motofan11 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Co do opinii o e maxie to uważam że to kiepskie silniki , mają bardzo słabe łożyska, po ok 10 godz latania Easy Starem silnik ma takie luzy na wale że szok a do tego wał silnika bardzo luźno wchodzi do łożyska stąd kolejny luz jedyna zaleta to cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 pewnie masz racje , ja uzywam tylko tych wiec nie moge opiniowac o innych silnikach, w moim popękaly druciki dlatego go przewinąłem, lożyska sa za grosze ,tez wymienialem bo te oryginalne tez dlugo nie wytrzymaly, zreszta ja tak malo latam ze w zupelnosci mi wystarczają, pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam, jeśli idzie o ocenę tej serii emax-ów to ja twierdzę że są idealne (albo ja trafiłem na dobrze wykonane) jak zaczynałem przygodę z rc, to kol Krzysztof ze sklepu na gdańskiej zaspie polecił mi 2 producentów wtym emax jako markę "po taniości" i od chyba już 6/7lat ubić tego skutecznie nie mogę. oczywiście wymiana osi, uzwojenia to norma, ale moich łożysk jeszcze nie słychać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 No to Robert musiałeś mieć naprawdę fuksa albo tanich łożysk nie było to założyli droższe:) ale mam też serwa E maxa to w porównaniu do tych chińskich niebieskich Tower Pro to kultura pracy o wiele lepsza, teraz nabyłem silnik e maxa z serii GT wydaje się być solidniejszy ale i cena wyższa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 To chyba jest chińska ruletka :-) Ja mam dwa emaxy i chodzę dobrze i cicho, natomiast z 3 redoxów dwa grzechotały już po zakupie. Żeby nie było tak fajnie, to jeden emax dzwonek musiałem wkleić do gniazda na CA, bo miał takie luzy. Chińczyk miał zły dzień chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Tomasz wiemy ile kosztuje jakość i jak jest pracochłonna więc nie ma się co dziwić ,że silnik kosztuje mniej niż dobre łożysko do tego silnika ale na początek w zupełności wystarcza ta jakość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Tomku, ja mam w sumie 4 czerwone emax'y, 2x 2822 i po jednym 2812 2805 wszystkie kupione w jednym sklepie w odstępie może 12mcy i co ciekawe, prucz jednego 2822 reszcie mogę zamieniać talerzyki mocowania, a ten jeden jest mniejszy(ma mniejszą średnicę ) Wracając do jakości to Pomimo wielu kretów uszkodzeń osi, czy zniszczeniu uzwojenia nigdy w tych motorkach nie miałem problemu z zielona izolacją pod drutami, trzyma się cholerstwo i odpaść niechce wiem że nadejdzie i umnie czas na wymiane łożysk ale i tak chwalił będę tę konstrukcje Cena do jakości -seria 28xx wygrywa u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie no, Koledzy, wiemy o czym dyskutujemy. EMAX i REDOX to dolna półka i nie ma co wybrzydzać. Jakkolwiek byłoby miło, gdyby łożyska od nowości nie grzechotały :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 a u mnie cztery CF2822 na tym samy smigle biora różny prad z rozbieznoscia +/- 3.7 A. Takie same egzemplarze i zakupione w tym samym sklepie i jednej przesylce :-) juz nie chce domniemywac jaka jest różnica ciągu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wszystko co mówicie to prawda ale gdyby nie takie emaxy i ja i wielu innych nadal patrzyłoby z zazdrością na innych, nieliczną grupę, latających modelami. A tak latamy i my! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Tylko szkoda, ze rozbijamy modele z "nie do końca wiadomych" przyczyn ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Kacper Masz pecha, one zapewne są inaczej nawinięte - widać nie wszystkie chińczyli liczą do 20... swoją drogą jak sam się machłem przy li czeniu uzwojenia to długo szukałem przyczyny kiepskiego działania silnika a tak z ciekawości orientuje się ktoś ile kosztuje komplet łożysk do serii cf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Tylko szkoda, ze rozbijamy modele z "nie do końca wiadomych" przyczyn ;-) Rozbijamy i tak w 90% z własnej winy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Rozbijamy i tak w 90% z własnej winy. Jeżeli tak to ok, ale jak mi brakuje ciągu lub pale silnik 5 metrów nad ziemia trenując 3D to juz nie jest tak fajnie .. (smiglo duzo "podpradowe"). Przeszedlem na GT, ale i tak emaxowi juz nigdy nie zaufam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ........... a tak z ciekawości orientuje się ktoś ile kosztuje komplet łożysk do serii cf? Silnik - łożysko 3x7x3 - oś 3mm - do Emax C28xx (dolne) - 3,50 zł. Silnik - łożysko 3x8x4 - oś 3mm - do Emax C28xx (górne) - 2,90 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Na popularnym serwisie aukcyjnym znajdziesz nawet jeszcze taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 7PLN za komplecik to nie majątek, zakładając że dostajemy dobre B-) do tego godzinka dłubania i motorek po tuningu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 w moim cf 2805 lozysko rozlecialo sie po ladowaniu na plocie , to lozysko gorne jest duzo mniejsze od dolnego a w cf 2822 gorne i dolne sa takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izonix Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Łożyska do CF 2822, nie są takie same. Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam,coś na temat CF2812 .Kabelki polutowane na goldy,podpinam i silniczek tak jakby nie miał 1-fazy.Rozkręcam a tu jakiś plastik niebieski.Dodam,że silniczek nowy 23 XII do mnie dotarł i dzisiaj chciałem go założyć a tu takie kwiatki.Raczej jestem laikiem ,ale wydaje mi się że tego tam nie powinno być.Proszę o rade co zrobić,wydłubać a może tak ma być. Zwracam HONOR silniczkom e-max założyłem inny regulator-działa. Ten padnięty też nowy(zresztą wszystko jest u mnie nowe bo jestem na początku mojej przygody z modelarstwem) to ABC POWER 20A Jak to mówią tanio kupujesz ,dwa razy kupujesz.Ja muszę tanio kupować bo uczę się raczej empirycznie i jeszcze trochę rzeczy popsuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi