pedro Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 ok, tylko dałes na skłon, czy wykłon w prawo? :roll:
smootny Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 ok, tylko dałes na skłon, czy wykłon w prawo? :roll: mi nie uciekał w prawo ni lewo - lecz tylko w górę - tak więc już wiesz gdzie zastosowałem podkładeczkę :mrgreen:
pedro Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Już wiem, czyli jutro dam po dwie podkładki i zobaczę jak bedzie sie zachowywał przy wznoszeniu z obrotami na maxa Oczywiście dam znac czy pomogło.
qain Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Witam, Miałem podobny problem i, tak jak pisał poprzednik, pochylenie silnika w dół pomogła, ale nie do końca. Aby uzyskać lot poziomy musiałem zmiksować obroty silnika ze sterem wysokości.
pedro Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 Witam Tak to racja ma spory skłon lecz ta jedna podkładeczka nikomu nie zawadzi a zobaczyć można jakie będą zmiany w locie na silniku ja dałem po dwie 1mm podkładki i wyraznie pomogło, już tak nie zadziera przy wznoszeniu z obrotami na max
pied Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 Jako dowód, jak uparta i pomocna w lataniu może być żona, daje oto świadectwo lotów mych. A tak na serio, dostałem kopa (solidnego) aby naprawić Easy, które kretował sobie w dziewiczym locie z powodu napalenia oraz kretynizmu wrodzonego mej skromnej osoby. Model rok leżał na szafie aż w końcu się doczekał. Dwie generacje EG naraz: Pokusiłem się na pierwsze "akrobacje". O dziwo model przeżył... Ostatni nawrót przed lądowaniem (zwrot o 90 stopni pod wiatr): Oraz czysty dowód, iż moja żona nie ma instynktu samozachowawczego a zdjęcia są ważniejsze niż własna głowa: Tym razem nie udało mi się ją zdekapitować a Easy wylądował cały i zdrowy: Na pokładzie: Silnik: RAY 2836/10Łopatki: Graupner CAM 11/8" dobrane do 3s, z 2s model jest lekko bardziej zrywny od standardowego EG Electric 400Regiel: TowerPro Mag-8 30AAku: 3E Model 2s, 2200mAh, 20C (po przepakietowaniu z 3s)Odbiornik: Hitec HFS-05MSAparatura: Esky 0404 35MHz po 2 godzinach z oscyloskopem Z uwag technicznych, regiel taki sobie, można dotknąć palcem, podobnie silnik. Pakiet ledwo letni. Z 3s powinno być lepiej, pierwszy lot z zeszłego roku pokazał, iż potrafi zrobić pętle z wyrzutu z ręki (i spowodować pad na ziemie ) Generalnie, jeśli ktokolwiek z Was zwątpi w latanie, niech poprosi żonę/dziewczynę o solidne szturchnięcie... warto. Pozdrawiam
Tomisław Piotr Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Taka żona to skarb, diament najczystszej wody. Ryzykowała dekapitację, wszystko zniosła i wytrzymała, na chwałę męża, oczywiście. Wielki szacun i wiele słow uznania dla szanownej małżonki. :shock:
yoyo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Siema. Mam takie pytanie czy te serva mogą nada się do EG Pro?? link:http://allegro.pl/item832533790_servo_8g_1_7kg_10sec_turnigy.html Chce je na lotkach i SW i SK . Pozdrawiam Sebastian.
Paweł R Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Na lotki raczej tak ale na SW i SK nie polecam u siebie miałem hxt900 przy pierwszym upadku poszły oba... za słabe są 9g nawet miejsce w kadłubie jest pod 18gramowe serwa.
yoyo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 a jakie bys polecil w miare tanie serva na SW i Sk?? A moga byc te? na SWi SK?? http://allegro.pl/item838805260_mikro_serwo_sg90_o_wiekszej_sile_2_kg.html
Paweł R Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Tu Ci nie pomogę ja chciałem brać hs-81 lub hs-82mg ale podobno tryby do :ass: o luzach nie powiem - wiem to z komentarzy więc dołączę się do prośby o zaproponowanie czegoś na SW i SK
Malker Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Cześć. Osobiście stosuję takie: http://allegro.pl/item839682878_serwo_towerpro_sg_91r_micro_nowe_promocja.html Mam je na lotkach SK i SW. Sprawują się nieźle.
WZ Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Na SK i SW używam te http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=7941
wojcio69 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam W Elektro Junior'ze S od Graupner'a (to to samo co EG Pro) miałen wszystkie 4 serwa Tower Pro SG 91R i śmigał bez jakichkolwiek problemów (patrz film 2 w podpisie).
yoyo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 bardzo fajny filmik biore 4 takie serva a mam jeszcze jedno pytanie czym skleic go jedni pisza ze ca go roztopi jedni pisza ze nie? Wiec czym kleic?
yoyo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 http://www.ekwasek.pl/index.php?products=product&prod_id=1260 a takim klejem epoksydowym da rade skleic?? bo mam w domu
Paweł R Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Żeby ważył 3 kilo ? Kup ten CA - 10 zł i cały model skleisz.
yoyo Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 wiem ze caly model skleje CA tylko jak popelnie jakis blad to moze byc to nie odwracalne:P
Paweł R Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 To będziesz mieć motywację aby się nie pomylić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.