Skocz do zawartości

RWD-5 by Skazoo... trochę inaczej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Adaś, nie kombinuj.ten plastik jest zbędny i do niczego nie potrzebny.przykreć silnik bezpośrednio do wręgi silnikowej. Z tym plastikiem nie da się tego zamontować.

Opublikowano

co to jest prop saver? I jak mam uciąć wał, on jest dość gruby a nie chce go skrzywić, nie mam doświadczenia w cięciu metali, a pozatym to nie wiem jak mam zamocować to śmigło, mam różne śrubki ale albo nie chcą wejść na wał albo są za duże. Chyba muszę kupić taki "trzymacz" przy okazji kupowania baterii ładowarki i aparatury, z tą ładowarką to jest o tyle problem, że albo musze mieć akumulator na 7 v (mam tylko na 5 a pozatym do brata więc...) albo są strasznie drogie

Opublikowano

Prop-saver to coś TAKIEGO. Ma to na celu chronić śmigło w przypadku kraksy przez to, że spada wtedy z piasty i nie lamie się. Te silniczki typu CD mają dość długie wały. Wystarczy, że podczas kraksy skrzywisz go trochę i będziesz musiał go wymieniać. Wystarczy przyciąć zwykłą piłką do metalu, gdzieś o połowę. Parę pociągnięć piłką i będzie skrócony. Tylko owiń jakąś szmatką silnik, żeby magnesy nie przyciągnęły opiłków. Aha i jak skrócisz wał to nie będziesz miał już możliwości nakręcenia na niego jakiejś śrubki, więc mocowanie wtedy tylko na prop-saver.

Opublikowano

Adaś, ta ładowarka z twojego linku jest do du... . Ładuje tylko 3 cele lipo. Kup Accucell 6 i będziesz miał uniwersalną mikroprocesorową ładowarkę z balanserem za niewielką kasę. :)

Opublikowano

dziękuję za pomoc

edit: Sprawdziłem ile mam funduszy i wyszło mi 140 zł ajeszcze musze kupić ładowarke, kwarce do odbiornika i pakiet, niema jakiejś tańszej ładowarki?

Opublikowano

Adaś, to nie temat na takie pytania. moderator juz dawno powinien to przenieść. Bylo duzo postow z twoimi pytaniami. Szukaj

Lepiej odłoż troche kasy i wtedy rob zakupy. Chcesz kupic tanio i dobrze kup dwa razy. Raz tanio, drogi raz dobrze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zasilacz od telefonu sie nie nadaje bo sie chyba spali od razu i ma tylko około 0,5A a potrzeba 5A lub wiecej..

Najtaniej jest skombinować zasilacz od starego komputera, ja mam od komputera w którym siedział procesor 486 40mhz z dyskiem 255mb :rotfl: i działa wysmienicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.