piotralski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Co do oblotu Mariusz, to nie widzę przeszkód byśmy oblatali dwa Falcony razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jak tam składanko idzie do przodu? Byś wsadził pare fot oko pocieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Składanko odwlecze się na po Świętach Najsamprzód Rodzina, a później dyrdymały Jutro Wigilia PS Jednakoż dostawszy błogosławieństwo Pana Leszka, fotki będą, ale troszkę inne niż myślałeś... Jako zapowiedz kierunku w jakim beda szly nowe projekty Pana Leszka, pozwolę sobie zamieścić kilka zdjeć modelu koncepcyjnego... z wingletami oraz nową wersją zakonczenia kadluba. Koncepcje tą opracowal i zrealzowal p. Andrzej Strigl z W-wy. Jak napisałem wcześniej, Mistrz nie siadł na laurach, tylko ciężko pracuje byśmy mieli czym latać... Oczywiście Ci którym modele Pana Leszka się podobają i widzą w nich potencjał. PS. Tak dla jasności, nie jestem sponsorowany. Za modele zawsze płacę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 ten szczególik na ogonie "pikny" ten szczególik na ogonie "pikny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mario, diabeł tkwi w szczegółach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Milocha Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Gwiazdor w tym roku wyruszył od Pana Leszka. Już modele wyglądają tak, że szkoda je ulatniać. Wesołych i lotnych Świąt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 To ja bym prosił coś w układzie T i jakiś nowoczesny profil,bo jeśli chodzi o robotę to mam pełne zaufanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 No w końcu Mareczku potestowałeś inne "fabryki" i chyba szału nie było? Gwiazdor w tym roku wyruszył od Pana Leszka. Już modele wyglądają tak, że szkoda je ulatniać. Masz rację, człowiek by tylko patrzył...., ale z drugiej strony latać się kce Wesołych i lotnych Świąt. Wzajemnie, Zdrowych i Wesołych Świąt Eryku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 To prawda szału nie było ,ale mało brakowało Zawsze będzie coś brakować to już nasza natura hehe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Marku, zawsze można próbować by było lepiej... Pan Leszek pracuje... i z tego co rozmawialiśmy, zdaje sobie sprawę z tego czego rynek (odbiorcy) oczekuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Milocha Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jak idą prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Powoli i spokojnie, aczkolwiek do przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Wiesz,ze mile widziane są nowe fotki Ja niestety nie mam czasu,ale chociaż na cudze popatrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Marku, specjalnie dla Ciebie Poniżej wklejona wręga (żywica z balonkiem) Od wewnątrz również polizane dla lepszej trwałości. Półeczka z serwami od środka. Kadłub trzeba było lekko oszlifować w środku ponieważ były ostre krawędzie, ale to prototyp więc tak ustaliłem z Panem Leszkiem. Miało być na szybko Po wymianie maili z Jurkiem Markitonem zdecydowałem że zasadzę na V'kę HS-85MG (sorrki za jakość zdjęć). Trzeba było leciutko zwiększyć otwory w półce na serwa, bo otwory przewidziane są na 82MG. Tu widać w pełnej krasie półeczkę i węglowe popychacze... Powoli, ale do przodu... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 jak dużo miejsca na serwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Mariusz, to chyba dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Piotruś pełna profeska i oczwiście oko pocieszone Oczywiście na koniec film z oblotu,a między czasie wrzucaj foty,bo inni tez chcą popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Jasne Mareczku Męczę w międzyczasie skrzydła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Dziś zrobiłem próby napędu i wygląda to całkiem obiecująco Niestety nie miałem czym zmierzyć ciągu, ale na 4S musiałem go dobrze trzymać więc pewnie będzie rakieta Elektrownia: - silnik Mega 22/20/3e + gearbox MEGA PLANET 3,5:1 - śmigiełko AeroNaut 15x13 - regulator Castle Ice Lite 50A z zew BEC'em 10A Pierwszy wykres to 3S, drugi 4S. PS. Muszę jeszcze poćwiczyć ustawienia "Motor Start Power"... Przy ustawieniu Low(39) jakoś tak mam wrażenie, że za gwałtownie startuje. Są jakieś przeciwwskazania by ustawić tą opcję na np. 10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 co do ciągu to miałeś wpaść do mnie po przyrząd amatorski ale można coś porównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi