Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Akryl szpachlowy do płyt kartonowo gipsowych z Leroy Merlin Wojtku, to jest to, co masz na Cessnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Najpierw używałem Hobbico,ale byłem średnio zadowolony.Wbrew pozorom po wyschnięciu jest dość twarda , przy większych powierzchniach jest problem ze zrobieniem płynnego przejścia pomiędzy balsą a szpachlówką.Do małych ubytków jak najbardziej.Nie radzę dodawać wody,ponieważ po zaschnięciu robi się twarda ,a zostawiona w opakowaniu z czasem pleśnieje. Stosuję tą z LM od jakiegoś czasu.Nie jest dużo cięższa od tamtej ale lepiej się obrabia.Stosuję też szpachlówki chemoutwardzalne f-my Novol .Jedna to uniwersalna miękka,druga finish. Dokończyłem pierwszą lotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Najpierw używałem Hobbico,... Dzięki za informacje. Skrzydełko piękne. Będziesz robił wykończenie w postaci linii podziału, ślady eksploatacji, czy też model będzie sterylny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Może nity.Zobaczę jak wyjdę wagowo do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Jeśli do załatania małych otworów w pokryciu np. kadłuba to Hobbico jest ok ALE zauważyłem, że podczas schnięcia kurczy się więc nie nadaje się do głębokich i dużych wypełnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Może nity.Zobaczę jak wyjdę wagowo do lotu. To oznacza, że byłyby wypukłe, pewnie z kleju lub naklejane, tak? A czy dla Ciebie w grę wchodzi zrobienie ich w folii jako wklęsłych, tak żeby folii nie osłabić? Jakieś wygniatanie.. Masz jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W tym samolocie są wypukłe.Można wygniatać w folii.Kolega tak robił ale wygląda średnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 W tym samolocie są wypukłe.Można wygniatać w folii.Kolega tak robił ale wygląda średnio. No fakt, wygniatane nity to byłby kompromis. Ale już linie podziału chyba można, co? Jak byś nie zrobił, dodanie mu takich detali zrobi z niego niesamowity model. Trzymam więc kciuki, żeby się pojawiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Cd.Tym razem klapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Jako że skrzydła skończone i uzbrojone pozostało pobawić się oświetleniem.Powoli powstaje reflektor lądowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Reflektor skończony,pomalowany i zamontowany. A tak działa https://www.youtube.com/watch?v=QnWg62CA2ls&feature=youtu.be Tutaj klapy i lotki https://www.youtube.com/watch?v=S3y3bvVKfDE&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=janXM0UGCFk&feature=youtu.be 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Pięknie Panie,pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Już wiem kto mi zrobi reflektor do Łosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Już wiem kto mi zrobi reflektor do Łosia Czek inblanco i dwóch żyrantów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Czek inblanco i dwóch żyrantów . Ja się zgłaszam na pierwszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Witajcie, e jakaś lipa z tyś światełkiem - nie świeci...... oczywiście ŻARTUJĘ. Piękna robota, coś niewiarygodnego. REWELACJA. Z przyjemnością śledzę relację !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Klap będziesz chyba mógł użyć jako hamulców ja przekroczysz 50 km/h Ten rodzaj klap ma aż taki kąt wychylenie czy może to jeszcze ustawisz? Skrzydło z oświetleniem oceniam na 5 ale bez oświetlenie 3+ bo te 12[razem w skrzydle 24] wkręcików obniża ocenę Nie mógłbyś w takiej makiecie tego zamaskować białą folią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 To nie jest makieta.Oczywiście klapy będą ustawione po podpięciu do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dokończyłem usterzenia.Na dzień dzisiejszy pozostało zrobić światła pozycyjne,na które jeszcze nie mam pomysłu. A tak wygląda oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 "Opierzenie"fajowo wyglada folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi