Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piotrze miejmy nadzieje ze Twój syn będzie kontynuował tradycje i sam kiedyś zbuduje Wicherka

Też mam taką nadzieję, na razie mocno zajęty jest pracą zawodową, ale się przygląda z uwagą temu co robię  :)

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

następne :) zakupiłem brakujące element więc powinno już szybciej iść. Chociaż aktualnie jestem zafascynowany robieniem Łosia:) ale będę się starał :)

Poniżej skrzydła czekające na zawiasy i lotki:)

post-16717-0-17657000-1423178100_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

następne :) zakupiłem brakujące element więc powinno już szybciej iść. Chociaż aktualnie jestem zafascynowany robieniem Łosia:) ale będę się starał :)

Poniżej skrzydła czekające na zawiasy i lotki:)

I co słychać u Twojego Wicherka ?

Opublikowano

cóż wicherek czeka na pokrycie folią, czekam za kolorami:P sprawdzone elementy, silnik zamontowany. Nic tylko okleić i polecieć:)

Jak tylko dostanę folię przystąpię do dalszej pracy. Teraz siedzę nad Łosiem i kadetem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tadeuszu płat jest KLASA, ale statecznik folia napewno powygina, trzeba go poprawić albo od nowa wykonać.

post-3422-0-16571400-1427801391_thumb.jpg

dodając jeszcze noski lub keson.

Opublikowano

Już nałożyłem folię nic się nie stało ale ster pionowy w trakcie szlifowania, jeśli znajdę jutro czas nałożę folię. Co do steru pionowego - też się zastanawiałem ale fachowcy orzekli że wszystko w trakcie lotu jest ok. Więc zobaczymy,

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mój Wicherek na Pikniku Modelarskim w Lublinie.

post-5634-0-33474500-1435438790_thumb.jpg

Jak co roku w Lublinie odbyło się spotkanie modelarzy na lotnisku w Radawcu. Nie zabrakło na nim i mojego Wicherka 25M, który dzielnie sobie poczynał na przed-burzowym wietrze. Film zawiera komentarz prowadzącego loty.

za kamerą Gregory

zdjęcia mój syn Adam

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

witram , czy bedzie kolejny WICHEREK ???? pozdrawiam.

Raczej nie, Wcherka objęło we władanie młodsze pokolenie w rodzinie  i niech dobrze im dalej służy. :)

• 1 rok później...
Opublikowano

60 lat Wicherka to artykuł przewodni numeru 3/2017 Modelarza.

Wewnątrz numeru plany oryginalnego Wicherka 10 i cz.1 bardzo ciekawego artykułu Wiesława Schiera  "Wicherek" - żywa legenda 

post-5634-0-06223100-1491463970_thumb.jpg

Polecam  :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.