blady Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Syma X1 to świetny model. Okazało się, że temat uzależnia i chciałbym kupić coś lepszego. W ręce do testów wpadł mi AR.Drone 2.0. Mam go drugi dzień i nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale to kiepski sprzęt jak na te pieniądze (1200 PLN). Myślałem, że będzie to spełnienie moich fantazji, ale okazało się inaczej. Może za wcześnie opiniuje, tym bardziej, że ostatnio mocno wieje, ale jakoś mnie nie zachwyca. Cieszę się, że mogę go przetestować i mam wielką nadzieję, że to zabawka dla modnej młodzieży i, że w tej cenie kupię coś na prawdę profesjonalnego. Właśnie tutaj mam do Was prośbę. Szukam quadcopter'a o następujących właściwościach: 1. Stabilność - potrafi wisieć w powietrzu 2. Wytrzymały - żeby nie naruszać konstrukcji każdym nawet najmniejszym upadkiem 3. Zasięg - minimum 2.4 - da się więcej (WiFi?) Absolutnie nie musi być tak drogi jak AR.Drone 2.0, aczkolwiek przemyślę każdą, nawet droższą propozycję. Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Co rozumiesz przez zasięg - minimum 2.4 - w kilometrach? Pierwsze dwa warunki spełnia choćby Hubsan X4. Zasięg też jest wystarczający, prędzej zniknie Ci z oczu. Doprecyzuj czego szukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Absolutnie nie musi być tak drogi jak AR.Drone 2.0, aczkolwiek przemyślę każdą, nawet droższą propozycję. A może by tak DJI Phantom?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Jestem jeszcze za słabym lotnikiem na taki sprzęt. Jakby mi spadł to bym się chyba zapłakał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Co znaczy wisieć w powietrzu. Każdy to potrafi jednak nie każdy robi to samodzielnie. Hubsan jest bardzo stabilny ale jak dla mnie nie można powiedzieć że potrafi wisieć w powietrzu. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Miałem na myśli samoczynne zawiśnięcie w powietrzu. Chociaż z drugiej strony chyba nie da się tego osiągnąć bez naszpikowania go elektroniką. Może coś własnej roboty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Ja bym zastanowił się nad własnym zestawem z NAZA Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Dokładnie. Tak jak napisał Arek. DJI F450 z regulatorami, silnikami i Nazą Lite z GPS to koszt ok. 1200 zł w polskim sklepie. Do tego dojdzie koszt nadajnika, akumulatorów i ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Brzmi ciekawie. Do czego GPS oprócz rejestrowania trasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Np do tego aby sam do Ciebie wrócił jak się pogubisz albo jak stracisz z oczu Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 W kontrolerach naza masz takie udogodnienia jak (oprócz żyroskopów i akcelerometrów): Kompas - do utrzymywania kierunku Barometr - do utrzymania wysokości GPS - do utrzymywania pozycji. W trybie GPS po pusczeniu drągów kopter się zatrzymuje i utrzymuje pozycję, oraz wysokość. Masz jeszcze dodatkowo tryby IOC (poczytaj manual do nazy). Gps umożliwia też takie sytuacje jak opisał Arek. Znasz się na modelarstwie, buduj koptera. Nie czujesz się na siłach, jeśli chodzi o budowanie - kup sobie Phantoma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Znalazłem teraz na allegro "gotowca": http://allegro.pl/quadrocopter-z-kamera-wyswietlaczem-fpv-hubsan-x4-i4054896766.html Wychodzi taniej. Zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego modelu przejściowego. Co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Widziałem, ze ten quadzik nie nagrywa tego co widać na ekranie. Musiałbyś coś doczepić. Jeśli chciałbys taniej to np tu: http://www.banggood.com/Wholesale-Hubsan-H107D-FPV-X4-RC-Quadcopter-RTF-With-5_8G-FPV-6CH-Transmitter-p-68571.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie potrafi jednocześnie nagrywać i stream'ować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Widziałem film na youtubie i gość mówił, że nie może nagrywać, aczkolwiek w opisie jest slot na kartę sd w nadajniku. Trzeba by się temu przyjrzeć dokładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi