marek rokowski Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 witajcie przedstawiam Wam moją nową rodzącą się rodzinkę modeli z za łożenia mają to byc modele do walk kombatu na hali ale jak widać spokojnie radzą sobie również przy lekkim wietrze na zewnątrz opis - w tym budowy- został umieszczony w dziale 'kombat' ale poniewaz nei wszyscy tam zaglądają postanowiłem pokazać Wam te modele pierwsze seryjne sztuki będą dostępne po 12 maja zestawy bedą zwierać pomalowane i wyciete kształtki epp, instrukcję wzmocnienia węglowe oraz wyfrezowany kpl eleementów typu dźwignie, wręga silnikowa, prowadnice popychaczy etc... cena zestawu będzie wynosić 135 PLN jeśli ktoś ma ochotę pobawić się przy wersji tańszej 'beta' -tytułem testów - proszę o kontakt mailowy niestety do 12 maja jestem za granicą - więc wysyłka dopiero w okolicy 14maja
marek rokowski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Opublikowano 24 Września 2013 a oto i pierwsza sztuka gotowego i latającego (ponoć pięknie) Spitfira: opis budowy: http://pfmrc.eu/inde...post__p__456869 ja z kolei skleiłem i oblatałem Fw190 na poczatek zabrałem się za zawiasy lotek i usterzenia: a później krok po kroku- za montaż: apropo: pomocna rada: klejąc modele za pomocą CA używajcie jako podkładu na biurko koszulek na dokumenty: są one wykonane z polietylenu i CA nie przykleja się do nich sprawdzają się także świetnie przy dociskaniu elementów w trakcie klejenia- czyste palce- to jest to! Zawiasy wykonuje się przy zastosowaniu termokurczki: frezowane z czarnego laminatu kształtki dołączone do zestawu ułatwiają m.in. przedłużenie ramion serwa lotek: no i prawie że gotowy model: pozostaje umiejscowić kilka gadżetów - i w górę! ESA na hali może być ciekawa zabawą tylko wstążki muszą byc krótkie bo powyżej 5m - zachodzi poważna szansa ścięcia samego siebie
RAFALR30 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Ładne zestawy. A jaką techniką mocowany jest ster kierunku, wysokości i lotki - nie widzę żadnych zawiasów czy taśmy. Jakie jest zalecane wyposażenie?
marek rokowski Opublikowano 26 Września 2013 Autor Opublikowano 26 Września 2013 witaj Rafał trochę danych jest w watku Michala nt Spita u mnie: pakiet 2s 500mAh regielek 12A silnik 1400kv 2 serwa 5gramowe 1serwo 9gramowe(na lotki) zawiasy: klej UHU Poor
Autsajder1983 Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Powoli i ja robię halówkę ESA Me-109. W warszawie będą 3 halówki Michała Jacka i moja. Będzie co robić w zimę
Olorin Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Rewelacja! Ja muszę zabrać się za swojego Spita. Jest w tym potencjał. Co prawda najbardziej martwi mnie brak hali ale liczę na bezwietrzne zimowe dni. Tylko pytanie natury technicznej, jak się sprawują te modeliki bez zastrzałów?
Autsajder1983 Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 W temacie Michała są zdjęcia spodu spita więc zobaczysz jak on węglem powzmacniał. http://pfmrc.eu/inde...post__p__456869 Widziałem jak to lata i nie ma mowy o machających skrzydłach czy skręcającym ogonie.
marek rokowski Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Opublikowano 16 Listopada 2013 przy okazji zabawy z "dużym" Spitem, popełniłem nową wersje malowania Spita halowego: tym azem w kolorach pustynnych - jednym slowem "Cyrk Skalskiego" w poniedziałek ruszam z nim do drukarnihttps://lh6.googleusercontent.com/-DBzqKCcOyLo/UodDAWu8gXI/AAAAAAAAIFM/i7nzqCnw0f0/w800-h369-no/spit_hala_skalski.jpg to jeszcze filmik Konrada: [ media] [/media]
Rekomendowane odpowiedzi