jarek1303 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 I stało się JEST!!!Poniżej to co działo się dalej.?? 2 1
Shock Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Pogratulować nabytku . Kawał modeliska z niego jest
TommyTom Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 czy można poznać specyfikację tego cuda?
bubu2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dobrze napisałeś tytuł wątku? Popraw nazwisko w tytule, bo autorem modelu jest ktoś inny (Na pewno nie jakiś Bryski).
cZyNo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 No i kolejny porządny model. W sumie to najlepszy polski model do termiki. Sam kiedyś wzdychalem do niego. Pogratulować nabytku wybierasz najlepsze kąski z naszego rynku modelarsiego Skoro mocno wieje to nie trzymaj go tyle na max klapach przy ladowaniu.
jarek1303 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 ,,Skoro mocno wieje to nie trzymaj go tyle na max klapach przy ladowaniu." Zgadza się,ale jak nie będę tego robił to ta cholera nie wyląduje. Jeszcze wymaga regulacji , ale to chyba zrobię przy słabszym wietrze. Co do specyfikacji: - 3,5m rozpiętość - 2,02kg waga - serwa MKS - regulator JETI 66 - aku. 1750mA DUALSKI
piotralski Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jarku, a jaki silnik i śmigiełko napędza tego cudownego ptaka? Gratulacje!!! PS Kupiłeś z "drugiej ręki"?
Adrian_S Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Trzeba przyznać że bardzo ładny model . Tak na niego patrząc bierze ochota na posiadanie go, i przelecenie go . Życzę przyjemności z dalszych lotów .
jarek1303 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 Silnik prawdopodobnie MEGA 3S, śmigiełko 13*8, szybowiec z drugiej ręki. Dla porównania wielkości JANTARA I RELAKSA (3m) zdjęcia poniżej 1
TommyTom Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Jarek, jakie opinie z lotów jantarem? Czy warto zainwestować w ten Polski szybowiec?
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Gratuluję Jarku ! Tak mi się wydaje, że go poznaję ? Szczerze mówiąc - naprowadziła mnie masa i silnik.... Nie będziesz żałował !! - Jurek
jarek1303 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Opublikowano 31 Lipca 2015 Czy warto? Po wielu latach kupowania różnych modeli (laminat+balsa+styro) ,mniej lub bardziej lekkich - WARTO jednak zainwestować w JANTARA !!! Takiej wagi i wytrzymałości nie osiągnie się żadnym modelem z balsy. Jestem modelarzem-amatorem ale dopiero JANTAREM poznałem smak latania w termice. Jak już mięśnie karku odmawiają posłuszeństwa od wysokich lotów , zaczynam się bawić na niski pułapie (ok.10-20m) - i tu dopiero JANTAR pokazuje co jest wart. Na filmie wyżej widać też, jak ten model zachowuje się przy silnym wietrze - rewelacja, przy tej rozpiętości można go normalnie okiełznać. Pozdrawiam Jarek.
dariuszj Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 A możesz pokusić się o porównanie z Relax-em? Zarówno jakości wykonania jak i osiągów oraz własności lotnych w różnych warunkach.
cZyNo Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Porównanie całkowicie bezsensowne...to całkowicie inne modele. Ale cóż. W kazdym wątku trzeba zadać "mądre" pytanie...
dariuszj Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Porównanie całkowicie bezsensowne...to całkowicie inne modele. Ale cóż. W kazdym wątku trzeba zadać "mądre" pytanie... Prorokiem nie jestem, a wiedziałem, że albo Ty albo a74 się odezwiecie i wiedziałem co napiszecie ... Jako wszechwiedzący musicie w każdym wątku udzielić "mądrej" odpowiedzi nie będąc pytanym. Pytanie było do kogo innego skierowane i od niego oczekuję odpowiedzi jako posiadacza obu tych modeli. A że modele są dość różne to wiem. Jednak oba to szybowce i da się je w mniejszym lub większym stopniu porównać. Choćby pod względem jakości wykonania o co też pytałem. 3
cZyNo Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 A że modele są dość różne to wiem. Jednak oba to szybowce i da się je w mniejszym lub większym stopniu porównać. no ależ oczywiście... tylko po co.... )))) Bo zapewne Twoja "wiedza i proroctwo" również obejmuje to że jeden to model stworzony do latania TYLKO w termice, a drugi na bazie popierdzielającego pylona, więc porównanie jest oczywiste.
Nikt Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Z Jurkiem mamy zawsze odmienne poglady ale tym razem On ma racje. Takie porownanie to jak bys pytal co lepsze The Beatles czy Metalica! Wojtek lata Jantarem i jest wysoko ocenianym zawoddnikiem. ! Obaj wykonawcy tych modeli robia je bardzo dobrze!
piotrekrc Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 świetny model szkoda tylko że zaczyna sie dyskusja miszczów nie o modelu.Jarek masz jakie filmiki z lotów? 2
jarek1303 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Nie. W mojej miejscowości jestem jedynym fanatykiem modelarstwa.Ciężko jest znaleźć w danym momencie chętnego do filmowania , ale coś spróbuje nagrać.
cZyNo Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 świetny model szkoda tylko że zaczyna sie dyskusja miszczów nie o modelu.Jarek masz jakie filmiki z lotów?No widzisz...miś czy miszcz, jeden czy drugi czy trzeci to albo latali albo widzieli albo cos wiedza. I jak normalne zapytac to rzeczowo odpowiedzą jeżyć to na osy sie mozna A tu film prawie historyczny: (wystarczy poszukać) I aktualny Mistrz Polski F5J (czy po naszemu F5e) latał takim tylko pewnie lżejszym jantarem ;P wiec model chyba jakos lata. A na filmie lata Miś Skarwi
Rekomendowane odpowiedzi