meteor Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 A styropian oklejony taśmą jest prawie niezniszczalny Mój RWD powiększony do 1,7m przywalił z prędkością 200km/h w ziemie a na skrzydłach się tylko folia pomarszczyła :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczki Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Hej pytanko odnośnie skrzydeł a mianowicie po wklejeniu żeberek zamknięciu i zaklejeniu skrzydła został mi mały nadmiar :oops: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d197931e3e81fdf.html Co z tym zrobić obciąć to czy takie to ma być.Wklejałem żeberka według linii zaznaczonych na planie i tak mi to wyszło Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 obciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 przywalił z prędkością 200km/h w ziemie Taaaa !!! a mojego kolegi kolega ma brata co ma kolege co jak latal to funjetem zrobil fale naddzwiekowa (bo mial ponoc super zajedwabisty naped) posluchalem ,zrozumialem i pomyslalem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Hej pytanko odnośnie skrzydeł a mianowicie po wklejeniu żeberek zamknięciu i zaklejeniu skrzydła został mi mały nadmiar :oops: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d197931e3e81fdf.html Co z tym zrobić obciąć to czy takie to ma być.Wklejałem żeberka według linii zaznaczonych na planie i tak mi to wyszło Pozdrawiam To normalne, lepiej jak w planach było za dużo, niż za mało, nie? :-) Obetnij nadmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc3w Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 przywalił z prędkością 200km/h w ziemie Taaaa !!! a mojego kolegi kolega ma brata co ma kolege co jak latal to funjetem zrobil fale naddzwiekowa (bo mial ponoc super zajedwabisty naped) posluchalem ,zrozumialem i pomyslalem :wink: Meteor miał na myśli 20m/s(76 km/h) :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam! Tak jak zapowiedziałem w Powitalni na warsztat trafił RWD-5. Narazie postępy z prac przedstawiają się następująco: O dalszych postępach będę informował na bieżąco. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Miło patrzy się na nie kolorowy depron :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Tylko taki był w sklepie... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Prace nad modelem posuwają się do przodu jak widać na załączonym obrazku: Jeszcze brakuje oklejenia kadłuba taśmą, zamocowania podwozia oraz półek pod serwa i elektronikę. To w ten weekend się uzupełni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Tylko taki był w sklepie.. Ale modelarskim? I po modelarskiej cenie ? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 W modelarskim... i po modelarskiej cenie, ale ten zielony podkładowy, rowkowany wydaje mi się jakoś mniej przyjemniejszy w obróbce...no i te włoski od strony rowkowanej :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Ja miałem juz styczność z obydwoma typami depronu. Poza wyglądem i ceną większej różnicy nie ma. Rowkowany się tylko na stateczniki nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udało się samolot przez weekend dokończyć i wykończyć i teraz prezentuje się tak: Pozostaje jeszcze założenie wyposażenia do niego i oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Ja miałem juz styczność z obydwoma typami depronu. Poza wyglądem i ceną większej różnicy nie ma. Rowkowany się tylko na stateczniki nie nadaje Ja porównywałem modelarski 3mm z budowlanym 3mm i różnica jest ogromna, modelarski jest 2 razy sztywniejszy od budowlanego, łatwiej się piłuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Ładnie wszystko wyszło - tylko szkoda , że nie ma lotek - jak prawdziwy samolot :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Dzięki Darek! Ale ja na miejscu RWD-ziaka bym się obraził za to, że nie uważasz go za prawdziwy samolot... :wink: he,he Udało się przeprowadzić "pokojowy oblot" modelu: I tu mam pytania do bardziej doświaczonych pilotów modeli, a szczególnie do kolegi Piotra_SGM, bo nie ukrywam, że wzorowałem się na jego "pokojowym" oblocie: - Czy go nie ciągnie za bardzo do góry? - Czy nie zmniejszyć wychyleń sterów? - Jakieś inne uwagi dotyczące zachowania się modelu? Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udało się przeprowadzić "pokojowy oblot" modelu: - Czy go nie ciągnie za bardzo do góry? - Czy nie zmniejszyć wychyleń sterów? - Jakieś inne uwagi dotyczące zachowania się modelu? Z góry dziękuję! Na takiej uwięzi nie sprawdzisz czy ciągnie do góry , wisząc na tej lince innej mozliwości nie ma . Wychylenia steru wysokości musisz zmniejszyć bo zrobisz z niego akrobata ( przynajmniej o połowe ) bo bedzie strasznie nerwowy . edit : kierunek możesz zostawić tak jak jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Prawdziwy RWD też miał lotki.... Chodziło mi o to , że bez lotek nabierzesz innych nawyków. Lepiej od razu latać modelem z lotkami. Powodzenia w nie pokojowym oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hukos1 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam ponownie! W dniu wczorajszym odbył się oblot modelu: Na szczęście modelowi nic złego się nie stało, puściło tylko umocowanie silnika w przekładni. Poza tym wszystko OK! Model jest naprawdę SUPER! Podziękowania dla Skazoo za plany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.