kojot Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 To patent z combatów na uwięzi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Witam zniecierpliwionych oglądaczy mojego projektu, obiecuje ze już niedługo budowa modelu zostanie wznowiona bo w końcu nadchodzi sezon budowlany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Żeby nie było, że nic nie robie przy modelu to dzisiaj zrobiłem goleń podwozia. Niby nie dużo ale zawsze coś jutro zrobię drugą i model będzie stał na kołach. Potem postaram sie dodać golenią jakieś detale żeby nie były takie łyse, a obecnie wygląda to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Bowden to od serwa gazu? Czy nie pod zbyt dużym kątem jest wygięty? Mniejsze łuki powodowały strasznie duże opory przesuwania "rdzenia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Mam to juz wypróbowane zamiast bowdenu w tym pancerzu będzie plecionka stalowa 1 mm. Takie zestawienie pracuje praktycznie bez żadnych oporów i działa precyzyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Posmaruj tą plecionkę smarem silikonowym przed wsunięciem do pancerza, świetnie zmniejsza opory tarcia.Kupiłem taki za parę złotych w sklepie elektronicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Co do sposobu napędu przepustnic to można i tak, chociaż dwa serwa z Y chyba są łatwiejsze w zabudowie. Będa dwa serwa gazu czy jedno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Może być jedno albo dwa to już zależy jak to będzie działać . Cały patent z wyprowadzeniem serw poza gondole związany jest z brakiem miejsca. Jednak ten model naprawdę jest za mały i ciężko w nim cokolwiek rozwiązać jakoś sensownie i trzeba kombinować :/. Niby ponad 1,6 metra rozpiętości ,a wszystko takie malutkie już więcej razy nie będę budował tego typu modeli w takich rozmiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 No jak tam Piotrak, działasz coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Po bardzo długiej przerwie przez którą pewnie juz niektórzy myśleli że projekt umarł, znowu przystąpiłem do działania przy Dakocie i to chyba tylko dlatego ze mogę ją robić w pracy W tej chwili skrzydła mam juz praktycznie gotowe do krycia papierem wiec chyba do wiosny ją poskładam. W skrzydłach jest juz wszystko co trzeba czyli serwa gazu i lotek oprawione, odcięte lotki gotowe podwozie. Tak się model prezentował w sklepie gdzieś koło południa w trakcie pracy nad drugim płatem. P.s. Chyba nikt jeszcze nie budował modelu w centrum handlowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Reklama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Żadna reklama po prostu zrobiłem zdjęcie w miejscu gdzie robie model i nigdzie nie podałem co to za sklep ale jeśli tak nie można to usunę kontrowersyjny post. Właśnie oklejam skrzydła papierem potem szpachlowanie i lakier i model będzie gotowy do montażu wyposażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Mi się ta reklama podoba . Czekam na zdjęcie z pełną ofertą sklepu... , znaczy się pełnym skrzydłem. Dopiero teraz widać jakie to "bydle " jest wielkie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Piotrze jak robisz ten model nabierzesz doświaczenia w tym samolotem to postąp tak jak Tomek zbuduj Dakote ze 3 razy więkaszą Ha to byłby dopiero wypasik ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Żadna reklama po prostu zrobiłem zdjęcie w miejscu gdzie robie model i nigdzie nie podałem co to za sklep ale jeśli tak nie można to usunę kontrowersyjny post. Karlem napisał to jako zarcik ;] zresztą reklama to nic złego :wink: kilka sklepów sie na forum wylansowało ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 solainer, Dokładnie. Widzę modele w tle, więc i klienci pewnie zainteresowani, czyli reklama. Nie chodziło mi o to, że reklamujesz sklep na forum... :oops: :oops: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Dokladnie tak to odebralem. reklama dla klientow ktorzt odwiedzaja sklep. O temacie: "Zobaczcie tu sprzedaje fachowiec" Gratuluje modelu. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 P.s. Chyba nikt jeszcze nie budował modelu w centrum handlowym Nie prawda,jesteś drugi ;D (ta sama firma tylko Kraków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 eh ciężko być pionierem w dzisiejszych czasach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 26 listopad 2005r, chyba to ja byłem prekursorem :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.