robroy67 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 do netu masz tv podłączony czy PS3?,bo to nie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Kamerka dojechała.Na Panasonicu d...a , filmu nie widzi chociaż kamerkę wykrył,za to moja Toshiba odtwarza bezproblemowo.Czyli to jednak wina TV a nie kamerki.Jakość filmu bardzo dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorOl Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Moja właśnie przestała działać Nie wiem co jest powodem, nie wiem nawet co tak naprawdę się dzieje, ale kamerka zawiesza się po chwili nagrywania i nie pozostają żadne pliki. Wygląda na problem z baterią, ale odłączenie baterii i korzystanie z zewnętrznego źródła przez USB nic nie daje. Zawiesza się nawet podłączona jako pamięć masowa do komputera. Przy okazji dość mocno się grzeje. Jeszcze spróbuję z podmianą karty microSD na inny egzemplarz. Nie znalazłem w internecie osoby z podobnym problemem, więc to mogły być moje wyjątkowe zdolności lub po prostu pech/uszkodzenie mechaniczne w czasie eksploatacji (choć poważnego kreta nie zaliczyłem do dzisiaj ). Napisałem do sprzedawcy, czekam na odpowiedź. Póki co automat poinformował, że ma święto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Mobius w quadro bez gimbala . http://www.youtube.com/watch?v=5f_u9wWti7s&feature=em-upload_owner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 PAnowie, wlasnie otrzymałem swojego mobiusa i od godziny próbuję zrobić cokolwiek. Czy jest jakaś instrukcja do niego po polsku? Nie robi zdjęć i nie nagrywa. Karta pamięci pusta poza oczywiście utworzonym folderem w którym miałyby pojawiać się pliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Tylko englisz http://www.mytempfiles.info/mobius/MobiusManual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 rapier, czy naładował Pan baterie ? Wiem, że to głupie pytanie, ale na początku miałem to samo, wystarczyło naładować i mobius zaczął działać jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Naladowalem choć jak się okazało był prawie naladowany. Wszystko jest już ok. Winnym okazała się być wadliwa karta pamięci. P. S Mam na imię Arek nie Pan ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hmm Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ok, zapamiętam Tak samo sprawa ma się z przerywaniem nagrywania, w moim przypadku był to znak, że czas naładować. Czy Wasze mobiusy też się tak szybko rozładowują, gdy leżą nieużywane ? Mój po 2, 3 dniach leżenia potrafi być niezdatny do użytku i ładuję się potem 3 godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ostatni raz ładowałem kilkanaście dni temu jak nie więcej. Przed wczoraj nagrywała bez zająknięcia. Ale staram się adować przed każdym użyciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapster89 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Pytanie do posiadaczy: czy podczas nagrywania w kiepskim oświetleniu (np. noc na miejskiej ulicy) macie taki objaw że od czasu do czasu pojawia się jakby błysk, obraz na moment robi się jaśniejszy i momentalnie wraca do poprzedniej jasności, i tak czasem kilka razy pod rząd. W dzień nie zaobserwowałem czegoś takiego. Postaram się wrzucić fragment z takim zachowaniem na YT. Opcja WDR była włączona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 To normalne przy słabym oświetleniu,kiepski światłomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapster89 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Zastanowiło mnie to z tego względu, że na żadnych dostępnych próbkach nie występowało takie zjawisko. Tu fragmenty nagrania: https://www.youtube.com/watch?v=S5PT4Arm0Lg Nie dzieje się tak cały czas, tylko momentami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Nowość, wygląda jak bardziej wystylizowany mobius. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Jak ktoś lubi instrukcje to proszę: MobiusManual_PL.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 http://youtu.be/VxvGcI7tRnM Nowość, wygląda jak bardziej wystylizowany mobius. A to dobra wiadomość, zbieram się aby kupić Mobiusa a tu to samo, przyjemniejsza obudowa i taniej:) W dodatku ten szeroki obraz z wersji C2 to coś pięknego, tylko już ciut drożej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Ta Innovv C1 bardzo fajna. Kształt znakomity do montażu na modelu. Już się na nią zasadzam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 cyt "W dodatku ten szeroki obraz z wersji C2 to coś pięknego, tylko już ciut drożej" Przecież Mobius w 720p ma kąt patrzenia około 100-120, przynajmniej tak wychodzi u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 cyt "W dodatku ten szeroki obraz z wersji C2 to coś pięknego, tylko już ciut drożej" Przecież Mobius w 720p ma kąt patrzenia około 100-120, przynajmniej tak wychodzi u mnie. Właśnie. A C2 podaje 160st. W dodatku jak widać na filmie z testu to już kawał szkła a to dobrze wróży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Uważam, że do celów modelarskich jednak nadal Mobius lepszy. - znakomite wsparcie społeczności - nowy firmware co miesiąc - akcesoria (podstawka z gwintem do statywu) - zdecydowanie bardziej adekwatna w przypadku modeli RC (niby można mocować na velcro) - sądzę, że obudowa lżejsza (Innov cięższy od Mobiusa o 6 g - niby nic...) - dziwnie szeroki (za szeroki?) kąt widzenia ze straszną aberracją chromatyczną na brzegach obrazu - mniejsza rozpiętość tonalna (widać choćby w filmiku poniżej, chociaż może być to kwestia ustawień - btw w nowym firmwarze 1.17 do Mobiusa jest jakiś nowy tryb WDR). - brak kombinacji z dziwnymi złączami USB - w Möbiusie jest standardowe, 5 stykowe - wtyczki do kupienia choćby na Allegro, więc łatwo polutować sobie odpowiednie kabelki A/V. W tej kamerce Innov na pewno przydatny jest czujnik położenia. Wersja C2 to chyba tak jak Mobius z tym alternatywnym obiektywem, który można dokupić na eBayu... Ogólnie faktycznie - Innov to taki designerski Mobius (nawet program do konfiguracji wygląda bardzo podobnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi