Andree Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Cimek, zwolnij, przeczytaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Czy taki napęd wystarczy? Śmigło 7x4. W swoim RWD na emaxie 2812 mam śmigło 7x6 SF i też ładnie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 ok już daję zdjęcia, dobrze śrubki są? bo to jedyna kombinacja w której dziurki na trzymadle silnika pasują do plastikowej obudowy, jak cos to poprawiajcie! http://img837.imageshack.us/img837/9071/img0503tu.jpg http://img401.imageshack.us/img401/5110/img0504k.jpg http://img94.imageshack.us/img94/9498/img0505vd.jpg silnik towerpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Adaś, nie kombinuj.ten plastik jest zbędny i do niczego nie potrzebny.przykreć silnik bezpośrednio do wręgi silnikowej. Z tym plastikiem nie da się tego zamontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Adaś, przytnij wał i zamontuj śmigło na prop-saver. Bo inaczej możesz skrzywić wał jak ubijesz kreta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 co to jest prop saver? I jak mam uciąć wał, on jest dość gruby a nie chce go skrzywić, nie mam doświadczenia w cięciu metali, a pozatym to nie wiem jak mam zamocować to śmigło, mam różne śrubki ale albo nie chcą wejść na wał albo są za duże. Chyba muszę kupić taki "trzymacz" przy okazji kupowania baterii ładowarki i aparatury, z tą ładowarką to jest o tyle problem, że albo musze mieć akumulator na 7 v (mam tylko na 5 a pozatym do brata więc...) albo są strasznie drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Prop-saver to coś TAKIEGO. Ma to na celu chronić śmigło w przypadku kraksy przez to, że spada wtedy z piasty i nie lamie się. Te silniczki typu CD mają dość długie wały. Wystarczy, że podczas kraksy skrzywisz go trochę i będziesz musiał go wymieniać. Wystarczy przyciąć zwykłą piłką do metalu, gdzieś o połowę. Parę pociągnięć piłką i będzie skrócony. Tylko owiń jakąś szmatką silnik, żeby magnesy nie przyciągnęły opiłków. Aha i jak skrócisz wał to nie będziesz miał już możliwości nakręcenia na niego jakiejś śrubki, więc mocowanie wtedy tylko na prop-saver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 to jak kupie prop saver to wtedy skrócę chyba ten silniczek a ile mam tych piast kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Zasadniczo jedna wystarcza, lecz mozesz kupić 2 na wszelki wypadek. Tylko pamietaj o odpowiednim rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 tylko co z tą ładowarką? możecie mi powiedzieć jakie i gdzie wy kupowaliście? Znalazłem coś takiego http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6461&osCsid=3dabe75809b21057b5a087f75b8269f7 tylko się zastanawiam, bo chyba muszę kupic do tego ładowarkę skoro nie mam akumulatora? bo chciałbym tak z gniazdka ładować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Kup Turnigy accucell 6, na allegro mozna ją dostać już od 115zł, a zasilacz zrobisz łatwo przerabiając stary zasilacz od komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Adaś, ta ładowarka z twojego linku jest do du... . Ładuje tylko 3 cele lipo. Kup Accucell 6 i będziesz miał uniwersalną mikroprocesorową ładowarkę z balanserem za niewielką kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Adaś, Zajrzyj tutaj. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=324557&sid=4a5e31fef6ba03d0a16d2ba9e01080dc#324557 Mam taką samą i mogę Ci ją szczerze polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 dziękuję za pomoc edit: Sprawdziłem ile mam funduszy i wyszło mi 140 zł ajeszcze musze kupić ładowarke, kwarce do odbiornika i pakiet, niema jakiejś tańszej ładowarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 czy mógłby mi ktoś odpisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Adaś, to nie temat na takie pytania. moderator juz dawno powinien to przenieść. Bylo duzo postow z twoimi pytaniami. Szukaj Lepiej odłoż troche kasy i wtedy rob zakupy. Chcesz kupic tanio i dobrze kup dwa razy. Raz tanio, drogi raz dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Jak kupie accuel, to jak ładować z gniazdka? Mogę wykorzystać ładowarke od poprzedniego telefonu, tylko przerobic wtyczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Przerób zasilacz komputerowy, lub kup jakiś 12v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Adaś najlepiej jak zasilacz jest 12 V 5A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Zasilacz od telefonu sie nie nadaje bo sie chyba spali od razu i ma tylko około 0,5A a potrzeba 5A lub wiecej.. Najtaniej jest skombinować zasilacz od starego komputera, ja mam od komputera w którym siedział procesor 486 40mhz z dyskiem 255mb :rotfl: i działa wysmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.