idfx Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ok, faktycznie nie pomyślałem o tym, kierowałem się późniejszym wyważeniem modelu. Dzięki za wskazówkę, raczej poprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Troszku się pogubiłem,to model z napędem elektrycznym czy spalinowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 no comment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 no comment Bardzo wyczerpująca odpowiedz. Bo jeśli to spalina ,to co robi w dziale dla elektryków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Słuszna uwaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Mi i pewnie wielu innym użytkownikom to nie przeszkadza. I mam nadzieję, że w tym wątku nie zacznie się zaraz wykłócanie o byle co jak to w innych miało miejsce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Oj tam. Kacper zaczął budowę modelu elektrycznego, skończy może na odrzutowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Odbiegnę od tematu. Zauważyłem, że używasz skalpela chirurgicznego. Czy ostrze się nie wygina podczas cięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Bardzo wyczerpująca odpowiedz. Bo jeśli to spalina ,to co robi w dziale dla elektryków. Fakt .. uznałem Twoje pytanie za ignoranckie, bo wystarczyło się cofnąć kilka postów wstecz by mieć odpowiedź :) Teraz załapałem ocb Odbiegnę od tematu. Zauważyłem, że używasz skalpela chirurgicznego. Czy ostrze się nie wygina podczas cięcia? Nie wygina, ale nie pytaj jaki numer ostrza używałem bo nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 A zastanowiłeś się dla czego nikt nie montuje zbiornika tak jak Ty to zrobiłeś? I dla czego montuje się obłożone gąbką ? ;) Chodzi o separację od drgań, Kacper, w takim układzie będzie ci wiecznie ciekło paliwo ze zbiornika Heh .. nie daje mi to spokoju Czy możecie rozszerzyć myśl .. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Kacper.Przymocowałeś ciężar min.100g do drgającego elementu.Wisząc na tej śrubie całość będzie drgać.Pomijam pienienie paliwa,ale rurki mosiężne popękają od wibracji,a całość będzie się rozszczelniać.Potrafią pękać przy klasycznym układzie,a co dopiero w takim.Zrób tak jak powinno być,wytnij otwór we wrędze o średnicy większej niż korek,a zbiornik zamocuj za pomocą gąbki i np.listewki która zablokuje go od tyłu.Między wręgę a czoło zbiornika też podłóż gąbkę odpowiednio wyciętą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Dzięki, pomyślę jak to poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Odpalony (nie oblatany) i w trakcie regulacji. Jako pierwsza spalina w moich rękach jestem mega zadowolony. Wieczorem / w nocy będzie youtube :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Więc tak ... To jest pierwszy start bez regulacji. Iglica wykręcona na 1.5 obrotu i próba co będzie się działo. Teraz silnik pracuje idealnie na niskich obrotach jak i tych wyższych. Kupa zabawy i przyjemności. Taaa ... skarpetki antykomarowe, z krótkich spodenek nie mogłem już zrezygnować bo pot mnie zalewał i z gorąca i z emocji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 No wreszcie odpaliłeś spalinę . Już się nie mogłem doczekać relacji z jej odpalenia i wrażeń. Skrzynka startowa kupna czy Twój produkt, jaki akumulatorek masz do rozrusznika?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Akku ten do rozrusznika i panelu startowego: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=183_541&products_id=16024 Skrzynka z modelemax i wykończona homemade z pomocą siostry (artystyczną) : http://pfmrc.eu/index.php?/topic/45917-skrzynka-startowa/?hl=%2Bskrzynka+%2Bstartowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Nie rób tak więcej, teraz masz pół modelu upapranego w oleju, a jeszcze klejenia przed Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 nie bede juz oklejal nic z przodu bo pierwszy ma latac a nie wygladac a ogon czysty, wiec bez obaw o stateczniki platy gotowe i mocowane na gume 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Dopiero zaczyna mi się podobać Wklejam stateczniki, dźwignie, montuję popychacze tak by dziś był "na chodzie" i jak się odważę za 2 max 3 tygodnie oblot. Niestety jutro muszę wracać do pracy. Zbiornik zostawiłem w tej samej konfiguracji wzmacniając tu i tam mocowanie. Zobaczymy w praniu .. Muszę jeszcze poprawić małe niedoróbki jak końce zewnętrznych żeberek płatów i parę innych drobiazgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Olej będzie się dostawał do wnętrza kadłuba przy zbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi