TEQ Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 1. Mam zamiar kupić flasha x5 a mam narazie 150 zł :] 2. Nie potrafię czegoś takiego zrobić. 3. Musiał bym się dorobić na accu ,silnik ,regulator ,śmigło ,ładowarkę ! Więc zanim zacznę latać czymś takim to jeszcze troszkę poczekamy... :twisted: A co uważacie o tej ładowarce ? Warta swojej ceny ? Chyba plusem jest wbudowany balancer link: http://perfecthobby.pl/index1.php?idtowar=478 :wink: Kuba: qp sharka i bedziesz miał spokój a po drugie nie zaśmiecaj koledze tematu pytaniami odbiegającymi od tematu tematu :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 A co uważacie o tej ładowarce ? Warta swojej ceny ? Chyba plusem jest wbudowany balancer link: http://perfecthobby.pl/index1.php?idtowar=478 A do sharka jest potrzebny balancer ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 No a wiecie że można zrobić samego szybowca ? Ta wersja też jest w planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Patryk zaczynam budowę . Jaką folią okleiłeś płat ?? Czy ten spis materiałów który podałeś wcześniej jest całkowicie kompletny nic więcej nie potrzeba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie nie jest kompletny, musze dokończyć. Zrobie to jak model będzie całkowicie skończony. Folia to Australijski Profilm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 czego tak mniejwięcej brakuje ? chodzi mi tylko o elementy balsowe potrzebne do złożenia konstrukcji płatowca ( dzisiaj muszę zamówić paczkę ) reszte taką jak kleje lakiery silnik akku itp mam w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Z balsy jest raczej wszystko już nie pamiętam co ja tam pisałem. Potrzebne Ci będą wkręty nylonowe M4 i nakrętki do nich. Popychacze, orczyki itp masz ? Przydało by się troche tkaniny szklanej gdzieś około 25, musisz przecież zalaminować łączenie skrzydeł no i przydało by się spód kadłuba tak samo. CA i inne kleje masz ? Jak masz to bardzo dobrze i byłbyś gotowy do budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 ok sróbki kupie reszte mam dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witam Wreszcie usiadłem i zrobiłem ten statecznik poziomy. Pokaże wam jaka to przyjemna robota No więc zacząłem od wycięcia wszystkich kawałków Potem wziałem sobie plan na kawałek styropianu, złożyłem wszystko do kupy i zalałem łączenia rzadkim CA Póżniej posmarowałem średnim CA cały szkielet i na balsę 1mm Z drugiej strony tak samo a po wycięciu wszystkiego wychodzi nam takie coś Oczywiście już statecznik oklejony ale nie zdążyłem fotek zrobić. Serwa też już zamontowane. To tak opisałem dla całkiem początkujących i by wam pokazać jak przyjemnie sie buduje z balsy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 A ja nadal czekam na drwno zamówione 30 grudnia cos "modele sklep" sie nie stara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zadzwoń do nich - @ napewno dostałeś potwierdzenie - może poprostu nie maja czegoś i nie wiedzą czy maja wysyłac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Nie chcę robić znowu bałaganu pisząc nie na temat i przy okazji dyskusyjna sprawę 8) ; ale - chcesz zamawiać w modele.sklep.pl ? Licz się z tym, że jest to jeden z najgorszych sklepów, wielu modelarzy ma o nich złe zdanie, kolega-modelarz mieszkający zresztą we Wrocławiu też narzeka... Popytaj się może najlepiej kogoś, kto mieszka niedaleko modelarskiego sklepu, by zakupił Ci "porządną" balsę i wysłał, a tak, nie wiadomo co jeszcze wyślą... :wink: (u mnie nie ma jakby co modelarskiego 8) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam Zacząłem się ostatnio zastanawiać nad profilem do skrzydła z lotkami. Będzie ono wyglądało tak Każdy mi radzi co innego. Ten guppy z planów ma skrzydło wzorowane na profilu RG 14 i ma krawędź spływu zmodyfikowaną. Lata podobno bardzo dobrze. Nie znam się zbytnio na profilach więc proszę was o radę co wybrać ??? Napewno wezmę go na zbocze, i z silnikiem pewnie będę termiki szukał. Tak jak wcześniej pisałem będą skrzydła styro kryte balsą, oklejane folią. Więc co radzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 proponuje hn1033 będziesz napewno zadowoony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex007 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 TEraz to juz troszke za późno bo zamówienie złożone ale oburza mnie to że oni nawet nie odpisuja na meile EDIT: Zadzwoniłem!!! Nawet miła obsługa i tak jak mówiłeś ertman nie mieli na stanie nożyków takich jak chciałem więc po chwili rozmowy zmieiłem zamówienie i paczuszka w piątek ma dotrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Miałem podobnie z zamówieniem - nie mieli rurki ... i czekałem tydzień na paczke która nie wyjechała ... Troche ciężko widze robienie hn 1033 konstrukcyjnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Tak jak wcześniej pisałem będą skrzydła styro kryte balsą, oklejane folią. A wiec tak do konca nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zostały mi już tylko drobnostki jak podłączenie sterów, wklejenie półki pod serwa i wycięcie nowej kabinki bo ta nie pasuje zbyt dobrze (nowa już pomalowana). W takim stanie jak na zdjęciu z całym sprzętem w środku waży około 470g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Moje GRATULACJE !!! Czekam teraz tylko na oblot :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Na zdjęciach nie dostrzegam lotek! Bardzo jestem ciekaw relacji z latania... :roll: No ale szybol przedni, nie ma co ukrywac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.