rajaner Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam Wszystkich. Szanowni koledzy mam zamiar zrobić w tym modelu sterowane tylne koło i nie wiem jak to rozwiązać czy kupić gotowe? jeśli tak to jakie, pewnie bym zrobił samemu ale nie wiem jak się do tego zabrać.Bardzo bym prosił o jakąś pomoc jakieś rysunki może zdjęcia. Z góry dziękuję. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Czy mogę wiedzieć dlaczego usunąłeś swoją odpowiedz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Chciałem coś w domu sprawdzić. W swoim Dromaderze miałem to podwozie http://www.modelemax...roducts_id=9487 Te dwie sprężynki były doczepione do płetwy steru kierunku. W wielu modelach używam też takiego, które można łatwo wykonać samemu http://www.modelemax...oducts_id=11062 Nawiasem mówiąc model lata bardzo realistycznie, ale jest wrażliwy na boczny wiatr. W moim miałem klapy i lądował prawie w miejscu. Dwie fotki mojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Serdeczne dzięki na podstawie tego zdjęcia chciałem zrobić tylne koło myślałem że przepadło. Pozdrawiam Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 witam robloz czy ja zle widze czy ty masz taki duzy sklon silnika??? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Model już dawno zmienił właściciela, ale z tego co pamiętam to było ze 3-4 st. w dół - w/g planu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 na fotkach zdawalo sie ze byl bardzo duzy ale ok wazne ze fajnie latal, pozdrawiam , w styczniu zaczynam takze budowe dromadera tyle ze w calosci raczej z depronu ,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wczoraj troszkę kombinowałem z kabiną wyszło coś takiego ale to była ta łatwiejsza połowa,teraz trzeba zrobić tą budę z tyłu i nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Może zrobić formę z jakiejś pianki i okleić jakimś materiałem albo wystrugam z balsy jak na razie nie mam pomysłu chciałbym żeby to choć troszkę przypominało wyglądem orginał a co mi z tego wyjdzie nie mam pojęcia. aż strach pomyśleć. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wychodzi elegancko spróbuj dalej z balsy coś podziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Bardzo ładnie wychodzi kabinka. Pociągnąłbym boczki z balsy do końca, bo są płaskie, samą kopułkę od góry zrobiłbym też z balsy, z zaoblonego klocka, ew. potratował go jako kopytko i wytłoczył z pet/plexi. Jednak klejenie byłoby chyba bardzie kłopotliwe, niż gdyby wszystko było balsowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 czesc patrzac z góry: "garb ma postac trójkata równoramiennego o zaokrąglonym wierzchołku wytnij doatkowe"wregi w postaci tylnej sciany kabiny i doklej poziomo z tyłu dwa takei trójkaty ze sciętym wierzchołkiem do trójkatow dokleisz boczki z balsy a zakonczenie i górę zrobisz z klocków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dzięki koledzy za porady i jak się za to zabrać mam zamiar dzisiaj się z tym po męczyć jak starczy czasu zacznę robić tylne koło bo kupić gotowe trochu za drogie jak na moje fundusze. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasjonat22 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Obserwuje budowę tego modelu zacząleś robić skrzydła i nie widzę miejsca na lotki,czy ten model będzie miał tylko ster kierunku i wysokości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Obserwuje budowę tego modelu zacząleś robić skrzydła i nie widzę miejsca na lotki,czy ten model będzie miał tylko ster kierunku i wysokości? Tak model będzie miał lotki odłożyłem troszkę prace nad skrzydłami bo chciałem się uporać z kabiną która jest prawie na ukończeniu,ale bez szpachli się nie obejdzie. Panowie zastanawiam się nad zamontowaniem lotek ile założyć zawiasów trzy,cztery bo dwa to chyba było by mało,lotka ma długość 300 mm. Druga sprawa to pierwsze cztery żebra to sklejka w którą jest wklejona rurka aluminiowa o średnicy wewnętrznej 10 mm do połączenia skrzydeł,czy zrobić w tym miejscu jakieś wzmocnienie dodam że ta część będzie oklejona balsą. Z góry dziękuję Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Andrzeju 3 zawiasy na lotkę wystarczy w moich fun fly'ach miałem tylko po 3 zawiasy i wszystko było i jest jak najbardaiej OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam wszystkich. Wczoraj zacząłem wykańczać skrzydła w czasie kiedy klej wysychał by można było by jeszcze coś przy nich zrobić nie marnując czasu zrobiłem tylne koło co o tym sądzicie? Pozdrawiam Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jak fabryczne. Ta część mocująca z czego jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jak fabryczne. Ta część mocująca z czego jest? Mocowanie jest zrobione z listewki sosnowej 10 mm, na końcu jest wciśnięta na klej nakrętka od szprychy rowerowej przez którą przechodzi odpowiednio wygięta szprycha, od spodu i od góry są przylutowane nakrętki M3 które powodują że całość się płynnie obraca w ten sam sposób jest zamontowane kółko. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam Wszystkich. Na początku przepraszam że prośba nie w temacie ale na dwa słowa poco otwierać nowy temat. Szanowni koledzy od roku używam radia HITEC OPTIC 6,z tego co się dowiedziałem może być używana jako symulator jeśli się nie mylę to proszę o pomoc. 1.Jaki kabel i gdzie można go kupić. 2.Albo może ktoś ma jest nie potrzebny to chętnie odkupię. Tak to wygląda z tył proszę o jakąś informację. Serdecznie dziękuję Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Mam taki, podpięty pod Aurorę. http://cyber-fly.pl/pl/p/Symulator-interfejs-dla-aparatur-Real-Flight-G4.5/4096 Orginał: http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=927 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi