Marcin K. Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Skąd masz takie piękne śmigiełko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Skąd masz takie piękne śmigiełko? Biela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Właśnie dzisiaj stałem się posiadaczem tego modelu. Po pobieżnych oględzinach zestawu mogę powiedzieć jedno: jestem pod wrażeniem jakości wykonania. Folia wszędzie ładnie naciągnięta, żadnych zmarszczek czy bąbli.Jedna rzecz która mnie zaniepokoiła: skrajne wychylenie lotek w górę jak na moje oko jest ciut za małe. Po zmierzeniu wychodzi mi że obydwie lotki wychylają się w zakresie max 12mm w górę.Poniżej załączony obrazek:Czy tak ma być czy może w fabryce "dali ciała"? Może ktoś sprawdzić w swoim modelu jak jest u niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Wilga B H 35 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Dzięki za fotki, wygląda podobnie jak u mnie więc chyba jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Jak patrzę na otoczenie z filmu to Wilga prosi o pływaki Przemku, mam zamiar postawić ją na pływaki i jeśli się wyrobię to zabiorę ją na konkurs makiet do Narewki w przyszłym roku. Pomalutku zbieram zdjęcia do dokumentacji, a chodzi ot ten egzemplarz: https://www.youtube.com/watch?v=rFs0_xUBtJY https://www.youtube.com/watch?v=LX_S-BI3Q-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Witam po dłuższej przerwie. W końcu ruszyły prace przy mojej wildze. Postanowiłem dodać jej usztywnienia na ogonie i statecznikach tak jak ma oryginał. Jeszcze nie wiem czy zrobię takie na skrzydłach - jest tego sporo i mając na względzie wagę pływaków (coś ok 2kg z mocowaniami) nie chcę, żeby wyszła latająca cegła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A tu zdjęcia oryginału na kołach i na pływakach: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Moja Wilga już w nowej szacie graficznej. Na ostatniej fotce w tle widoczne pływaki z Hangar9. Niestety na pływakach wyjdzie dosyć ciężko i będę się musiał się nagimnastykować, żeby zmieścić się w regulaminowym max. obciążeniu powierzchni nośnej 15kg/m2. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 W końcu moja Wilga poleciała. https://www.youtube.com/watch?v=B9S5_NFyxv0&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Gratulacje Ładne barwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Ciut grubsza czcionka powinna być: i będzie jeszcze ładniejsza. Też się tej Wildze w sklepie przyglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Darek- gratulacje! Piękna ta Wilga, jeden z lepszych zestawów. Jedyny minusik jaki ma, to brak wzniosu, jaki jednak ma oryginał. Ale generalnie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Ciut grubsza czcionka powinna być: Wiem wiem. Te napisy to tak na szybko żeby do oblotu jakoś wyglądało.Parę godzin spędziłem, żeby w corelu znaleźć odpowiednie czcionki do napisów. Aby była jako taka zgodność z oryginałem to prawie każda literka jest z innej czcionki - a wydrukował mi znajomy w swojej drukarni. No ale okazło się że druk na folii nie jest specjalnie trwały i zdecydowałem, że literki wytnę ręcznie z czarnego oracoveru, będą grubsze. Z odzwierciedleniem barw też nie jest najlepiej ale machnąłem na to ręką - w końcu to tylko półmakieta. Teraz zdemontowałem podwozie i pracuję nad "upozycjonowaniem" go na pływakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Teraz zdemontowałem podwozie i pracuję nad "upozycjonowaniem" go na pływakach. Pływaki sam "majstrujesz" czy jakieś gotowe znalazłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Pływaki są z Hangar9, coś takiego: http://www.scorpio-polska.pl/katalog/hangar-9/plywaki-piper-1-4-arf-p5855.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Już w wersji hydro (widoczne kółko ogonowe będzie zdemontowane): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darod07 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Gotowy do oblotu, ale to już na Pucharze Centralnej Europy Modeli Wodnosamolotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Na wodzie ciężko będzie odróżnić od oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 No i czcionka ładnie przytyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi