Pioterek Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Piotrze miejmy nadzieje ze Twój syn będzie kontynuował tradycje i sam kiedyś zbuduje Wicherka Też mam taką nadzieję, na razie mocno zajęty jest pracą zawodową, ale się przygląda z uwagą temu co robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Syn i Wnuk z wykonaną Jaskółką - może to pierwszy krok do własnego Wicherka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 a mnie udało si złożyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 a mnie udało si złożyć ... Czekamy na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 następne zakupiłem brakujące element więc powinno już szybciej iść. Chociaż aktualnie jestem zafascynowany robieniem Łosia:) ale będę się starał Poniżej skrzydła czekające na zawiasy i lotki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 następne zakupiłem brakujące element więc powinno już szybciej iść. Chociaż aktualnie jestem zafascynowany robieniem Łosia:) ale będę się starał Poniżej skrzydła czekające na zawiasy i lotki:) I co słychać u Twojego Wicherka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 cóż wicherek czeka na pokrycie folią, czekam za kolorami:P sprawdzone elementy, silnik zamontowany. Nic tylko okleić i polecieć Jak tylko dostanę folię przystąpię do dalszej pracy. Teraz siedzę nad Łosiem i kadetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 folia pokryta ale i szkody nabyte:) muszę zrobić nowy ster pionowy - no prawie skończony folia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ten poziomy statecznik coś licho wygląda , przydała by się jakaś kratownica na sterze , folia może zwichrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Tadeuszu płat jest KLASA, ale statecznik folia napewno powygina, trzeba go poprawić albo od nowa wykonać. dodając jeszcze noski lub keson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Już nałożyłem folię nic się nie stało ale ster pionowy w trakcie szlifowania, jeśli znajdę jutro czas nałożę folię. Co do steru pionowego - też się zastanawiałem ale fachowcy orzekli że wszystko w trakcie lotu jest ok. Więc zobaczymy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 ok trzymajcie kciuki, jutro pierwszy oblot wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 ok trzymajcie kciuki, jutro pierwszy oblot wicherka No 'Kuba' trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Mój Wicherek na Pikniku Modelarskim w Lublinie. Jak co roku w Lublinie odbyło się spotkanie modelarzy na lotnisku w Radawcu. Nie zabrakło na nim i mojego Wicherka 25M, który dzielnie sobie poczynał na przed-burzowym wietrze. Film zawiera komentarz prowadzącego loty. za kamerą Gregory zdjęcia mój syn Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 No 'Kuba' trzymam kciuki. To jak wyszło z oblotem Wicherka "Kuba" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 A mój Wicherek 25M właśnie wyjechał był do Kanady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Model dotarł szczęśliwie i bez uszkodzeń do Calgary i sprawił radość Wnukowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 witram , czy bedzie kolejny WICHEREK ???? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 witram , czy bedzie kolejny WICHEREK ???? pozdrawiam. Raczej nie, Wcherka objęło we władanie młodsze pokolenie w rodzinie i niech dobrze im dalej służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 60 lat Wicherka to artykuł przewodni numeru 3/2017 Modelarza. Wewnątrz numeru plany oryginalnego Wicherka 10 i cz.1 bardzo ciekawego artykułu Wiesława Schiera "Wicherek" - żywa legenda Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi