Luko Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Doważanie ogona na szczęście nie jest takie straszne. Dłuższa dźwignia tak więc nie trzeba dużo dołożyć. Leć do wulkanizatora, u mnie za "piwo" dostałem odważniki, na taśmie klejącej 5gr kilkanaście sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Przeprowadziłem próby ciągu na hamowni. Silnik Turnigy Aerodrive C3548-800 regulator REDOX 30A śmigło GWS 11x7 pakiet REDOX 1800mAh Ciąg statyczny 900G :-) Martwi mnie natomiast hałas łożysk przy 30% obrotów. Silnik niby nowy, kupiony na forumowej giełdzie, a łożyska hałasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Skoro przód za lekki, to po co jeszcze dociążać ogon ? No wyszedł mi bełkot. Naturalnie chodziło o łatwość doważenia za lekkiego ogona ( w porównaniu z doważaniem przodu). Ciąg statyczny 900G :-) Szału nie ma. Nie mierzyłem ciągu w swoim FC, ale głowę daję, że przy silniku Turnigy 3536 i śmigle 10x5 jest większy, niż masa modelu (1120g). Rwie go pionowo w górę. Coś może jest nie tak z tym twoim silnikiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Jest ok tylko silnik wolny ,bardziej pod 4S i małe śmigło jak na 3S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Ciąg zmierzony wyszedł dokładnie tyle ile pokazał mi teoretycznie ecalc. Więcej nie potrzebuję. Zaiste, na 4S z tego silnika dałoby się wyciągnąć dużo więcej, ale 900G dla FC jest wystarczające w zupełności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Tomasz zakładam że tematy o FC przeczytałeś. Taki silnik jak twój mam zainstalowany obecnie w Mentorze, zasilany pakietem 4S 3300 mAh. Mój Mentor jest cięższy od FC o ok. 0,9kg. Silnik który masz zamiar zainstalować jest za duży a pakiety za małe. To jest moje zdanie oparte na aktualnym użytkowaniu oby modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Taki silnik miałem na składzie, postanowiłem go wykorzystać. Pakiety 3S zostały mi po Pioneerze. Skoro uzyskałem ciąg 900g, to nie widzę przeciwwskazań. Fakt, silnik będzie pracował na 50% ale co to szkodzi? Za duży silnik to tylko problem z wyważeniem, trudno, dołożę te 5-10g na ogonie. Ale przynajmniej nigdy nie upalę silnika. Mógłbym kupić lżejszy silnik, ale postanowiłem wykorzystać zapasy magazynowe :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 OK. Będzie to doświadczenie którym podzielisz się z nami. FC jest naprawdę świetnym modelem. W tym temacie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/18396-silnik-do-funcub-a/ w kilku postach opisałem swoje doświadczenia z tym modelem. Może będą pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Oblot planuję na sobotę, jeśli aparatura wróci z naprawy. Będę filmował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 imo pomysl z wiekszym silnikiem jest bez sensu ale ja moze jakis przewrazliwiony masowo jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Piotrze, taki leżał w szufladzie nr.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Piotrze, taki leżał w szufladzie nr.4 Daj mu pakiet 4S. Będzie brał mniej prądu i będziesz miał zapas mocy. On się naprawdę przydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Nie mam 4S. Ma za to od ch...a pakietów 3S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Oblot planuję na sobotę, jeśli aparatura wróci z naprawy. Będę filmował Życzę powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Nie mam 4S. Ma za to od ch...a pakietów 3S Ja mam tylko jeden i to rozładowany, chętnie ich kilka przyjmę (kiedyś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Mogę oddać 450, 500 i 2x 700mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Mógłbym prosić o 2x 700mAh? Będą jak znalazł dla mojego wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Jutro je wprowadzę w tryb STORAGE i odezwę się na PW w celu wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Tomasz co z dalszą relacją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Niestety rozpętałem piekło domowe o nazwie "Remont ganku" . Kończę w sobotę, w niedziele zmykam na miesiąc na wakacje, wszystkie moje projekty będę kontynuował dopiero po 1 października :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi