ahaweto Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 W tym wypadku nie mam doświadczenia. Spróbujemy w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Ale sie pieścicie z tym twisterem - gotowy to w powietrze Jarek, przykleiłeś turbinę do górnej, wewnętrznej powierzchni kadłuba, czy wszystko poszło na pióro i wpust, przyciśnięte klapą od dołu, a klapa np. na rzep jak karze instrukcja? Adam, a Ty jak zamontujesz turbinę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Ja miałem w nim 2200 Dulasky 25C Paweł, jaki miałeś czas lotu na tym akumulatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Paweł, jaki miałeś czas lotu na tym akumulatorze? He, żeby to ja pamiętał :oops: . Na pewno te 2200 mi spuchły. Leciałem na nich tylko raz bo balem się i lot był naprawdę krótki. Myślę, że nie więcej jak 3 max 4 minuty. Polecam 3200 lub 3700 bo z nimi da się jeszcze model bez przeróbek wyważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Sprawdzałem wyważenie z 3200 20 C Dualsky'ego ale pomimo obu wklejonych kulek, dziób leci do dołu. Natomiast dobrze wyważa się z 2200 dosuniętym do końca kabiny (w kier. dziobu) + kilka gram ołowiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Sprawdzałem wyważenie z 3200 20 C Dualsky'ego ale pomimo obu wklejonych kulek, dziób leci do dołu. Natomiast dobrze wyważa się z 2200 dosuniętym do końca kabiny (w kier. dziobu) + kilka gram ołowiu. Przelecisz to sam zobaczysz przede wszystkim czy akumulatory wytrzymają. Mój najlepiej latał na 5000 i z kawałem ołowiu na ogonie. Jednak bałem się, że przez taki wzrost wagi, urwę zwłaszcza ten ciężki ogon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jarek odkurzył Twistera. Chwila na trymowanie na ziemi i w górę http://youtu.be/tXUEaK1WjYc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 No i stało sie, najpierw nieudane podejscie do oblotu Victory Epic(zasilanie elektroniki z chińskiego BEC'a umarło). Na otarcie łez Twister do polatania. Potwierdziła sie stara zasada o jedynym drzewie w okolicy(może nie jedyne, ale na sciezce podejscia do lądowania) które trzeba "zaliczyc". Twister własnie je zaliczył... [youtube/] W sumie nic wielkiego sie nie stało, ale model ma już tyle lat, że chyba sie juz znudził. Jest przewidywalny i poprawny do bólu. Może go naprawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Mój Twister doczekał się swojej kolejki. Wyposażenie: regulator http://www.perfectho...le.html?id=4997 regulator ten jest szerszy o 1mm od wnęki przewidzianej przez producenta modelu na regulator. Na długości wystarczy wyciąć 5mm Elaporu od strony turbiny, nie wystaje w kanale. Bardzo dobrze programuje się go przy pomocy tej "karty" http://www.perfectho...le.html?id=4999 . Pakiet http://www.modelemax...oducts_id=11663 Wkleiłem obie kulki na ogon, pakiet jest dosunięty do tylnej ścianki komory i model idealnie się wyważył. Pozwala na 5min lotu na maxa, zostaje jeszcze 1 minuta na dodatkowe koło przy lądowaniu. Serwa http://www.hobbyking...5g_0_14sec.html 3 szt. Odbiornik Optima 7. Model do lotu waży 1080g. Wykonałem silikonowe 20 cm-trowe przewody przedłużające od regulatora do podłączenia pakietu. Z jednej strony zakończone goldami 3,5mm, z drugiej wtyczką XT60. Elementy utrzymujące pakiet wykonałem ze sklejki 2mm z przyklejonym rzepem dwustronnym. Mocowanie takie jest całkowicie wystarczające (jak do tej pory ). Wyprowadzenie anteny. Serwo steru wysokości. Tak model prezentuje się w całości. Do oblotu ustawiłem w regulatorze timming na 2 stopnie, oblot się odbył ale czegoś brakowało. Do drugiego lotu przestawiłem timming na 8 stopni i jest OK. Tak latam. W pionowym locie brakuje mu trochę mocy. Moment obrotowy od turbiny jest duży. Po wyłączeniu napędu trzeba model podtrzymywać lotkami. Ładnie szybuje. W tym modelu MPX zastosował inne zatrzaski mocujące kabinę z przodu. Dobrze trzymają i kabina jest pewnie zamocowana. W sumie mam następny dobrze latający model . Ten dźwięk turbiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Piękny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Czy masz orginalną turbinę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Tak. Sama pokrywa bez turbiny idealnie pasowała do kadłuba. Z turbiną trochę odstawała. Musiałem troszkę podfrezować w kadłubie i pokrywie gniazdo na turbinę, oraz jedną łapkę w obudowie turbiny troszkę skrócić. Turbiny nie wklejałem jest dociśnięta pokrywą. Sama pokrywa jest wklejona na stałe po obrysie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam odkupiłem twisterka od znajomego za niewielkie pieniążki latałem na pakiecie 4s jednak silniczek nie wytrzymał więc z tego tytułu nastąpiły zmiany... Silnik hercules 28xx mierzyłem ciągnie 47A max. 840w na turbinie z hk 70mm 6-cio łopatowej... mierzyłem prędkość data loggerem z hk quantum v2 wypluło mi 155.6 km/h czas lotu na maxa około 4-5 minut waga gotowego do lotu około 1100 gram oczywiście z pakietem zippy compact 2700 mah 4s plus bec 5A tak w razie czego... a tak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Możesz wrzucić jakieś foty modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 wrzucę wieczorkiem... tak swoją drogą pobity rekord prędkości 210,4 km/h tyle że po niezłym skosie z wysoka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 I jak tam fotki ? Ciekawi mnie czy malowałeś go jakimiś farbami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Nic nie malowałem i nie mam wklejonej na stałe turbiny cały czas faza testów zmiany ,zmiany ,zmiany... więc mam zaklejone na taśmę którą można w każdej chwili odkleić w tej chwili mam turbinkę wemotec 9 łopatową z silnikiem hercules 2800 kv uzyskałem na nim 800 wat mocy przy poborze 43A i prędkość wiewiele ponad 140 więc lipa przeleci na pełnym gazie 6 kilometrów za to wolniej... przy 6 łopatowej chińskiej oczywiście miałem 47A poboru 850 wat na tym samym silniku i latał bez problemu 160 a rekord jaki uzyskałem to 210 km/h z tym że z górki ze sporym skosem na dół. Muszę go pomalować bo przy pochmurnym niebie jest słabo widoczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Tak jak przypuszczałem Widzę ze to mój samolot który sprzedałem pewnemu gościowi 1,5 roku temu Miło ze jest cały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 To mnie zdziwiles a powiedz czy mowa o twisterku ? I czy sprzedales go panu Jerzemu na kabaty jak tak to sie zgadza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMateo Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam. Ostatnio naszło mnie na większą prędkość Kupiłem pakiet 4S 2600mAh i stało się. po 3 minutach lotu silnik wydał ostatnie tchnienie i się spalił . Mój regulator to JETI SPIN 44. Latał któryś z Szanownych Kolegów na pakiecie 4S i czy tylko taka przygoda przytrafiła mi się gdyż silnik spalił się ze starości i ze zużycia czy te 14V to dla niego trochę za dużo? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.