Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaszalu Opublikowano 30 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Maja 2021 (edytowane) Ja też popływałem pod żaglami RC - sezon nieoficjalnie uważam za otwarty !!? Edytowane 30 Maja 2021 przez kaszalu 5 1
TomTech Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 marcini59 Pięknie aż wam zazdroszczę ten kanał to wymarzone miejsce do pływania. kaszalu Pięknie sezon otwarty. Ja się zastanawiam jak uszczelnić moją ALICE i co jej dodać aby była piękniejsza. Nim wypłyną i ja muszę naprawić regulator spaliły się tranzystory i jak na razie nie mogę dostać zamienników.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marcini59 Opublikowano 30 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Maja 2021 Kolejny filmik tym razem ukończony model wycieczkowca na parę 4 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaczma2 Opublikowano 31 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Maja 2021 To chyba był wyjątkowy dzień. Ja również popływałem Celinką. Woda na kanale była wyjątkowo czysta. Mogłem swobodnie manewrować. 6
kaszalu Opublikowano 2 Czerwca 2021 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Dzisiaj ok. 17.00 przy Ul. Kanałowej nad starym kanałem bydgoskim planujemy z kolegami popływać parowo i nie tylko w ramach akcji powrotu do normalności po covidzie ? Oczywiście bezpiecznie i z dystansem ! Trzeba więc sprzęt "wypucować", przygotować i wypróbować oraz posmarować tu i tam po dłuższej covidowej przerwie ? W planie kontroli działanie zaworu parowego, rewersu silnika, kociołek, zawory bezpieczeństwa, manometr, ster, gwizdek oraz gramofon sternika ( jest melomanem...) etc. ... !!? Pogoda zapowiada się dobra !!? 4
cezar65 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Byłem i widziałem , popływałem 2 godziny. Ale woda brudna i trochę niska , ale nawigowanie pomiędzy wodorostami i utopionymi gałęziami jest ciekawsze.....
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kaszalu Opublikowano 2 Czerwca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Popływane i sezon oficjalnie otwarty ! Spotkanie było interdyscyplinarne, dotarły nawet na brzeg starego kanału bydgoskiego zagony pancerne amerykańskiej armii? Kilka fotek poniżej ! Pozdrawiamy Wszystkich ? Edytowane 3 Czerwca 2021 przez kaszalu 4 1
marcini59 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Dzień Dobry Poniżej filmik z wczorajszego spotkania 3
kaczma2 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zrobiłem, z pomocą Andrzeja, główną część napędu śruby. Teraz kombinuje gdzie to zastosować, do jakiego modelu? Nie wygląda tak jak powinno ale wykorzystałem fragment z gwintem starego opryskiwacza . 2
Marek_Spy Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 A jak to w środku rozwiązałeś ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Marek_Spy Opublikowano 5 Czerwca 2021 Opublikowano 5 Czerwca 2021 A przekladnia z czego ? Bo to dla mnie problem trudny do rozwiązania.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Łuszpiński Opublikowano 5 Czerwca 2021 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Marku. Podaj mi wymiary dużego koła zębatego. Mam ich trochę, to coś dobiorę i wyślę Ci. Ewentualnie inne elementy. Dysponuję tokarką i frezarką.
cezar65 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zależy jakie to duże....jaką średnicę ma śruba..... . W Centaurze w skali 1:25 śruby mają średnice około 65mm. Może to da ci jakieś wyobrażenie do czego to zastosować.
cezar65 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Kilka dni z rzędu popływałem po Kanale i Balatonie, woda bardzo brudna. Żeby nie było nudy, zacząłem budować kolejny model... 2 1
kaszalu Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Sezon działkowy rozpoczęty, trzeba uruchomić modelarnię alternatywną ! ? Tokareczka działkowa "hand made"już uruchomiona !!? 20210606_170002.mp4
kaczma2 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Na stronie http://www.pellaship.ru/pilot/gallery.html jest 5 holowników. Wybrałem 2. Ze względu na ilość zdjęć nadbudówki podchodzi ten poniżej. typ 90600 Skala 1:40 daje długość 635 mm. Drugi typ 2000 przy tej samej skali daje 510 mm. Mniejszy lub przy skali 1:30 daje 680 mm. Prostrzy w budowie. Chociaż to białe na dziobie, chyba winda nie do rozgryzienia. Plany są bardzo małe i zajmie trochę czasu ich opracowanie.
kaszalu Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Nasz kolega Krzysiek z Grudziądza po ciężkich doświadczeniach covidowych powoli wraca do zdrowia !!? Cieszę się, że modelarstwo mu w tym pomaga !? Trzymamy kciuki za jego szybki powrót do zdrowia i normalności ! Tymczasem kilka fotek z elementami "Strażaka" które właśnie wykonuje w wolnej chwili .? Edytowane 10 Czerwca 2021 przez kaszalu 3
Rekomendowane odpowiedzi