kaczma2 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Pilot 66. Próby wykazały, że model wymaga dociążenia nieco ponad 500g. To się zmienia w miarę dokonywania kolejnych zmian. Wskazano mi oddzielić dźwięki jednej strony głośnika od drugiej strony płytą z otworem. Zrobiłem to w mniejszym zakresie ze względu gabaryty kadłuba. Zmieniłem zasilanie. Arduino bez zmian z BEC 5V natomiast wzmacniacz zasilany jest z lipola 3S. Nastąpił znaczący wzrost siły głosu diesla wielocylindrowego.Cały model gotowy do pływania waży 3700g. https://goo.gl/photos/zkQG6sJmZ7YxpuSi7
kaszalu Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam Wszystkich po dłuższej przerwie ! Z dużą przyjemnością za pozwoleniem Andrzeja z Aleksandrowa podłączam otrzymane od niego zdjęcia lokomobili do pływania po "stepach akermańskich" Efekt bieżący robi wrażenie, chociaż maszyneria jeszcze jest w trakcie produkcji.- Andrzej wykonuje prace przy palenisku na paliwo stałe i przymierza się do wykonania naolejacza-lubrykatora którego zdjęcia otrzymał z muzeum ! Będzie ciekawie ! Na razie pocieszcie oczy dziełem w obecnym stadium budowy machiny !!! Ja się wybieram w odwiedziny do Aleksandrowa - będzie film !! Pozdrowienia przedsezonowe dla Wszystkich !!
kaszalu Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Ps. Andrzeju - tu masz stronę z klimatycznym lubrykatorem ! http://www.full-ahead.net/Silownia/silniki_glowne/lubrykator/lubrykator_bulg/lubrykator.htm oraz kilkoma innymi statkowymi ciekawostkami .... A tu widać w 2 - 3 minucie jak pracują napędy lubrykatorów na maszynie parowej ! A TAK BYŁ UŻYWANY ORYGINAŁ MASZYNY KTÓREJ MODEL ZBUDOWAŁEŚ !
kaszalu Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Przykład zadziałał - inni też się wzięli do roboty ! Poniżej produkcja Janusza do wyposażenia Halnego i jego produkcji własnej zmyślna maszyna "mesze" co blachę walcuje, zwija, faluje i czesze !! Na kurbkę ! Bardzo przydatne do wykonywania wszelkich wzmocnień, przekładek i odstępników z blachy mosiężnej, miedzianej i kartonu .
kaczma2 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Andrzej, mój kanał jest zamarznięty ale twój przy Bronikowskiego nie jest zamarznięty. Nadaje się do pływania modelami.
kaszalu Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ale w nocy -6 o C ....... zamarznie ..... A lodołamacza nie mam ! ( na razie .. )
Łuszpiński Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Widzę, że Was swędzi. Jeszcze trochę.Puki co budować, budować i pokazywać. A co z resztą parówek ? - ugotowane czy wymiekają? A może to tylko atrapy? papierowe?. To się nazywa sarkazm ale oficjalny to przytyk.
kaszalu Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Robią się , robią - popłyniemy Andrzeju razem w Pieczyskach i na Balatonie na wiosnę !! Wszystkie "elementa" przygotowane - rozpoczynam montaż !
mike217 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Ja na cały nastepny weekend jadę do Mikorzyna na ciepłe jezioro. Będą tam zimowe Zawody FSR, napływam się. \ Tu fotka z przed dwóch lat Foto P.K 2
kaszalu Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam Wszystkich ! Pogoda słaba, lody stoją, pływać nie idzie, z lataniem też słabowato a i co niektórzy oficjane przytyki czynią o .... " papierowych i wymiękających parówkach czy cóś ..." więc przełamałem wrodzone lenistwo zimowe i zabrałem się do roboty ! Wcale "niewymiękła parówka" została wprowadzona do doku , brygady ruszyły do montażu siłowni ! Idzie nieźle ( znaczy się wiosna blisko i wodować trzeba aby na Balaton i Kanał Bydgoski tradycyjnie w maju zdążyć ,o czym wszystkim zainteresowanym przypominam niniejszym uprzejmie .... ) ! Siłownia wpasowana, ustawiona, wypoziomowana, jutro montaż końcowy na śrubach i dopasowanie kardanów . Przygotowywana jest jako kompletny moduł który można w całości wraz z serwami sterującymi wyjąć na płycie do prac koserwacyjno - regulacyjnych lub ewentualnie przenieść do innego modelu. Efekty stoczniowego ożywienia na fotkach poniżej , CDN ! Pozdrowienia ! Ps. Sternik na końcu - jeszcze zdefragmentowany !
kaczma2 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Ta figurka fajna. Podoba mi się, czapka mniej. PS. A czemu nie śpisz w nocy?
noker Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Fajkę ten szyper MUSI mieć! Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
kaszalu Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Syn akurat do Polski leciał więc posiedziałem zerkając na Flightradar ! Noker - fajka i lornetka już w trakcie produkcji ( broda też ...) !!
Łuszpiński Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 A jednak pomogło. Cieszę się ogromnie, że będę miał tak zacnego konkurenta. A już straciłem nadzieję. Wygląda to bardzo obiecująco. Gratuluję. 1
kaszalu Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 He, he, he - każdy widać musi dostać swojego "kopa" na zachętę ! Dziękuję - sam się ciesze że ruszyłem ! Ps, Szyper awansował !
kaszalu Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Jak dobrze popędzić i opierniczyć to wszyscy w podskokach się do roboty biorą !!! Smyk prawie Halnego kończy !
cezar65 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Moja stocznia też nie ma przestoju , przy budowie PERKUNA ,dzisiaj wpadła 320 godzina. 1
pawel4090 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Kurcze, piękna jednostka, bardzo mi się podoba. Obserwuje z przyjemnościa, relacje z budowy.
Rekomendowane odpowiedzi