Skocz do zawartości

Michaś Max - relacja z budowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, faktycznie nie pomyślałem o tym, kierowałem się późniejszym wyważeniem modelu. Dzięki za wskazówkę, raczej poprawię.

Opublikowano

Mi i pewnie wielu innym użytkownikom to nie przeszkadza. I mam nadzieję, że w tym wątku nie zacznie się zaraz wykłócanie o byle co jak to w innych miało miejsce. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Bardzo wyczerpująca odpowiedz.

Bo jeśli to spalina ,to co robi w dziale dla elektryków.

Fakt .. :) uznałem Twoje pytanie za ignoranckie, bo wystarczyło się cofnąć kilka postów wstecz by mieć odpowiedź :) :) Teraz załapałem ocb ;)

Odbiegnę od tematu. ;) Zauważyłem, że używasz skalpela chirurgicznego. Czy ostrze się nie wygina podczas cięcia? 

Nie wygina, ale nie pytaj jaki numer ostrza używałem bo nie pamiętam  ;)

Opublikowano

A zastanowiłeś się dla czego nikt nie montuje zbiornika tak jak Ty to zrobiłeś? I dla czego montuje się obłożone gąbką ?

;) ;)

Chodzi o separację od drgań, 

Kacper, w takim układzie będzie ci wiecznie ciekło paliwo ze zbiornika

Heh .. nie daje mi to spokoju :) Czy możecie rozszerzyć myśl .. ?

Opublikowano

Kacper.Przymocowałeś ciężar min.100g do drgającego elementu.Wisząc na tej śrubie całość będzie drgać.Pomijam pienienie paliwa,ale rurki mosiężne popękają od wibracji,a całość będzie się rozszczelniać.Potrafią pękać przy klasycznym układzie,a co dopiero w takim.Zrób tak jak powinno być,wytnij otwór we wrędze o średnicy większej niż korek,a zbiornik zamocuj za pomocą gąbki i np.listewki która zablokuje go od tyłu.Między wręgę a czoło zbiornika też podłóż gąbkę odpowiednio wyciętą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odpalony (nie oblatany) i w trakcie regulacji. Jako pierwsza spalina w moich rękach jestem mega zadowolony. Wieczorem / w nocy będzie youtube :) :)

Opublikowano

Więc tak ... ;)

To jest pierwszy start bez regulacji. Iglica wykręcona na 1.5 obrotu i próba co będzie się działo. Teraz silnik pracuje idealnie na niskich obrotach jak i tych wyższych. Kupa zabawy i przyjemności. Taaa ...  skarpetki antykomarowe, z krótkich spodenek nie mogłem już zrezygnować bo pot mnie zalewał i z gorąca i z emocji :)

Opublikowano

No wreszcie odpaliłeś spalinę :P. Już się nie mogłem doczekać relacji z jej odpalenia i wrażeń.

Skrzynka startowa kupna czy Twój produkt, jaki akumulatorek masz do rozrusznika?.

Opublikowano

nie bede juz oklejal nic z przodu bo pierwszy ma latac a nie wygladac a ogon czysty, wiec bez obaw o stateczniki :) platy gotowe i mocowane na gume ;)

• Lubię to 1
Opublikowano

Dopiero zaczyna mi się podobać :) Wklejam stateczniki, dźwignie, montuję popychacze tak by dziś był "na chodzie" i jak się odważę za 2 max 3 tygodnie oblot. Niestety jutro muszę wracać do pracy.

7HebHy.jpg

oYiZom.jpg

5ZHry5.jpg

Zbiornik zostawiłem w tej samej konfiguracji wzmacniając tu i tam mocowanie. Zobaczymy w praniu .. Muszę jeszcze poprawić małe niedoróbki jak końce zewnętrznych żeberek płatów i parę innych drobiazgów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.