MZWBPiotr Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Rok 1959 Trwają ostatnie poprawki przed stopniowym wyposażaniem płatowca: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No powiem szczerze, że robi wrażenie. Wiem, że do końca jeszcze trochę, ale mam nadzieję być przy oblocie. P.S. Aaaaaa! Zrób coś z tymi zdjęciami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 "P.S. Aaaaaa! Zrób coś z tymi zdjęciami" Bartku co ty chcesz od tak starego zdjecia, w 1959 nie bylo lustrzanek... Cudem jest to, ze jest ono kolorowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 ... w 1959 nie bylo lustrzanek... 1949: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 1936 Kine_Exakta_Typ_3_Bj._1938_-2745 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No i dobra moze i byly ale to nie byla ta jakosc zdjec Przyznam sie, ze nie wiedzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Oj, nie rzucaj pochopnie ocen. Niektóre aparaty są do dziś niedoścignione. Miałem wiele lat temu okazję zrobić kiedyś zdjęcie na doskonałej kliszy starą Leica"ą. Chyba żadna cyfrówka nie potrafi zrobic takich fotek. Ale co ja tam się znam..... elektroenergetykiem jam ci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 http://www.theatlantic.com/infocus/2011/08/world-war-ii-the-american-home-front-in-color/100122/ Są fajne lotnicze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No panowie zagieliscie mnie Ale fotografowie Iskry nie mieli takiego sprzetu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No panowie zagieliscie mnie Ale fotografowie Iskry nie mieli takiego sprzetu To nie jest oryginalne zdjęcie tylko reprodukcja z jakiegoś czasopisma.Wyraźnie widać raster.Oryginalna fotka mógła być bardzo dobrej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A tak na temat Ostatnio wzmocnilem czesci skrzydel nad oslonami wlotow powietrza pretem weglowym 4mm, poniewaz pojedyncza rurka nie wydawala mi sie odpowiednim wzmocnieniem Glupio by bylo jesli podczas oblotu skrzydla postanowilyby "klasnac" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekJ121 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No Piotrek szacun naprawde piekny model bedzie Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Wykonałem dzisiaj z plastiku taki oto element: Jego wykonanie zajęło mi dużo czasu... Ale jestem zadowolony z efektu (trzeba tylko kolor zmienić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Fajnie Ci ta Iskra wychodzi. A ja właśnie siedzę i meczę plany , żeby zrobić 1,4m Iskrę z chowanym podwoziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Tomku pod jaki napęd będzie twoja Iskra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Będą 2 , jedna z 90" a moja z jakąś chyba mniejszą, przewiduje, że waga to max. 2,5kg moja . Na razie jestem jeszcze daleko w lesie z rysowaniem , więc się nie ma czym jeszcze pochwalić. Dla mnie ten projekt to wielka niewiadoma, to mój pierwszy "odkurzacz" i to od razu w rozmiarze XL. Jak już będę bliżej cięcia to otworze nowy wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Z moich wyliczeń wynika, ze bedziesz musiał powiekszyc wloty powietrza. W skali 1:7.14 (chyba w takiej robisz) ich powierzchnia jest rowna 43.68cm², a FSA turbiny 90mm wynosi ok. 60cm² Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wloty mam 53 cm2 , Piotrek stwierdził że wystarczy dla jego modelu, moja turbina będzie mniejsza więc problem dopasowania odpada ,będzie o.k. Myślę , że Piotrek wychodzi z założenia że lepiej kilka procent mniejsza wydajność turbiny która i tak jest na wyrost mocno(przewidywany ciąg większy niż waga modelu) że woli mieć makietową iskrę niż Iskro-podobny. Zresztą, jak będzie bardzo źle to będziemy przerabiać projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 1936 Mam lepiej, 1929 Zresztą lustrzanki (dwuobiektywowe) były znane już od 1870r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Tak - własnie wychodzę. Z założenia znaczy się . Po moich doświadczeniach z EDFami właśnie tak wolę. Jeśli za mało wazducha będzie to dorobię "lewe" wloty. Ale to kwestia przyszłości. Na razie chcemy mieć z Tomaszem 2 modele różnej wielkości latające spokojnie a nie jak rakiety. Ma już obiecaną turbinę ode mnie. Będzie zadowolony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi