coster Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 farba podkładowa DIALL z Castoramy własnie chodzi o to ze nic nie wyrównało co do powierzchni to wygląda to tak jakby pomalował biała farba satynowa próbowałem szlifować ale nie ma za bardzo co szlifować w niektórych miejscach już przetarłem japonkę chyba na to prysnę szpachlówkę bo jak patrze na to skrzydło to mi się odechciewa wszystkiego wnęki kół jak prysłem a raczej wlałem tam farbę to nadal widać słoje balsy tylko ze białe nic nie zalało,zostało mi tylko to od nowa prysnąć szpachlówką i po kłopocie pewnie trochę więcej będą ważyć skrzydła ale nie mam wyjścia .wczoraj doszedł regiel https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__36432__Turnigy_AE_65A_Brushless_ESC_EU_warehouse_.html tylko zaś problem bez końcówki do baterii jutro muszę kupić i wlutować we wtorek przyjdą tez śmigła i kołpak, narazie kupiłem takie APC 13X8 ,APC 14x8.5 zobaczymy co z tego wyjdzie jak nie będą pasować zakupie inne
przemo Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Jak położyłeś japonkę to malowałeś to potem może nitrocellonem z dodatkiem talku ? Ja tak robiłem w przypadku mojego Me 109 i Mustanga P51 potem można prysnąć to zwykłym podkładem choć ja malowałem od razu kolorem, który uwydatni niedoskonałości a szpachlę nałożyć w te miejsce które tego potrzebują ... według mnie psikanie całego modelu szpachlą to niezły wzrost wagi Konkretne kroki malowania nitro cellonem z talkiem w temacie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/3031-sztuki-malowania-modelu/
coster Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 nie ,malowalem samym celonem i potem podkladem ,myslalem nad tym ale teraz malujac calosc celonem z talkiem rozpuszcze ten podklad i sie bedzie mazalo ale zobaczymy moze zrobie tak jak radzicie
coster Opublikowano 29 Września 2014 Autor Opublikowano 29 Września 2014 no i jakoś dałem rade wyszlifowałem ale i tak muszę jeszcze raz letko prysnąć podkładem w niektórych miejscach i koniec zaczelem uzbrajać skrzydła jutro wrzucę fotki z postępu i myślę ze jakiś filmik jak to wszystko u mnie działa tylko musze kupic przejsciuwke do lipo bo do ladowarki mam gniazdo T a w lipo mam XT150
coster Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 no i wkącu wszystko zakończone ,zostało pomalować całość,nie wiem czy silnik ma być tak wychylony ale tak mi wyszło no i waga końcowa wyszła 2800g. śmigła kupiłem dwa 13x8 i 14x8,5 od APC kupilem tez kolpak ale nie pasuje na śmigła APC będę musiał zmienić śmigła narazie będzie bez aha zostało przykleić filtry powietrza od spodu skrzydeł no i w sobotę przejażdżka na pas pokołować trochę i przetestować silnik
przemo Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Zdjecia calosci modelu ... daj zdjecie z przymiarki calosci a nie katuj nas takimi skromnymi wycinkami
coster Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 jutro po montuje wszystko i postaram się wrzucić zdjęcia całości i filmik jakiś jak to u mnie działa
M.Ch. Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Coster, waga wyjdzie Ci większa (malowanie też waży). Skłon i wykłon silnika trzeba ustawić w praktyce, ale wiadomo, że zaczyna się od wyważenia. Uważaj z tymi próbami silnika, jak będzie źle wyważony model, czy nieodpowiednio ustawione podwozie to nawet jeżdżąc po pasie możesz kapotować. Rozumiem, że śruby silnika są na wylot i z nakrętkami? Loctite koniecznie. Spasowanie kołpaka nie jest w cale taką prostą sprawą. Wiadomo, że chcemy uzyskać jak najmniejszą odległość od kadłuba. Liczy się średnica piasty, przejściówki, średnica otworu w podstawie. Pamiętaj o tym, że po założeniu kołpaka (jak go na razie nie bedzie) zmieni Ci się wyważenie. Tak jak Ci pisałem na p.w. - polataj tym Spitem z Durafly z HK. Ja bym nie dał nikomu nowego modelu, nad którym jeszcze spędziłem wiele godzin pracy. Naucz się latać czymś łatwo naprawialnym a dopiero później ulotnij swój samodzielnie zbudowany model. Bez urazy, że tak "mędrkuje"
robertus Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Teraz jest dobry moment aby poruszyć kwestie Twojego doświadczenia w lataniu RC.
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 filtry zakończone teraz wykańczam klapy podwozia wieczorem kolejne zdjęcia i na dniach będzie malowany wieczorem zdjęcia zmontowanego modelu w przody filtrów będzie wklejona siatka zęby za dużo pasażerów na gapę nie zabierać
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 ja na twoim miejscu zrobiłbym przepływowe te filtry
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 za rada kolegi mikrus zrobilem filtry przelotowe i wkleiłem siatke nie mialem innej wziolem z koszyka od wuzka akorat mialem stary wuzek dzieciecy na wyrzucenie i mialem wczoraj wyrzucic na szczescie nie wyrzucilem no i wystrugalem wlot powietrza na dziub bedzie chlodzenie na pakiet tylko teraz mam dylemat w kturym miejscu umocowac wlot bo na planach mam ze na skrzydle a na zdjeciach spitfira sa pol na skrzydle pol na kadlubie
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 no i powiesiłem go wydaje mi sie ze jak dojdzie pakiet to SC wyjdzie tak jak w planach 1
robertus Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Chcesz z niego zrobić żyrandol? Bo wyważa się podpierając skrzydła, w dolnopłacie do góry nogami.
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 ale pisze napisane ze go tylko powiesił
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Ale patrząc na wpis " Jak dojdzie pakiet" znaczy, że wisi do wyważenia
coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 wiem jak sie wywaza a powiesilem go pod sufitem bo nie mam gdzie go w calosci postawic ze wzgledu na mojego szkodnika zeby nie dostal w swoje rece ze wzgledu ze nie mam przyzadu ustawilem na palcach zeby orientacyjnie zobaczyc i wyszlo jak wyszlo i wisi tez w tej pozycji przyblizonej do SC muszę wymyślić jeszcze jakiś włącznik do zasilania bo ciągle odłączać pakiet już mnie denerwuje
mikrus193 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 ja mam cos takiego http://www.ebay.co.uk/itm/RC-Switch-Heavy-Duty-LED-Receiver-Battery-Off-Futaba-Lead-Connectors-/301211111406?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item462194cfee
Rekomendowane odpowiedzi