Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponowie pytanie.

Podpowiedzcie jaki zrobic rozmiar do mojego wyposazenia: 3s 2200mah, regiel 40a, silnik jakies 300W.

Będzie odpowiednia rozpiętość jakies 100cm przy długości 100cm , czy robić jeszcze większy?

Opublikowano

Dostałeś pośrednią odpowiedź. Pytanie do Ciebie. Ile ciągu ma ten silnik na śmigle 7cali? Ile waży wyposażenie, które chcesz umieścić w modelu?

Opublikowano

Też próbowałem. DLG ma taki kołek do trzymania. Tego źle się wyrzuca trzymając za samą końcówkę. Trzymając w miejscu przegięcia natarcia skrzydła chwyt i wyrzut jest pewniejszy.

Opublikowano

taśmy diodowe sa na pewno jaśniejsze i to wielokrotnie ... ale neony (o ile dobrego producenta, na dobrym luminoforze) są ok tylko uwaga! inwertery bardzo ale to bardzo nie lubią wilgoci ...zwłaszcza te tanie,

Opublikowano

Dostałeś pośrednią odpowiedź. Pytanie do Ciebie. Ile ciągu ma ten silnik na śmigle 7cali? Ile waży wyposażenie, które chcesz umieścić w modelu?

Śmigło będzie 9 cali, waga wyposażenia 350g. Ciągu myślę z 900g.

Rozpiętość 0.9-1m wydaje mi się być chyba odpowiednia.

Opublikowano

Pomyśl nad wzmocnieniami, bo mogą być potrzebne. Przy takiej szerokośći płyty depronu, jej naturalna sztywność może okazać się za słaba..

Rozmontowałem prototyp. Przy okazi zrobiłem zdjęcie przekroju. Zauważcie przycięcie pianki. Kleiłem soudalem. ładnie się spienił tworząc spoinę 3d.

Dołączona grafika

Opublikowano

Wybitnie nie możemy się dogadać : D

Wzmocnienia itd. to sobie poradzę, będą żebra i węgiel.

Chodzi mi o tą rozpiętość - jak na wasze oko powinno być? Mniej więcej oczywiście.

Opublikowano

Faktycznie się nie rozumiemy. Skoro chcesz zrobic 1m rozpietości to w czym problem? Robisz i masz. Skoro da się zrobić RWD5 by Skazo 200% to wszytsko się da. Powiększ plany tak aby weszło śmigło i tyle.

Opublikowano

Nie zrobie rozpietosci 40cm bo wyposazenie jest za ciezkie, tak samo nie zrobie 1,5m, bo to juz za duze do takiego silnika. O to mi chodzi.

Stad mysle, ze jakis metr bedzie odpowiedni do takiego wyposazenia i szukam potwierdzenia, tyle.

Opublikowano

A ja myślę, że 1,5m to i na moim setupie by poleciało a mam dwa razy mniej mocy niż Ty. X-shuttle ma bardzo dużą rozpiętość prędkości. Na minimum latałem na 1/3 gazu, więc ile to będzie wat ze 170 W mojego emaxa.

Ale czym by to wozić na lotnisko. Więc myślę, jaki duży byś nie zrobił to będzie latał.

Zamówiłem troche neonów i ledów. Niestety w abc nie mają depronu, a szkoda, bo płyty mają idealny rozmiar 800x600 i poszycie można zrobić z jednego kawałka.

Bedę robił z depronu 900x400 więc końcówki skrzydeł (ok 20mm) będą doklejane.

Rozmażyłem się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.