robroy67 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Nie jestem pewny,czy nie ma. Jeśli tylko jedna cela w jednej baterii będzie słabsza to ubije oba pakiety(to się tyczy tylko mojego przypadku ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Zawsze jest tak, że jedna będzie słabsza. Nawet przy jednym pakiecie. Jeśli jedna cela mocno odstaje od reszty to i tak pakiet jest do wyrzucenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Z sumie racja . Z drugiej strony jeśli padnie Ci cela w dużym pakiecie to wydatek powiedzmy 60 $ ,jak masz dwa mniejsze to automatycznie cena spada o połowę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Stosuję rozwiązanie dwa pakiety równolegle i rozladowuja się równo. Z tym, że oba pakiety są z tego samego zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Mam wszystko z tego samego zakupu. Dwa takie same pakiety. Dwa takie same silniki i regulatory też identyczne i wciąż nie wiem, czy lepiej pozostawić oddzielne systemy zasilania czy połączyć w jeden... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Robertus.... do mojego modelu wsadził byś pakiety 2x 4000mha - 900 gram oba, czy cos mniejszego lżejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Mam wszystko z tego samego zakupu. Dwa takie same pakiety. Dwa takie same silniki i regulatory też identyczne i wciąż nie wiem, czy lepiej pozostawić oddzielne systemy zasilania czy połączyć w jeden... Załącznik z tego postu (http://www.rcgroups....=44#post8429537) może Ci pomóc. Bezpośredni link: http://www.rcgroups....hmentid=1541859 Artykuł na drugiej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Czyli z tego co wyczytałem - wariant drugi. Pakiety połączone w jednego maxa 4s8000 zasilające dwa osobne zestawy złożone z regulatorów i silników. Cóż, trzeba będzie zrobić kabelek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Robertus.... do mojego modelu wsadził byś pakiety 2x 4000mha - 900 gram oba, czy cos mniejszego lżejszegoPrzede wszystkim pakiet ma być odpowiednio wydajny, czyli C. Najlepiej z zapasem, bo wiadomo jakto jest z danymi w katalogu. A potem SC. Jeśli da się wywazyc większym to czemu nie. Lot będzie dłuższy. Będziesz sstartować z podwozia więc nie musisz tak się martwić o wagę jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Ok dzięki. Chodziło mi bardziej o jakąś sugestię jakiej pojemności palety dać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Pojemność jest wypadkową powyższego plus ewentualnie zużycie prądu.żeby chociaż 5 minut polatac. Jaki pobór prądu szacujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Około albo max 70a na jeden silnik. Myslalem o konfigu 2x4000 25c i to spiete w jeden 8000 25c czyli okolo 200a ale to bedzie wazyc 900gram nie wiem czy nie za duzo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Ile model będzie ważył z tymi pakietami i jakie będzie wtedy obciążenie powierzchni skrzydła? PS. Jak się nie pomyliłem to pakiet 4Ah da 70A przez 3,3minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Z tymi pakietami będzie 3 kg, Nie moge obliczyc pola zlozonego skrzydła, zapomniałem zmierzyc jakaś wysokość, ale tak to wyglada. Teraz zeby wyszlo obciążenie, masa / pole? wychodzi mi 67 g/dm2 Wychodzi 44,2dm2 (chyba) teraz czytam ze pow. kadłuba i w moim przypadku sterów płytowych nie powinno sie liczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Kadłub coś tam dodaje do powierzcbni nośnej .W przybliżeniu można policzyć kawałek kadłuba między skrzydłami i te trójkąty nad wlotami. Obciążenie skrzydła rzędu 60g/dm2 jest całkiem dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 A mogę Cię prosić o przeliczenie tego, po swojemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Powierzchnia około 42,5dm2. Obciążenie skrzydła 70.5 gram/dm2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Jednak co doświadczenie to doświadczenie Mam nadzieje ze mieszcze sie w normach? Co do silnika, w opisie jest 64a max pradu. Wiec moze z 5 minut polatam na tym pakiecie, wiadmomo... nie zawsze bedzie "pedał w podłodze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Zdziwisz się jak szybko najdzie Cię ochota do szybkich low passów. A wtedy wir w baku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuTeR Opublikowano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Hehe masz racje, ale najpierw nauka latania Z ciekawości lubie wiedzic co i jak. Jakie sa jakies takie wartości optymalne odnośnie tego obciążenia pow. nosnej? Hah wczoraj zamowiłem dzis juz jest shiped... więc czekamy RP400204384SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi