janegab Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 NOWY POLSKI SZYBOWIEC ZDJĘCIA PONIŻEJ : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
list Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 A jakieś podstawowe dane techniczne? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 A jakieś podstawowe dane techniczne? Ale ludzie mają wymagania. A nie wystarczy, że jest? Janek, rozsuń trochę skrzydełka i pokaż bagnecik Ważenia dokonałeś? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Z wygórowanych wymagań dla mnie ważna jest cena i czy gustowny stojak jest w zestawie do modelu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Janek zajedzie do Starogrodu, to będziemy podziwiać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Model widzialem u Wiesia w ubiegłym roku -bagnet nie żielazny a wungiel szuflada...prosił bym fotki zamiescil na forum.... reszta info podam jak szef firmy wróci z pikniku modelarskiego / na Ochodzitej jak sie nie mylę/ za 2-3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Fajny z wyglądu. Ciekawe jakie dane, pewnie RG 15 ? Ale może się mylę. Czekamy na info ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Specyfik stań na ziemi to przy Stingu który ma już grubo ponad dychę staroć tak konstrukcyjnie jak i technologicznie . Taki model nadaje się jedynie dla amatora do tego pewnie jak inne modele X cos tam nie grzeszy ani małą wagą ani jakością wykonania . Jeśli ktoś chce już kupić jakiś model laminatowy powinien omijać szerokim kręgiem takie wypociny bo straci czas , kasę i zniechęci się do modeli laminatowych . Jeśli amator ma ochotę kupić sobie cos do rekreacji pozostaje dwie firmy Wistmodel i Kwarciński a do wyczynu Respect , lub dla zbierających pieniądze długoterminowy toxic ,który mimo że lata dobrze robi się nieterminowo i długo . I to by było na temat nowości a raczej kolejnych bubli na naszym rynku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 uhaha ..aż poplułem monitor ze śmiechu... ,kolejna fachowa uwaga... Czasem warto ściągnąć klapki z oczu i poszerzyć horyzont, modelarstwo to nie tylko zawody,wyczyn, F3F ... 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Specyfik stań na ziemi to przy Stingu który ma już grubo ponad dychę staroć tak konstrukcyjnie jak i technologicznie . Taki model nadaje się jedynie dla amatora do tego pewnie jak inne modele X cos tam nie grzeszy ani małą wagą ani jakością wykonania . Jeśli ktoś chce już kupić jakiś model laminatowy powinien omijać szerokim kręgiem takie wypociny bo straci czas , kasę i zniechęci się do modeli laminatowych . Jeśli amator ma ochotę kupić sobie cos do rekreacji pozostaje dwie firmy Wistmodel i Kwarciński a do wyczynu Respect , lub dla zbierających pieniądze długoterminowy toxic ,który mimo że lata dobrze robi się nieterminowo i długo . I to by było na temat nowości a raczej kolejnych bubli na naszym rynku ... Ha..trudno rozpoczynać modelarstwo od modelów "PLASTICZANYCH"-/ laminatów/ . Trzeba rozpoczac od najprostrzych EPP..fregat...barakud..modeli z MAWI ...falkonów .zwiekszajac stopien zaawansowania. Kazdy nastepny model cieszy zwłaszcza jak bardziej doskonały. Jak polata sie różnymi wynalazkami dopiero mozna docenic model wyczynowy / nawet po naprawie i przebiegu / -TO WIELKA PRZYJEMNOŚC pośmigać toxikiem przyznaje rację Kamyczkowi.Nie wypada negować naszych rodzimych konstrukcji bo są o wiele tańsze a nie kazdego stać na bolid wyczynowy . Kazdy cieszy sie tym co ma. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Czy Kamil zrobił w życiu model , bo W. Stefański robi modele na światowym poziomie od dziesięcioleci .I doskonale lata..podobnie jak pilot Leszek od respkta..a przypomnę ,ze Wiesiu z Mawi to rownież były mistrz Polski..wiec troszku szacunku.. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Mareczek umiesz czytać ja oceniłem wykonanie modeli Witka i Kwarcińskiego jako lepsze o niebo od X coś tam . Poza tym jak mam oceniać model w którym zamknięcie skrzydła w klapie i na lotce jest z balsy ze słojami wzdłuż które pęka od krawędzi do krawędzi ? nie wspomnę o dźwigarze z węża węglowego którego powierzchnia styku jest taka że odkleja się od pokrycia i na własne oczy widziałem w bielawie model w którym odmeldowało się górne pokrycie skrzydła ... Ja koledzy oceniam robotę w porównaniu z wieloma innymi modelami ,które miałem w rękach . Prawda jest taka dziś modeli wyczynowych f3f czy f3b nie robi zawodnik bo prędkość z jaką zmieniają się modele i trendy że opłaca się tylko produkcja seryjna . Jeśli chodzi o tytuł mistrza polski to jeszcze kilkanaście lat temu można go było zdobyć modelem wystruganym w piwnicy z kilkunastu desek balsy z przydziału z AP dzisiaj w wyczynie bez modelu za 1000 lub więcej € można zapomnieć o wyniku . Nie wiem kiedy i w jakiej klasie pan X zdobył mistrzostwo polski i w jakiej klasie ale przypuszczam że ze 20 lat temu i na takim właśnie poziomie są te modele tyle że więcej w nich niedbalstwa i porównywanie tej roboty z modelami pana Stefańskiego to jak stawianie syrenki przy ferrari . A jeśli ktoś chce udowodnić że te modele od pana X są takie super to licencja i na zawody F3F będzie porównanie jak ktoś zostaję Mistrzem polski to według kolegów powinien błyszczeć więc zapraszamy okaże się ile to warte jest realnie . Ja za to nie dał bym 500pln bo to nie wytrzyma ani startu z wyciągarki do F3B ani porządnego rozpędzania z 2 kg balastu przy wietrze typu 20m/s w F3F . P.S Może niektórym się to nie podobać że nazywam rzeczy po imieniu i oceniam to co widzę takimi jakimi te rzeczy są ale uważam że albo piszemy to co uważamy i do tego jest to forum . Albo robimy zawody w podlizywaniu się temu czy innemu za 50pln rabatu mówiąc jakie to piękne i jakie wspaniałe i super ale wybaczcie ja nie mam zamiaru tandety nazywać arcydziełem ... Kamil 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Janeczku wstaw dane tego modelu bo mi się podoba i fajnie wygląda. Będę kiedyś na Ziemi Świętej to podjedziemy do Wiesia, zapoznasz mnie. Bym z chęcią popatrzył co on tam robi i czego nie ma na stronie. Może byśmy kiedyś jakiś filmik skręcili. To był by hicior 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Masakra Kamilu... dalej klepiesz to samo na okrągło...o tej bielawie już czytałem z 2 lata temu Nie potrafisz rozdzielić sportu z rekreacją ,modelu za 1000 Euro z modelem za 1000-2000 tyś złotych... Szkoda dyskutować ,a Twoje wypowiedzi pogrążają Cię ,a szkoda bo ze swoim doświadczeniem mógłbyś wiele zdziałać dobrego na forum ...oj szkoda.. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Za 2 tysiączki to można kupić coś znacznie lepszego z Wistmodel i od Kwarcińskiego do czego gorąco namawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Janeczku wstaw dane tego modelu bo mi się podoba i fajnie wygląda. Będę kiedyś na Ziemi Świętej to podjedziemy do Wiesia, zapoznasz mnie. Bym z chęcią popatrzył co on tam robi i czego nie ma na stronie. Może byśmy kiedyś jakiś filmik skręcili. To był by hicior Dawno Cię kolego nie było na Swiętej Ziemi. Mam kilka nowo -odkrytych miejscówek do latania a pasują mi bo jak jest OK..to zamykam gabinet i 2-3 godz zabawy tez wystarcza. Podziwiam filmiki i kamerkę "nagłowną"..też o takim czymś myślę bo moje fotki lezących na glebie modeli są bardzo nudne.17-18bm w Michalkowie k/ Ostrowa skad pochodzę odbędzie się piknik lotniczy na wysokim poziomie. Wiesiu Pastuszak-Mawi Models jak co rok bedzie wystawial swoje be-be.Konin-ostrów to 80 km..może zawitasz.Pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Janek rozumiem że jako naczelny wyznawca kultu MAWI kupujesz antałka i startujesz zawodniczo w F3F z takim modelem to mistrzostwo polski gwarantowane. Zrób parę fotek konstrukcji , zamknięcia klap i lotek środka skrzydła w kierunku dźwigara bagnetu i nasady skrzydła zapodaj kilka danych i wymiarów i zobaczymy czy się coś nagle poprawiło w temacie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Janek rozumiem że jako naczelny wyznawca kultu MAWI kupujesz antałka i startujesz zawodniczo w F3F z takim modelem to mistrzostwo polski gwarantowane. Zrób parę fotek konstrukcji , zamknięcia klap i lotek środka skrzydła w kierunku dźwigara bagnetu i nasady skrzydła zapodaj kilka danych i wymiarów i zobaczymy czy się coś nagle poprawiło w temacie ...17-18 bm w Michalkowie odbedzie sie piknik modelarski.Nie pozostaje ci nic innego jak tyko podjechac / wybiera sie równiez specyfik./ i naocznie sprawdzić swoje zastrzeżenia. Myślę ,ze Wiesio opusci Tobie z ceny modelu te 20 zł a ja postawie kaszankę-kielbasę.z musztardą . Herbatę bedziesz musiał se dokupić sam aaaa też Ci postawię może jak bedzie wiało na Szybowcowej to zajadę - nie pogoniesz mnie - zrewanżujesz się chlebem ze szmalcem...Kwarcinski Twój kulega zawsze jest tyż..podchodzi do MAWI...i jednym ślepiem filuje co i jak - kabaret. . Zbudował-powiekszył flakona dokleisz troche dykty do 3m i mozesz starować w F3F...sukces murowany.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Witam Jeden myli model z lataniem zawodniczy , a drudzy chcą mieć model do latania rekracyjnego. Jak czytam te posty, to mam niezłą faze. Pozdrowienia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ot co ,tylko na wesoło trzeba brać uwagi Kamila ,dyskusja nie ma sensu ... Być może zawitam również na ten piknik ,dam pomacać Kamilowi model,zrobię piona z 250 m , może trochę zmieni zdanie .. P.S. To będzie piknik dla modelarzy czy tylko lotniczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi