Bio Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 chyba nawet to to samo, i jest na dobrym chipie, już nawet nie chodzi o model tylko producenta...po za tym taniej. wybór kolorów ok. http://allegro.pl/ta...2687904290.html ew poszukam tam gdzie mieszkacie to przesyłka odpadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cube Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Ponowie pytanie. Podpowiedzcie jaki zrobic rozmiar do mojego wyposazenia: 3s 2200mah, regiel 40a, silnik jakies 300W. Będzie odpowiednia rozpiętość jakies 100cm przy długości 100cm , czy robić jeszcze większy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dostałeś pośrednią odpowiedź. Pytanie do Ciebie. Ile ciągu ma ten silnik na śmigle 7cali? Ile waży wyposażenie, które chcesz umieścić w modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ile silnik ma KV? jak 1500KV to 7 calowe śmigiełko pociągnie, jak 1000KV to dopiero 9-10 cali, oczywiście przy zasilaniu 3S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Trochę polatałem sobie prototypem, zanim go rozbiorę. Na początku widać jak się rzuca takie skrzydła, delty. http://youtu.be/6EcRfma1Yo4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Spróbuj wystartować tak jak DLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Też próbowałem. DLG ma taki kołek do trzymania. Tego źle się wyrzuca trzymając za samą końcówkę. Trzymając w miejscu przegięcia natarcia skrzydła chwyt i wyrzut jest pewniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Czy ktoś spotkał się z giętkim neonem i może się podzielić swoją oceną? Czy to jest widoczne w półmroku, czy tylko w ciemną noc? Coś takiego. http://allegro.pl/neony-neon-gietki-srednica-3-2-mm-wiele-zastosowan-i2702949415.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Tak to wygląda w nocy: Nie patrz na łopaty, one mają wbudowane oświetlenie diodowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Wygląda na to, że zasilanie tych neonów nie jest zbyt wygodne w naszych zastosowaniach. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 taśmy diodowe sa na pewno jaśniejsze i to wielokrotnie ... ale neony (o ile dobrego producenta, na dobrym luminoforze) są ok tylko uwaga! inwertery bardzo ale to bardzo nie lubią wilgoci ...zwłaszcza te tanie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Trzeba będzie sprawdzić na sobie. Neony bardziej mi się widzą wizualnie. Ewentualnie połączę te dwie grupy oświetlenia. Na allegro znalazłem inwerter neon zwykły i jakiś jasniejszy Szacuję wagę oświetlenia na ok 180 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cube Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dostałeś pośrednią odpowiedź. Pytanie do Ciebie. Ile ciągu ma ten silnik na śmigle 7cali? Ile waży wyposażenie, które chcesz umieścić w modelu? Śmigło będzie 9 cali, waga wyposażenia 350g. Ciągu myślę z 900g. Rozpiętość 0.9-1m wydaje mi się być chyba odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Pomyśl nad wzmocnieniami, bo mogą być potrzebne. Przy takiej szerokośći płyty depronu, jej naturalna sztywność może okazać się za słaba.. Rozmontowałem prototyp. Przy okazi zrobiłem zdjęcie przekroju. Zauważcie przycięcie pianki. Kleiłem soudalem. ładnie się spienił tworząc spoinę 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cube Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Wybitnie nie możemy się dogadać : D Wzmocnienia itd. to sobie poradzę, będą żebra i węgiel. Chodzi mi o tą rozpiętość - jak na wasze oko powinno być? Mniej więcej oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Faktycznie się nie rozumiemy. Skoro chcesz zrobic 1m rozpietości to w czym problem? Robisz i masz. Skoro da się zrobić RWD5 by Skazo 200% to wszytsko się da. Powiększ plany tak aby weszło śmigło i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cube Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Nie zrobie rozpietosci 40cm bo wyposazenie jest za ciezkie, tak samo nie zrobie 1,5m, bo to juz za duze do takiego silnika. O to mi chodzi. Stad mysle, ze jakis metr bedzie odpowiedni do takiego wyposazenia i szukam potwierdzenia, tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 A ja myślę, że 1,5m to i na moim setupie by poleciało a mam dwa razy mniej mocy niż Ty. X-shuttle ma bardzo dużą rozpiętość prędkości. Na minimum latałem na 1/3 gazu, więc ile to będzie wat ze 170 W mojego emaxa. Ale czym by to wozić na lotnisko. Więc myślę, jaki duży byś nie zrobił to będzie latał. Zamówiłem troche neonów i ledów. Niestety w abc nie mają depronu, a szkoda, bo płyty mają idealny rozmiar 800x600 i poszycie można zrobić z jednego kawałka. Bedę robił z depronu 900x400 więc końcówki skrzydeł (ok 20mm) będą doklejane. Rozmażyłem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Czipsy przyszły Listwy diodowe kilka centymetrów pod depronem w półmroku I w świetle lampy biurkowej giętki neon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Neon jest super, jaki koszt takiego ustrojstwa ? A jaka koncepcja rozmieszenia świateł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi