MacFlyer Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 jest jakiś postęp w polepszaniu zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dla zainteresowanych budową P-11; http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=807791 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Jak tam postępy z PZL-ką ? Mówiąc szczerze sam też ją dłubię. Niestety poskładać z tego model, to jest sztuka. Mnóstwo niedoróbek, a te ząbki w elementach wkurzają niesamowicie. W tej chwili mam posklejany prawie cały model, brakuje do dokończenia kilka drobiazgów. Zacząłem oklejać drobne elementy (kierunek, owiewka silnika, klapka z dołu modelu). Niestety folie jakie mam to ciemna zieleń i błękit (dół skrzydeł). Nie udało mi się dorwać khaki. Dorobiłem parę drobiazgów do modelu, zobaczymy co z tego wyjdzie. Może w weekend wrzucę jakieś swoje fotki, bo na razie jedyny aparat to mam w telefonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Zrobiłem ten modelik już wiosną - fotka w mojej galerii (dość stare bo bez zastrzałów które zrobiłem poźniej) Drażnią faktycznie szarpane cięcia które trzeba szlifować i miałem w paczce błąd we wręgach tzn. brakowało jednego elementu a dokłądnie jedna wręga była z poprzedniej wersji modelu i musiałem ją wymienić. Całość jednak składa się dość dobrze mając na uwadze niewielką kasę jaką na ten zestaw trzeba wyłożyć. Technika laserowa ułatwia życie choć i tak mam stare przyzwyczajenia do ręcznego wycinania i poprawiania. To się w tym modelu przydaje jak również trochę własnego materiału i inwencji twórczej. Pokryłem całość zielonym solarem a spód oracoverem (solar nie ma takich kolorów). Model jeszcze nie oblatany ale waży z silnikiem Tower-Pro i pakietem Li-Po 1350 mAh 445 g. Miałem nadzieję oblatać go 11 listopada ale zbyt mocno wiało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Miałem nadzieję oblatać go 11 listopada ale zbyt mocno wiało :-) 11-go listopada w Krakowie praktycznie nie było wiatru. Można było latać czym się chciało. Odbyły się między innymi zawody w klasie F1N - a je na ogół robi się w hali, więc były warunki halowe. Coś "ściemniasz" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 To prawda że rano zapowiadało się nieżle. Zabrałem rano aeronkę oraz p11 i pojechałem tradycyjnie na skałki w drodze na Olkusz. Zwinąłem się o 11.00 bo pod wiatr aeronka stała w miejscu a mam tam mocniejszy silnik. P11 nie odleciała bo nie mam takiej wprawy i nie chciałem ryzykować. Tam niestey wieje mocniej niż w mieście a już ścigałem inny model z okolicznych drzew :-) Gdzie puszczasz swoje modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Gdzie puszczasz swoje modele? 11-go byłem na "Śmietniku". Między 10:00 a 14:00 praktycznie nie było wiatru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Jeszcze nie jest dokończony, ale już wstępnie coś widać Kilka drobiazgów jest zmienionych przeze mnie. A tak sobie wymyśliłem ukrycie serw wysokości i kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Czy sprawdzałeś wstępnie wyważenie modelu w takim układzie? serwa są dość przesunięte do tyłu a "dziób" krótki Ja swoje ustawiłem pod mocowaniem płata z dostępem od góry. Ciekawie się prezentuje fotel pilota :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Muszę powiedzieć, że nawet jest w miarę wyważony. Nie będzie problemu. W tej chwili tylko nieco przeważa na tył. Jak dojdzie regielek z przodu i pakiet, to powinno być OK. Ale mówiąc szczerze też się tego obawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Zawsze można przesunąć nieco silnik do przodu, pierścień obudowy jest tak szeroki że można coś wykombinować :-) Wykonałeś wnęki na km co nadaje mu charakteru po założeniu uzbrojenia ale brakuje moim zdaniem zastrzałów a model z tym bardzo zyskuje. Wrzucę jutro zdjęcie do galerii z tym detalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 A no właśnie czegoś mi brakowało ,ale nie wpadłem , że to zastrzałów. :| Możesz Pegaz pokazać model w "lepszym" rzucie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Spokojnie ... jeszcze nie jest dokończony. A i zastrzały będą, i karabinki wz-36, naklejki. No jedynie zastanawiam się nad zastrzałami na usterzeniu poziomym. Ale chyba tego już nie będę robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Na usterzeniu też nie robiłem bo kłopotu z tym sporo i nie za bardzo jest o co zaprzeć. W "przypadku - upadku" też lepiej jak odpadnie statecznik niż cały tył kadłuba :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Zastanowiłem się raz jeszcze nad zastrzałem statecznia poziomego i mozna go wykonać z jednego kawałak drutu przebijając wzmocnienie pod sterem kierunku - wtedy to ma sens. Jak dorobię taki zastrzał to wrzucę zdjęcie. Im więcej detalu tym ładniej model ostatecznie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.