kaszalu Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Paweł - tak naprawdę to nic trudnego - wszystko masz opisane na stronach powyżej ! Jak się zabierzesz to i zrobisz, a satysfakcja gwarantowana !! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Kawałek pięknej i nadal żywej historii parowej żeglugi bocznokołowej u sąsiadów .... https://www.youtube.com/watch?v=2IlC6PNNq4o https://www.youtube.com/watch?v=-tndQfj8K5g https://www.youtube.com/watch?v=0YpRkmLNIW4 https://www.youtube.com/watch?v=t9ke0quoL0s https://www.youtube.com/watch?v=_4K8fsYds5E https://www.youtube.com/watch?v=NB8vbAZZhFY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dziś eksplorowaliśmy Pieczyska od strony Tazbirowa. Woda mocno przeciętna, 7 stopni. Trafiliśmy jednego suma i lina na 18 metrach. Mnóstwo śmieci na dnie po sezonie żeglarskim i motorowodnym.. Wstyd , szkoda gadać.. Nasze nurkowania są cyklem przygotowań do nurkowań głębokich w sezonie 2018. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Mój wnuczek jeździ w każdą niedzielę (Teraz zimowa przerwa od tygodnia) na szkolenie regatowe nad Zalew Zegrzyński. Salę wykładową i przebieralnię mają na takim starym kadłubie. Całkiem jeszcze zdrowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Ciekawe co było "protoplastą" tej przebieralni..... Pewnie jakiś śródlądowy parowiec albo motorowiec na emeryturze.... Szkoda że niestety mamy za mało kasy na utrzymanie w dobrym stanie takich zabytków - jak już ewentualnie będzie można o tym pomyśleć, to nie będzie czego odbudowywać W porównaniu do tych statków z filmów powyżej widok raczej smutny..... Masakra .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Smutny widok to jest na dnie Polskich jezior, butelki i puszki po piwie i konserwach same nie znajdują się na środku dużego akwenu.. O smieciach w zawiązanych workach nie wspomnę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Racja niestety ..... Wielka szkoda że wielu wodniakom kultury brakuje.... Trudno swoje śmieci do wora wrzucić a potem do śmietnika na brzegu .. . Może się to kiedyś zmieni - mam jednak taką nadzieję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dzisiaj organizujemy małe pływanko na Kanale Bydgoskim - spotkanie przy Kanałowej na betonowych schodkach do wody o 13.30 - zapraszam chętnych !! W międzyczasie izolacja kociołka do minikuterka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Spotkanie pływające nie było liczne ale owocne !! Wyrwaliśmy z Januszem na popływanie kawałek dobrej pogody z tego listopadowego dnia . Nie obyło się bez przygody - musiałem łowić "Bałtyka" na wędkę po uderzeniu śrubą w kamień i rozłączeniu przekładni. Po naprawie polowej dalsze pływanie - było super !! Mała relacja poniżej ! a tu spacer nad brzegami kanału .... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Bardzo ciekawy film znalazłem - coś dla Michała, naszego przedstawiciela w świecie szybkich ślizgów - może taki wynalazek w wersji modelarskiej ??? Ps. Nawet mam plany wersji modelarskiej dla zainteresowanych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dobrze, że przypomniałeś Andrzeju jak po naszym morzu i jeziorach też pływały wodoloty. Plany też były publikowane. Dzięki, może ktoś poszuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Mówisz i masz - modelarska wersja wodolotu ! Trzeba tylko przerobić na elektryka, bo spalina teraz raczej nie za bardzo popularna ... Ale na dobrym silniku trójfazowym i lipolu też da radę ! Mam też plany wodolotu włoskiego "Freccia d'Oro" i rosyjskiego "Kometa" ale dość głęboko muszę pogrzebać .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamyk Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Stary nabytek do prac modelarskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Napadłeś Janusz na szrot ?? Fajne "oldskulowe imadłokowadło" . Ps. Twój kadłubek dojechał cało i zdrowo !! Fajoooowy jest !! Przekazanie jutro !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Andrzej. Wstawiasz zdjęcia, filmy bocznokołowców. A czy zauważyłeś, że z kominów nie leci dym i że szerokość tamborka x 2 = szerokość kadłuba. Dwu kominowy ma nawet szersze? Przerobiłem swój projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Bo teraz Kaziu, po renowacji tych parowców kotły nie są opalane węglem tylko palnikami wirowymi na olej napędowy lub opałowy ! Tamborom "się przyjrzę" ! Ps. Dzisiaj dodatkowo izolowanie "szczytów" kociołka silikatowym kompozytem termicznym do 1200 stopni ( do nabycia w Castoramie za jedyne 13 zyli na dziale z klejami wszelkiej maści ! Coby się przypadkiem "płaszczyk kociołka" nie zaczął fajczyć ... Straż pożarna czuwa !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 ...i teraz "parówka" się prezentuje jak trzeba. Powodzenia w wodowaniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dzięki - czaję się na sobotę >>> ..... Trzymaj kciuki za pogodę !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Ostatnio w castoramie kupiłem do kominka taki uszczelniacz ale czarny. Mysle, że lepiej by wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Też go widziałem, ale kartusz jest dużo większy i 3 x droższy.... Miałem to kiedyś do kominka na działce , ale niestety po otwarciu szybko stwardniał. Jak kompozycja się utwardzi to ją podmaluję na czarno ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi