macowca Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Witam Postanowiłem założyć temat w którym można będzie pytać o funkcje turnigy 9xr. Więc najpierw ja Czytam te instrukcjei czytam i dalej nic nie rozumiem… Mianowicie, jak przypisać dowolną funkcję pod przełączniki w tej apce ? I tak pewnie zaraz pojawią się kometarze typu: "nie chce ci się szukać", "chcesz mieć wszystko podane na tacy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest a7498787 Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Poszukaj sobie video tutoriali np na youtube. Słowo klucz: er9x Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxy Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 a czy Ty masz tę apkę ? lub inną z tym softem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
macowca Posted March 23, 2013 Author Share Posted March 23, 2013 Mam Wczoraj do mnie przyleciała. EDIT: Zapomniałem jeszcze dopisać. MIało być troszkę inaczej, ale ostateczna wersja to: -rudder d/r i aileron d/r zamienić ze sobą miejscami - pod thr. cut dać timer -pod gear dać aileron d/r -a pod aileron d/r dać thr. cut Chciałem jeszcze zmienić troszkę 3poz przełącznik, ale zrezygnowałem z tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkozi Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 A ja sypne offtopem. Jaki jest koszt aparatury z modułem nadawczym i odbiornikiem ? Bo w HK chyba jest tylko "łysy" nadajnik, a właśnie jestem na etapie zmiany aparatury i zastanawiam się nad tym sprzętem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macowca Posted March 23, 2013 Author Share Posted March 23, 2013 WIęc ja zapłaciłem: -49,99 Turnigy 9XR Transmitter Mode 2 (No Module) -36,40 JR-Combo/14349 FrSky DJT 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Telemetry Module & V8FR-II RX -23,59 International (Registered) Air Mail 1.5kg Suma: 109,98 dolarów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest a7498787 Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 a czy Ty masz tę apkę ? lub inną z tym softem ? Ja mam 9x z wgranym softem er9x. Przy oryginalnym sofcie poległem z butterflyem i klapami na 2 serwach i kanałach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxy Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Witam Postanowiłem założyć temat w którym można będzie pytać o funkcje turnigy 9xr. Więc najpierw ja Czytam te instrukcjei czytam i dalej nic nie rozumiem… Mianowicie, jak przypisać dowolną funkcję pod przełączniki w tej apce ? I tak pewnie zaraz pojawią się kometarze typu: "nie chce ci się szukać", "chcesz mieć wszystko podane na tacy". to co chesz zrobić , czyli przypisać dowolną funkcję pod dowolny przełącznik to spróbuj to zrobić w menu przełączniki użytkownika , ja tam to robie tam gdzie masz kilka tych wirtualnych swichów ... ja mam starą turnigy z Twoim softem , ale już 75% ogarniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artu Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Dla ułatwienia: Instrukcja do aparatury TURNIGY 9XR PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandbox Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 witam, jaki polecali byście moduł do tej apki biorąc pod uwage tez nie dalekie FPV do max 5-8km Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 biorąc pod uwage tez nie dalekie FPV do max 5-8km obecnie to juz raczej nielegalne ;P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandbox Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 ok pomińmy dalekie loty.. ;D jak ktoś ma taka apkę, to niech mi doradzi coś w rozsądnej cenie ;D + odbiornik bo ja w tym temacie jeszcze zielony Link to comment Share on other sites More sharing options...
macowca Posted April 12, 2013 Author Share Posted April 12, 2013 Ja mam taki moduł i odbiornik http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14349__FrSky_DJT_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Telemetry_Module_V8FR_II_RX.html Co do zasięgu nie wiem, ale powyżej 1km na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Ja również polecam FrSky. Najlepiej się jednak zdecydować na konkretny typ odbiorników (są dwa - z informacją zwrotną (nazwa od D) i bez informacji zwrotnej (nazwa od V). Obecnie moduł nadawczy jest tylko dwukierunkowy, ze zworą zmieniającą na jednokierunkowy. Ja wybrałem dwukierunkowy (ale mogłem popełnić błąd). W ofercie masz kilka odbiorników, od miniaturowych 2g do halówek, przez małe 4 kanałowe do "wielkich i ciężkich" 8 kanałowych. Wszystko w dobrej cenie. Bartosz ps. dziękuję za porządki w wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts