Furilion Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Witam! Po połowie roku przerwy, wracam do modelarstwa. Na stanie mam trochę osprzętu do modeli RC, ale to i tak za mało do latania. Posiadam regler 18A, jedno serwo 9g, LiPo 3S 1200mAh, mikser delta/V, ale nie mam odbiornika (w końcu to on jest gwoździem programu). Odbiornik straciłem w moim ostatnim locie Ultronem (szczegóły tutaj). Aparatura to Lanyu 6ch 2,4GHz, może nie jakaś rewelacja ani cud technologii, ale jak na moje wymagania - wystarczy. Nigdy nie miałem problemów z łącznością, sądzę, że to jest dobra jakość jak za 120 zł . I tutaj dochodzę do sedna: Czy można zastosować jakiś inny odbiornik? Nigdzie nie mogę znaleźć oferty ani aparatury, ani samego odbiornika. Druga opcja: Mam inną apkę bez odbiornika, a mianowicie GuanLi 4ch 35MHz (wiem, nie bijcie za marnotrawstwo pieniędzy ). Jest ona "bez odbiornika" gdyż w wyniku ekscytacji dotarcia mojej pierwszej paczki z modelarskiego, chciałem sprawdzić czy aparatura działa i podpiąłem aku 11,1 V bezpośrednio do niego, zobaczyłem tylko błysk i kulę elektronicznie pachnącego dymu (po raz drugi proszę, nie bijcie , sam tego teraz żałuję). Nasuwają się takie same pytania jak wcześniej: Czy można zastosować jakiś inny odbiornik? Nigdzie nie mogę znaleźć oferty ani aparatury, ani samego odbiornika. Trzecia opcja: Może ktoś ma jakąś ciekawą ofertę do zaproponowania? Mam na myśli albo sam pasujący odbiornik, albo całą aparaturkę. Mój limit finansowy to 125 zł . Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Eryk . Link to comment Share on other sites More sharing options...
noker Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Aparatura to Lanyu 6ch 2,4GHz, może nie jakaś rewelacja ani cud technologii, ale jak na moje wymagania - wystarczy. Nigdy nie miałem problemów z łącznością, sądzę, że to jest dobra jakość jak za 120 zł. Mój limit finansowy to 125 zł . Stać cię na nowy zestaw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Zamiennika nie znajdziesz. Musisz szukać oryginalnego odbiornika Lanyu. Zapytaj tego gościa, może ma. Sprzedał tylko jedną. http://allegro.pl/odbiornik-lanyu-6ch-2-4-ghz-i3014057048.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artu Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Lub zakupić na eBay-u za $19.58 Lanyu 2.4ghz 6ch 7ch Receiver for TW 742 747 740 752 748 749 all 2.4G airplane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furilion Posted April 20, 2013 Author Share Posted April 20, 2013 Stać cię na nowy zestaw. Jeśli ci chodzi o kupno tego samego zestawu, ABC-RC wycofało go już dawno ze sprzedaży. Zamiennika nie znajdziesz. Musisz szukać oryginalnego odbiornika Lanyu. Zapytaj tego gościa, może ma. Sprzedał tylko jedną. http://allegro.pl/od...3014057048.html Co do tej aukcji, wysłałem pytanie, zobaczymy jaką odpowiedź dostanę. Pozdrawiam, Eryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furilion Posted April 22, 2013 Author Share Posted April 22, 2013 Wysłałem jednego maila 19 kwietnia,mail został wysłany, potem drugiego dzisiaj (22 kw.), przy próbie wysłania dostałem komunikat "Takie konto nie istnieje" . Zostaje mi ebay albo czekanie aż pojawi się jakaś nowa aukcja na allegro z tym odbiornikem (małe prawdopodobieństwo, chociaż możliw e ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Możesz też popytać w sklepach modelarskich, które prowadzą sprzedaż modeli Lanyu,może Ci ściągą odbiornik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts