Skocz do zawartości

nowa mała modelarnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie tylko szafki i blat przybyły, reszta bez zmian. Ale gnieździłem się w 2 kącikach i było ciasno. Teraz muszę pomyśleć, gdzie schować wszystkie "przydasie", które stały w miejscu szafek (nie widać ich, bo są zgruzowane poza kadrem, hehe). Chyba zamówię kontener na śmieci  ;)

Opublikowano

Zaczynam zazdrościć ... no ale w bloku to mogę sobie tylko pomażyć.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Radek, nie maż się, tylko gnaj do piwnicy sprawdzić, czy nie masz jakiejś zagraconej rowerowni/suszarni/pralni/węzła po OPECU/ tudzież innego pomieszczenia technicznego,

jak coś znajdziesz śmigiem do spółdzielni z propozycją zagospodarowania.

• Lubię to 1
Opublikowano

Kurier się spisał i przywiózł listwę ledową z zasilaczem.

14087814261_29ac4c55ba_z.jpgDSCN7226 by TeBeWAW, on Flickr

Jestem pod wrażeniem mocy świetlnej, jak ktoś chce to podam na PW dane sklepu. 5m taśmy ledowej 75 PLN a świeci bardzo ładnie. Oczywiście musiał być jakiś problem, okazało się, że początek (ten od zasilacza) świeci 3x mocniej niż koniec taśmy. Co jest oczywiste, jak teraz o tym myślę. W związku z tym co 1m dolutowywałem do taśmy dodatkowe równoległe zasilanie 12V, aby poprawić jasność.

14087814881_12e79ea793_z.jpgDSCN7227 by TeBeWAW, on Flickr

Oczywiście dolutowywałem już po przyklejeniu taśmy ledowej (klej 3M, nie do oderwania), więc wyobrażacie sobie jakie "słowa" latały podczas lutowania przewodów do taśmy w pozycji "australijskiej". Na szczęście dzieci już mam dorosłe :-)

• Lubię to 1
Opublikowano

czas ją zagracić modelami, opiłkami, paliwem :)

Tak, tak, bo narazie to Sterylnia a nie Modelarnia.

Opublikowano

Tak, tak, bo narazie to Sterylnia a nie Modelarnia.

Fajnie,ale i tak się skończy na takim stanie.Pozdrawiam Adam.

post-2834-0-82839500-1399199516_thumb.jpg

Opublikowano

HA wiedziałem.

W modelarni nigdy nie będzie miejsca na budowany model! Cięcie, wiercenie, klejenie, szlifowanie to min. 2mb blatu. Na składanie modelu potrzebne osobne pomieszczenie. A już myślałem, że czas na porządki...

Opublikowano

Masz listwy z gniazdami. Kupiłem w Lidlu (a może w Biedronce) listwę z podświetlanymi wyłącznikami. Świecą, gdy gniazdo jest aktywne. Bardzo wygodny gadget. Wychodząc z garażu wiem, czy przypadkiem lutownica nie została pod prądem. Dodatkowo możliwość indywidualnego sterowania gniazdami jest bardzo wygodna.

Opublikowano

Ja mam każdą listwę na oddzielnym bezpieczniku, plus róznicowoprądowy na całość, więc kończąc pracę wyłączam całość.

14148449433_8677025b94_z.jpgHT000008 by TeBeWAW, on Flickr

Opublikowano

!@#$%^

Czy NAPRAWDĘ musisz być we wszystkim lepszy :D

Ale nic to. Jak w końcu wygonię graciarnię z garażu to zostanie sama modelarnia. Będę miał się na kim wzorować.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.