Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaraz Ci policzę ile ja mam zębów na cal :-)

EDIT: 16 

To jest najgrubsza jaką stosuję, mam też drobniejsze, ale te używam tylko do plastiku i węgla.

Opublikowano

Ja używam zwykłej włośnicy z marketu. Brzeszczoty do drewna wybieram okrągłe (spiralne) - bardzo wygodne.

Opublikowano

Chciałbym kupić piłkę włosową.

...

Robert jak chcesz mieć dobrą i na lata piłkę to kup ramkę jubilerską, trochę droższa, ale to opłacalny wydatek.

Opublikowano

Bardzo dobra decyzja. Ja mam Proxxona i to jest moja podstawowa maszyna. Plus szlifierka taśmowa.

Opublikowano

Na razie wystarczy mi ręczna, teraz nawet wręgi pod silnik nie mam za bardzo jak wyciąć.

Kojani, możesz zaproponować coś? Gdzie kupić i jaki model?

Opublikowano

Na razie wystarczy mi ręczna, teraz nawet wręgi pod silnik nie mam za bardzo jak wyciąć.

Wybieraj - na rozmiar musisz się sam zdecydować ;)

Również stąd możesz kupić b. dobre brzeszczoty, jak raz użyjesz Antilope lub Vallorbe to innych już nie założysz.

Zresztą inne narzędzia są równie interesujące ;)

http://www.alco.com.pl/?page=shop/browse&offset=40&category_id=12-47-00-00-nozyce&keyword=

Opublikowano

eee tam ręczna... Elektryczna tnie, nawet jak brzeszczot przestał być piłą :D

Miałem opory, wydawało mi się, że będzie głośna jak wyrzynarka budowlana. A tu cichutko i powoli.

Tylko gdzie znaleźć dobre brzeszczoty 130 z kołkiem...

Opublikowano

Tu z pewnością znajdziesz fajną ramkę i brzeszczoty do metalu (plastiku):

http://www.alco.com.pl/?page=shop/browse&offset=0&category_id=&keyword=brzeszczot

i na początek proponuję taki zestaw brzeszczotów (są tam głównie brzeszczoty do drewna):

http://www.ebay.de/itm/24Stueck-Bahco-Laubsaegeblaetter-Holz-Metall-Spiral-Saegeblaetter-Laubsaege-302-6x4P-/310561567045

Ooo widzę, że ten sam sklep co Stanisław podałem :-))

Opublikowano

Bardzo dobra decyzja. Ja mam Proxxona i to jest moja podstawowa maszyna. Plus szlifierka taśmowa.

Miałem w planach ale na razie zostaję przy uchwycie do wiertarki + tarcza na rzep do wiertarki.

Może w przyszłości jak będę coś w drewnie więcej rzeźbił ;)

Robert sorry za OT. 

Opublikowano

Przeglądam sklep alko Jaka długość ramki proponujecie/ Przedział od 80mm do nawet 200mm. Strzelam, że 120 będzie dobre do wycinania wręg skrzydła.

Opublikowano

Przeglądam sklep alko Jaka długość ramki proponujecie/ Przedział od 80mm do nawet 200mm. Strzelam, że 120 będzie dobre do wycinania wręg skrzydła.

Ja mam 140 - one wszystkie mają regulację długości więc nie ma problemu.

Opublikowano

W sklepie na rogu mam brzeszczoty do metalu 160mm z mocowaniem kołkowym. Mam zresztą taką pseudo ramkę do tego. Wszystko pójdzie w kubeł bo nie idzie tym nic równo przeciąć.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.