Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Akryl szpachlowy do płyt kartonowo gipsowych z Leroy Merlin Wojtku, to jest to, co masz na Cessnie?
f-150 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Najpierw używałem Hobbico,ale byłem średnio zadowolony.Wbrew pozorom po wyschnięciu jest dość twarda , przy większych powierzchniach jest problem ze zrobieniem płynnego przejścia pomiędzy balsą a szpachlówką.Do małych ubytków jak najbardziej.Nie radzę dodawać wody,ponieważ po zaschnięciu robi się twarda ,a zostawiona w opakowaniu z czasem pleśnieje. Stosuję tą z LM od jakiegoś czasu.Nie jest dużo cięższa od tamtej ale lepiej się obrabia.Stosuję też szpachlówki chemoutwardzalne f-my Novol .Jedna to uniwersalna miękka,druga finish. Dokończyłem pierwszą lotkę
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Najpierw używałem Hobbico,... Dzięki za informacje. Skrzydełko piękne. Będziesz robił wykończenie w postaci linii podziału, ślady eksploatacji, czy też model będzie sterylny ?
f-150 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Może nity.Zobaczę jak wyjdę wagowo do lotu.
Wojtass_nt Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Jeśli do załatania małych otworów w pokryciu np. kadłuba to Hobbico jest ok ALE zauważyłem, że podczas schnięcia kurczy się więc nie nadaje się do głębokich i dużych wypełnień.
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Może nity.Zobaczę jak wyjdę wagowo do lotu. To oznacza, że byłyby wypukłe, pewnie z kleju lub naklejane, tak? A czy dla Ciebie w grę wchodzi zrobienie ich w folii jako wklęsłych, tak żeby folii nie osłabić? Jakieś wygniatanie.. Masz jakiś sposób?
f-150 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 W tym samolocie są wypukłe.Można wygniatać w folii.Kolega tak robił ale wygląda średnio.
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 W tym samolocie są wypukłe.Można wygniatać w folii.Kolega tak robił ale wygląda średnio. No fakt, wygniatane nity to byłby kompromis. Ale już linie podziału chyba można, co? Jak byś nie zrobił, dodanie mu takich detali zrobi z niego niesamowity model. Trzymam więc kciuki, żeby się pojawiły.
f-150 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Opublikowano 13 Marca 2015 Jako że skrzydła skończone i uzbrojone pozostało pobawić się oświetleniem.Powoli powstaje reflektor lądowania
f-150 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 Reflektor skończony,pomalowany i zamontowany. A tak działa https://www.youtube.com/watch?v=QnWg62CA2ls&feature=youtu.be Tutaj klapy i lotki https://www.youtube.com/watch?v=S3y3bvVKfDE&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=janXM0UGCFk&feature=youtu.be 3
f-150 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 Już wiem kto mi zrobi reflektor do Łosia Czek inblanco i dwóch żyrantów .
noker Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Czek inblanco i dwóch żyrantów . Ja się zgłaszam na pierwszego.
M.Ch. Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Witajcie, e jakaś lipa z tyś światełkiem - nie świeci...... oczywiście ŻARTUJĘ. Piękna robota, coś niewiarygodnego. REWELACJA. Z przyjemnością śledzę relację !!!
olo Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Klap będziesz chyba mógł użyć jako hamulców ja przekroczysz 50 km/h Ten rodzaj klap ma aż taki kąt wychylenie czy może to jeszcze ustawisz? Skrzydło z oświetleniem oceniam na 5 ale bez oświetlenie 3+ bo te 12[razem w skrzydle 24] wkręcików obniża ocenę Nie mógłbyś w takiej makiecie tego zamaskować białą folią?
f-150 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Opublikowano 15 Marca 2015 To nie jest makieta.Oczywiście klapy będą ustawione po podpięciu do odbiornika.
f-150 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Opublikowano 17 Marca 2015 Dokończyłem usterzenia.Na dzień dzisiejszy pozostało zrobić światła pozycyjne,na które jeszcze nie mam pomysłu. A tak wygląda oryginał
Rekomendowane odpowiedzi