meteor Opublikowano 6 Lipca 2009 Opublikowano 6 Lipca 2009 A styropian oklejony taśmą jest prawie niezniszczalny Mój RWD powiększony do 1,7m przywalił z prędkością 200km/h w ziemie a na skrzydłach się tylko folia pomarszczyła :wink:
zuczki Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Hej pytanko odnośnie skrzydeł a mianowicie po wklejeniu żeberek zamknięciu i zaklejeniu skrzydła został mi mały nadmiar :oops: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d197931e3e81fdf.html Co z tym zrobić obciąć to czy takie to ma być.Wklejałem żeberka według linii zaznaczonych na planie i tak mi to wyszło Pozdrawiam
Janosik72 Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 przywalił z prędkością 200km/h w ziemie Taaaa !!! a mojego kolegi kolega ma brata co ma kolege co jak latal to funjetem zrobil fale naddzwiekowa (bo mial ponoc super zajedwabisty naped) posluchalem ,zrozumialem i pomyslalem :wink:
Piotrek_SGM Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Opublikowano 14 Lipca 2009 Hej pytanko odnośnie skrzydeł a mianowicie po wklejeniu żeberek zamknięciu i zaklejeniu skrzydła został mi mały nadmiar :oops: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d197931e3e81fdf.html Co z tym zrobić obciąć to czy takie to ma być.Wklejałem żeberka według linii zaznaczonych na planie i tak mi to wyszło Pozdrawiam To normalne, lepiej jak w planach było za dużo, niż za mało, nie? :-) Obetnij nadmiar.
zajc3w Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 przywalił z prędkością 200km/h w ziemie Taaaa !!! a mojego kolegi kolega ma brata co ma kolege co jak latal to funjetem zrobil fale naddzwiekowa (bo mial ponoc super zajedwabisty naped) posluchalem ,zrozumialem i pomyslalem :wink: Meteor miał na myśli 20m/s(76 km/h) :D:D:D
Hukos1 Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam! Tak jak zapowiedziałem w Powitalni na warsztat trafił RWD-5. Narazie postępy z prac przedstawiają się następująco: O dalszych postępach będę informował na bieżąco. Pozdrawiam,
Lord Rzeźnik Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Miło patrzy się na nie kolorowy depron :wink:
Hukos1 Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Prace nad modelem posuwają się do przodu jak widać na załączonym obrazku: Jeszcze brakuje oklejenia kadłuba taśmą, zamocowania podwozia oraz półek pod serwa i elektronikę. To w ten weekend się uzupełni
Lord Rzeźnik Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Tylko taki był w sklepie.. Ale modelarskim? I po modelarskiej cenie ? :|
Hukos1 Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 W modelarskim... i po modelarskiej cenie, ale ten zielony podkładowy, rowkowany wydaje mi się jakoś mniej przyjemniejszy w obróbce...no i te włoski od strony rowkowanej :rotfl:
Lord Rzeźnik Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Ja miałem juz styczność z obydwoma typami depronu. Poza wyglądem i ceną większej różnicy nie ma. Rowkowany się tylko na stateczniki nie nadaje
Hukos1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udało się samolot przez weekend dokończyć i wykończyć i teraz prezentuje się tak: Pozostaje jeszcze założenie wyposażenia do niego i oblot
Kwasiu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Ja miałem juz styczność z obydwoma typami depronu. Poza wyglądem i ceną większej różnicy nie ma. Rowkowany się tylko na stateczniki nie nadaje Ja porównywałem modelarski 3mm z budowlanym 3mm i różnica jest ogromna, modelarski jest 2 razy sztywniejszy od budowlanego, łatwiej się piłuje.
darek.3333 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Ładnie wszystko wyszło - tylko szkoda , że nie ma lotek - jak prawdziwy samolot :wink:
Hukos1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Dzięki Darek! Ale ja na miejscu RWD-ziaka bym się obraził za to, że nie uważasz go za prawdziwy samolot... :wink: he,he Udało się przeprowadzić "pokojowy oblot" modelu: I tu mam pytania do bardziej doświaczonych pilotów modeli, a szczególnie do kolegi Piotra_SGM, bo nie ukrywam, że wzorowałem się na jego "pokojowym" oblocie: - Czy go nie ciągnie za bardzo do góry? - Czy nie zmniejszyć wychyleń sterów? - Jakieś inne uwagi dotyczące zachowania się modelu? Z góry dziękuję!
Norman Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udało się przeprowadzić "pokojowy oblot" modelu: - Czy go nie ciągnie za bardzo do góry? - Czy nie zmniejszyć wychyleń sterów? - Jakieś inne uwagi dotyczące zachowania się modelu? Z góry dziękuję! Na takiej uwięzi nie sprawdzisz czy ciągnie do góry , wisząc na tej lince innej mozliwości nie ma . Wychylenia steru wysokości musisz zmniejszyć bo zrobisz z niego akrobata ( przynajmniej o połowe ) bo bedzie strasznie nerwowy . edit : kierunek możesz zostawić tak jak jest .
darek.3333 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Prawdziwy RWD też miał lotki.... Chodziło mi o to , że bez lotek nabierzesz innych nawyków. Lepiej od razu latać modelem z lotkami. Powodzenia w nie pokojowym oblocie.
Hukos1 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam ponownie! W dniu wczorajszym odbył się oblot modelu: Na szczęście modelowi nic złego się nie stało, puściło tylko umocowanie silnika w przekładni. Poza tym wszystko OK! Model jest naprawdę SUPER! Podziękowania dla Skazoo za plany!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.