f-150 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Na dzień dzisiejszy wyszlifowane i pomalowane na biało owiewki.Najważniejsze że ogarnąłem całą elektrykę w kadłubie i serwo gazu.Pozostały tylko wtyczki do podłączenia skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Dziś odebrałem od Marcina wydrukowane zakończenie kadłuba i atrapę silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Dokończyłem atrapę silnika i zacząłem malowanie owiewek.zakończenie kadłuba wyszlifowane i pomalowane podkładem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Nie boisz się Wojtku ze ta atrapa stopi się przy testach silnika? Po wyłączeniu silnika śmigło nie będzie już chłodziło i pod maską może się zrobić cieplutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Docierał będę i tak bez maski.Jest odstęp ok.7mm od ożebrowania cylindra.Zrobiona jest z PET ,Jak się uszkodzi to wydrukujemy nową/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 W Stermanie miałem atrapę silnika 2mm od cylindra po 15 lotach nic się nie działo https://www.youtube.com/watch?v=vbY1uFBGBGk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Dziś pomalowane na gotowo zakończenie kadłuba oraz dalsza zabawa z malowaniem owiewek.Zacząłem też trasować miejsca pod nity na skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Jednak ściąłeś tę płetwę na ogonie? (No tu to jednak ja dałem ciała - narysowałem ją, nie uwzględniając tego cycka pod światło ogonowe ) Świetnie wychodzą te metalizery na łapciach. Z tego co mówiłeś to są farby do lexanu - nie wiesz, czy występują też jako coś co można do aerografu wlać, czy tylko spreje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Pactra kiedyś miała w słoikach.Tak ściąłem ale powinna być jeszcze mniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Powoli do przodu.Pierwsze skrzydło od dołu skończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Dawno nic nie publikowałem, ale tak jak wcześniej pisałem przeprowadziłem się .W małym pokoju urządziłem warsztat i teraz bezproblemowo da sie pracować przy dużych modelach. Ale wracając do tematu modelu skończyłem nitować wszystkie elementy,dokończyłem instalację elektryczną oraz mocowanie płatów śrubami. I przymiarka owiewek na kołach 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Dokończyłem malowanie owiewek kół i zamocowałem już docelowo. Skończyłem całą elektrykę i uruchomiłem. Krótki filmik z działania reflektora lądowania 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Czyli jeszcze tylko "szybki" i wiosną - w górę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Jeszcze parę drobiazgów, ale generalnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Już widać światełko w tunelu. Zrobiłem anteny oraz pokryłem jeden z foteli.Wkleiłem boczne szyby ale na razie folię ochronną pozostawiłem.Pozostało pokryć drugi fotel oraz zrobić przednią szybę i założyć kill switch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Szybkiś Wygląda na to, że pasują? (No i faktycznie, niepotrzebnie te imitacje przeszyć robiłem...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Właściwie to mogę napisać że model jest skończony.Szyby dokończone. Pozostało tylko pomalować wkręty na górze szyby,dorobić dźwignię do ssania i podłączyć killswitch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 8 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 No i "figurantów" brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 8 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 O nie, nie ..... a pilot albo pilotka to gdzie. No chyba że planujesz aby model stał cały czas na stojance. Tak fajnie zrobiony model musi mieć jakiegoś "kierownika" za sterami?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Będzie ale po oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi