coster Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 farba podkładowa DIALL z Castoramy własnie chodzi o to ze nic nie wyrównało co do powierzchni to wygląda to tak jakby pomalował biała farba satynowa próbowałem szlifować ale nie ma za bardzo co szlifować w niektórych miejscach już przetarłem japonkę chyba na to prysnę szpachlówkę bo jak patrze na to skrzydło to mi się odechciewa wszystkiego wnęki kół jak prysłem a raczej wlałem tam farbę to nadal widać słoje balsy tylko ze białe nic nie zalało,zostało mi tylko to od nowa prysnąć szpachlówką i po kłopocie pewnie trochę więcej będą ważyć skrzydła ale nie mam wyjścia .wczoraj doszedł regiel https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__36432__Turnigy_AE_65A_Brushless_ESC_EU_warehouse_.html tylko zaś problem bez końcówki do baterii jutro muszę kupić i wlutować we wtorek przyjdą tez śmigła i kołpak, narazie kupiłem takie APC 13X8 ,APC 14x8.5 zobaczymy co z tego wyjdzie jak nie będą pasować zakupie inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Jak położyłeś japonkę to malowałeś to potem może nitrocellonem z dodatkiem talku ? Ja tak robiłem w przypadku mojego Me 109 i Mustanga P51 potem można prysnąć to zwykłym podkładem choć ja malowałem od razu kolorem, który uwydatni niedoskonałości a szpachlę nałożyć w te miejsce które tego potrzebują ... według mnie psikanie całego modelu szpachlą to niezły wzrost wagi Konkretne kroki malowania nitro cellonem z talkiem w temacie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/3031-sztuki-malowania-modelu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 nie ,malowalem samym celonem i potem podkladem ,myslalem nad tym ale teraz malujac calosc celonem z talkiem rozpuszcze ten podklad i sie bedzie mazalo ale zobaczymy moze zrobie tak jak radzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 no i jakoś dałem rade wyszlifowałem ale i tak muszę jeszcze raz letko prysnąć podkładem w niektórych miejscach i koniec zaczelem uzbrajać skrzydła jutro wrzucę fotki z postępu i myślę ze jakiś filmik jak to wszystko u mnie działa tylko musze kupic przejsciuwke do lipo bo do ladowarki mam gniazdo T a w lipo mam XT150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 no i wkącu wszystko zakończone ,zostało pomalować całość,nie wiem czy silnik ma być tak wychylony ale tak mi wyszło no i waga końcowa wyszła 2800g. śmigła kupiłem dwa 13x8 i 14x8,5 od APC kupilem tez kolpak ale nie pasuje na śmigła APC będę musiał zmienić śmigła narazie będzie bez aha zostało przykleić filtry powietrza od spodu skrzydeł no i w sobotę przejażdżka na pas pokołować trochę i przetestować silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Zdjecia calosci modelu ... daj zdjecie z przymiarki calosci a nie katuj nas takimi skromnymi wycinkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 jutro po montuje wszystko i postaram się wrzucić zdjęcia całości i filmik jakiś jak to u mnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Coster, waga wyjdzie Ci większa (malowanie też waży). Skłon i wykłon silnika trzeba ustawić w praktyce, ale wiadomo, że zaczyna się od wyważenia. Uważaj z tymi próbami silnika, jak będzie źle wyważony model, czy nieodpowiednio ustawione podwozie to nawet jeżdżąc po pasie możesz kapotować. Rozumiem, że śruby silnika są na wylot i z nakrętkami? Loctite koniecznie. Spasowanie kołpaka nie jest w cale taką prostą sprawą. Wiadomo, że chcemy uzyskać jak najmniejszą odległość od kadłuba. Liczy się średnica piasty, przejściówki, średnica otworu w podstawie. Pamiętaj o tym, że po założeniu kołpaka (jak go na razie nie bedzie) zmieni Ci się wyważenie. Tak jak Ci pisałem na p.w. - polataj tym Spitem z Durafly z HK. Ja bym nie dał nikomu nowego modelu, nad którym jeszcze spędziłem wiele godzin pracy. Naucz się latać czymś łatwo naprawialnym a dopiero później ulotnij swój samodzielnie zbudowany model. Bez urazy, że tak "mędrkuje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Teraz jest dobry moment aby poruszyć kwestie Twojego doświadczenia w lataniu RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 filtry zakończone teraz wykańczam klapy podwozia wieczorem kolejne zdjęcia i na dniach będzie malowany wieczorem zdjęcia zmontowanego modelu w przody filtrów będzie wklejona siatka zęby za dużo pasażerów na gapę nie zabierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 ja na twoim miejscu zrobiłbym przepływowe te filtry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 za rada kolegi mikrus zrobilem filtry przelotowe i wkleiłem siatke nie mialem innej wziolem z koszyka od wuzka akorat mialem stary wuzek dzieciecy na wyrzucenie i mialem wczoraj wyrzucic na szczescie nie wyrzucilem no i wystrugalem wlot powietrza na dziub bedzie chlodzenie na pakiet tylko teraz mam dylemat w kturym miejscu umocowac wlot bo na planach mam ze na skrzydle a na zdjeciach spitfira sa pol na skrzydle pol na kadlubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 no i bajera wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 tu albo tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 no i powiesiłem go wydaje mi sie ze jak dojdzie pakiet to SC wyjdzie tak jak w planach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Chcesz z niego zrobić żyrandol? Bo wyważa się podpierając skrzydła, w dolnopłacie do góry nogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 ale pisze napisane ze go tylko powiesił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Ale patrząc na wpis " Jak dojdzie pakiet" znaczy, że wisi do wyważenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 wiem jak sie wywaza a powiesilem go pod sufitem bo nie mam gdzie go w calosci postawic ze wzgledu na mojego szkodnika zeby nie dostal w swoje rece ze wzgledu ze nie mam przyzadu ustawilem na palcach zeby orientacyjnie zobaczyc i wyszlo jak wyszlo i wisi tez w tej pozycji przyblizonej do SC muszę wymyślić jeszcze jakiś włącznik do zasilania bo ciągle odłączać pakiet już mnie denerwuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 ja mam cos takiego http://www.ebay.co.uk/itm/RC-Switch-Heavy-Duty-LED-Receiver-Battery-Off-Futaba-Lead-Connectors-/301211111406?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item462194cfee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi