Viper Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Dlatego tak jak pisałem, nie ma się co spieszyć z kupnem, przetestuję i się pochwalę. Thrust to pewniak, ale osy też są super, używam lub używałem już trzy w róznej wielkości i byłem mega zadowolony. Ten powyżej wspomniany na smigle 11x5,5E powinien osiągnąc 1,7 kg ciągu na 3s oczywiście, przy wadze 76g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk 58 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 interesuje mnie cena zestawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Jeżlei chodzi o małą Extrę to proszę na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 W piątek odbieram wycinankę Extry 1250 V2 Dziś bym mógł odebrać ale nie było czasu, jutro też nie dam rady. Jak uda mi się kupić w stolicy węgiel do tego modelu to pewnie w weekend powstanie kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Sławku,robiłeś coś w temacie płatów do ExtryV2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Zacząłem robić formatki pod te skrzydełka. W tym tygodniu to i tak marne szanse na wycinanie bo P.Andrzej nie bardzo ma możliwość to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk 58 Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Na PW nic nie wchodzi chyba brak miejsca na nowe wiadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Skrzynka już trochę opróżniona z wiadomosci. Klejenia extry w weekend nie będzie. Brak płaskowników węglowych w modele sklep. Są dostepne ale nie w Warszawie tylko we Wrocławiu, szkoda że nie dodają informacji na ten temat na stronie internetowej. Na Bitwy już bym nie zdążył bo korki były masakryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Sławek, węgiel masz w dużym wyborze w Riku na Madalińskiego 91 i masz blisko, z tym że pracują do 16:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Do 17-ej - ale też ledwo zdążyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Miałem dziś okazję zobaczyć świeżo wycięte części extry 1250. Oczywiście puzelki to nie latający model, ale zapowiada się smakowicie. Przy tempie jakie Sławek narzucił, niedługo oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Miałem dziś okazję zobaczyć świeżo wycięte części extry 1250. Oczywiście puzelki to nie latający model, ale zapowiada się smakowicie. Przy tempie jakie Sławek narzucił, niedługo oblot byle do świat mieć KIT-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Jutro rozpakuję extrę. Marcin, dopiero dojechałem, utknąłem w mega korku na krakowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Jutro rozpakuję extrę. Marcin, dopiero dojechałem, utknąłem w mega korku na krakowskiej. wierz mi moturem szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 No tak, pora była korkowa gdy startowałeś, a dziś piątek. A nie mówiłem, byś wpadł, a nie tak w biegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Myślałem że później będzie mniejszy korkowiec. No nic, nieważne. Jutro pracowity dzień: szpachlowanie kopyta kabiny do Extry (poprawki), pewnie i wytłoczę ją z vivaku. Skleję stateczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Waga wszystkich elementów z balsosklejki 3mm wynosi 66g. Kompletne formatki ( takie jak otrzymałem po cięciu czyli łącznie z odpadem) + elementy z balsosklejki + elementy z brzozwóki ważą 403g. Dużo z tych 403 odleci w postaci odpadów balsy. Zapowiada się na to że będzie dużo lżej niż w wersji pierwszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 no to EXTRA ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Mała extra naprawiona, tak jak pisałem niewiele było do roboty. Wczoraj dostałem od Sławka kawałek laminatu na wymianę uszkodzonej goleni, ale ja naprawiłem starą. Usiłowałem skręcić ten laminat (mechanizm podobny do mojego kreta) i nie bardzo to wychodziło, tym bardziej należy docenić przemyślaną konstrukcję całej extry i mocowania podwozia, że przy dużej działającej sile straty były bardzo drobne. Po naprawie model lata tak samo dobrze jak latał. A wraz ze zwiększającymi się wychyleniami lotek (nadal nie ustawiłem na maksa) kręci beczki coraz szybciej, wcale nie wolno. Kwestia ciągu wyjaśniła się ostatecznie, na dobrych bateriach śmiga aż miło, czas lotu normalny. Szczególnie podoba mi się blender, faza, gdy kręci się płasko na plecach cudownie wolna, żadnym innym modelem tak wolno mi nie wychodzi. Po bardzo udanych lotach małą, z tym większą niecierpliwością czekam na większe konstrukcje Sławka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Prawie pokleiłem statecznik ze sterami wysokości, wagę gotowego bez pokrycia szacuję na 20g, stary ważył 34g. Zmniejszenie wagi samego poziomego ze sterami wysokości da wynikową oszczędność w modelu rzędu 75g, na pionowym też się urwie parę gramów, Zdjęcia jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi