IV został "zamrożony"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katka139 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Nie nie ;p Praca w toku. Troszkę problemów przysparzają nauczyciele. Demotywują, czego nie powinni robić i psują prace Jedno skrzydło musiałam robić od nowa, ponieważ nauczyciel źle dobrał narzędzie do drewna. Zwracałam na to uwagę, ale nie będę się kłócić przecież. Czasami mam wrażenie, że oni chcą to odwalić jak najszybciej, a my mamy płacić za wszystkie ich błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Czasami mam wrażenie, że oni chcą to odwalić jak najszybciej, a my mamy płacić za wszystkie ich błędy. To nie wrażenie, toż to najprawdziwsza prawda, niesstety;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katka139 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Dzisiaj nauczyciel wywiercił mi otwory pod kołki 6 mm z tym ze kołki były tak stare ze wyschły i straciły na objętości miały nie całe 5 mm. Szkoła też nie stara sie zapewnić nam materiałów. Musimy robić wszystko tak jak by "na taśme" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 He he no tak to jest. Jak umiesz liczyć to licz na siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katka139 Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Licze ;p Niestety nie da sie inaczej. Teraz coś o robocie: Skrzydła przyklejone do połówek kadłuba, stateczniki leżą obok z kołkami gotowe by je przymocować. Edit: na piątek musze zrobić prezentacje multimedialną o Mustangu, dokumentacje z wszystkimi wymiarowaniami i projekty kolorystyczne. Zdecydowałam ze jako iż drewno z którego robie samolot ma piękne wzory, słoje i nici to nie bedę go malować, tylko polakieruje go na błyszcząco. Musze się tylko wybrać do sklepu i zakupić lakier nitro poliuretanowy(nie wodny). Namaluje też na nim znaki gwiazdy karty flagi i napisy ^^ Wygrzebałam jakieś 2 zdjęcia: przed przyklejeniem skrzydeł wydrążone połówki kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 kawał dobrej roboty nie zepsuj tego efektu drewna grafiką czy farbami zbyt pochopnie. co do nauczycieli to obserwując moje dzieci to częsć z nich zostałła daleko w tyle za uczniami. pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Pomaluj swoją rzeźbę najpierw zwykłym lakierem nitro, potem lakierem do podłóg chemoutwardzalnym. Na koniec możesz położyć kalkomanię. Dzięki temu w razie czego, zawsze będziesz mogła ją zerwać. Jak pomalujesz od razu lakierem chemoutwardzalnym, to drewno ściemnieje i może nabrać lekko żółtawy odcień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katka139 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Projekt zrobiony, tylko polakierowany ładnie sie błyszczy lecz ie zdążyłam zrobić jeszcze zdjęć. Dyplom ZDAŁAM, od wczoraj jestem snycerzem Dziękuje wszystkim za pomoc ^^ i rady troszke nie wyszło mi śmigło i dorobiłam kółka, ale nie takie jak wyglądają w oryginale tylko nadałam mu lekko karykaturalny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Gratulacje zdania dyplomu :-) Jakie to uczucie być snycerzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi