andrzej nowicki Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Pozdrawiam latanie takim modelem to czysta przyjemność ponoć rozmiar nie ma znaczenia ale ale i jeszcze raz ale to są wspaniałe doznania zbudować polecieć i użytkować a potem przyjdzie czas na inny inaczej zbudowany itp doświadczenia w budowie i konstrukcji nie można zdobyć na papierze człowiek musi się zdobyć na wysiłek to tyle Pełen szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klif5 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Pokaż tą swoja makiete z chęcią zobaczymy Załosna uwaga makieta ,półmakieta.Kogo to obchodzi.Nic nie "szkodzi"!,chce to ma takie gabaryty jakie mu pasują.. Jeśli chcesz zobaczyć moją makietę musisz zdobyć RC przegląd modelarski nr 6/2007 . W środku jest plakat z moim modelem powieś sobie na ścianie to się napatrzysz . A żałosne są Twoje uwagi w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Napisz lepiej na jakiej podstawie twierdzisz, że to nie makieta, zamiast przeglądać gazety, których jest całe krocie lepiej poobserwować bardzo ładną makietkę w tym temacie są modele do walk airkombat są esiaki, są modele z kartki w kratkę, są modele do akrobacji, sylwetkowe, do zadań specjalnych i takie właśnie jakie prezentuje kolega, a granic takich bardzo ostrych między tymi typami to nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Jeśli chcesz zobaczyć moją makietę musisz zdobyć RC przegląd modelarski nr 6/2007 . W środku jest plakat z moim modelem powieś sobie na ścianie to się napatrzysz . A żałosne są Twoje uwagi w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia . Skoro jesteś w tym taki dobry to doradzaj co,mozna jeszcze zrobić,zeby efekt koncowy był jeszcze lepszy.Taką postawą pokazałbyś swoją klase! Natomiast zdanie typu"Szkoda tylko że w dziale makiety jest relacja co najwyżej z budowy pół makiety" Nie jest budujące tylko żenujące.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Panowie nie ma się co kłócić makieta czy pół-makieta niech tam będzie tylko pół-makieta bo z taka myślą zaczynałem budować Wieczorkiem dodam nowe zdjęcia z budowy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Seba, buduj i nie wnikaj w szczegóły i kłótnie. Żeby piany nie było za dużo to poproś moda o przesunięcie do półmakiet i po sprawie. Pozdrawiam i będę zerkał cały czas na relację nawet jak będzie w hydeparku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 ja też podziwiam i z przyjemnością kibicuję do oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wczoraj niestety nie udało sie po pracować miałem zajęty garaż a w niedziele jak to w niedziele nie wiele na robiłem.... W końcu naszło mnie na dokończenie fotela jeden będzie z głowy gorzej z drugim Podłubałem troszeczkę przy sterze kierunku musiałem zerwać balsę z jednej strony i na kleić jeszcze raz ponieważ ster był zwichrowany.... No i na koniec zacząłem robić okucie do steru kierunku i od razu z rozmachem na skrzydła Pozdrawiam obserwujących temacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witam po ''długej" przerwie dawno nic nie pisałem Dzis wkońcu mogłem troszkę popracowac przy modelu oto efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 No no model naprawdę robi wrażenie,z niecierpliwością czekam na finisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Przedostatnie zdjęcie wymiata hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Pozdrawiam taki widoczek cieszy oczy i serce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Oj cieszy cieszy po złożeniu nie mogłem sie na patrzec zrobiłem kawe usiadłem i siedziełem zachwycony z godzine hehe. Jutro postarma sie cos podłubac przy modelu i dodac kolejne cieszące oko zdjecia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Mam tylko nadzieje,ze ten pierwszy oblot bedzie uwieczniony na filmie;) bo emocję sięgną zenitu. Musisz nam to obiecać hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Obiecane fotki z dziesiejszych prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 No ładnie mordo nastrugałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Mam tylko nadzieje,ze ten pierwszy oblot bedzie uwieczniony na filmie;) bo emocję sięgną zenitu. Musisz nam to obiecać hehe OBICUJE Zaproszę was na oblot No ładnie mordo nastrugałeś No staram sie staram bez strugania dzien stracony Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 .Zabrałem sie za budowę skrzydeł i od razu nasuwa sie kilka pytań do bardziej doświadczonych modelarzy Jakie serwa na klapy jedno czy po dwa na każdą klape Jakie serwa na lotki po jednym na lotke czy dwa a może wiecej ?? gdzie kupię rurki na zastrzały o przekroju hmm... elipsy (aerodynamiczne) (widoczne na zdjęciu po niżej) może ktoś gdzies spotkał cos takiego ?? ew jak spłaszczyć rurkę aluminiową żeby wyszło cos takiego jak na zdjeciu poniżej Niestety na ta chwile mam tylko jedno zdjecie poniewaz mam problemy z aparatem Wspomniane (rurki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witaj zastosuj zwykłe okrągłe z castoramy wystarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter216 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Takie profile robi K&S metal można kupić na e-bay http://www.ebay.com/itm/K-S-Streamline-Tube-35-3-4-2-K-S1105-/360312989483?_trksid=p3284.m263&_trkparms=algo%3DSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%26otn%3D21%26pmod%3D290812525396%26ps%3D54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi