TeBe Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Obecnie model wyważa się dobrze z pakietem 2400 3S,ale musiałem zdjąć 10G ołowiu z ogona. Jednak troszkę to malowanie dołożyło, obecnie model waży równe 1300G. Jutro idealna pogoda na oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Polatałem. Pogoda świetna do latania, jak na tę porę roku. Model po malowaniu i zmianie napędu lata o wiele lepiej. Szybszy silnik (z porządnymi łożyskami, hehe) i mniejsze śmigło poprawiły dźwięk, malowanie dołożyło troszkę masy i model stał się szybszy i stabilniejszy. Przypuszczam, że pokrycie modelu lakierem "na wysoki połysk" zmniejszyło opory tarcia, bo mam wrażenie, że model lata ładniej i szybciej przy mniejszym gazie. Film się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Zazdroszczę u mnie od dwóch tygodni wieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Obiecany film. Trzeba będzie jednak kupić operatorce jakiegoś Handycama ze stabilizacją obrazu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bfis Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Witam Odświerzę temat wariacji na temat Fan Cuba i przedstawię malowanie a la Piper Cub mojego następnego modelu zrobionego dla kolegi. Orginał i model : Pozdrawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Dziś FunCub zaliczył debiut na lotnisku Radom-Piastów. Dzięki refleksowi kolegi Bartka udał się zrobić zdjęcie dokumentujące zachowanie podwozia FunCuba podczas twardego przyziemienia 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Lądowanie z głębokim ukłonem. Dobra kindersztuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 he,he śliczne ujęcie.modelik super lata i wygląda,jak remoncik skrzydła w wicherku?pozdrawiam was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wicherek będzie gotowy na następny weekend :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol.M Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 No trochę się rozkraczyły koła Ja na takie okazje zamontowałem amortyzatory olejowe w podwoziu mojego FC 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Bartek - w którymś z postów Tomka jest mowa o fajnej łączce na której latacie i że jest obok pas asfaltowy, jak to wygląda, masz jakieś zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Na lotnisku Aeroklubu w Radomiu nie ma pasa asfaltowego. Chyba, że chodzi Ci o drogę, na której latałem Corsairem w zeszłym roku (i raz z Tomkiem Fun Cubami). Niestety jej zdjęcia wywaliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Na lotnisku Aeroklubu w Radomiu nie ma pasa asfaltowego. Chyba, że chodzi Ci o drogę, na której latałem Corsairem w zeszłym roku (i raz z Tomkiem Fun Cubami). Niestety jej zdjęcia wywaliłem. aaa rozumiem - to pewnie chodzi o tą drogę - troszkę wąska - Bartek wczoraj wpadłem na pomysł aby wysłać Ci Laski-Corsarz , jest taki transwer - nazywa się wetranswer i zobacze czy uda mi się wysłać do Ciebie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Mój ukochany FC lata teraz z nowym pilotem. Może coś napisze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Czyżby zmienił właściciela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Chwilowo został oddany w inne ręce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jest bardzo fajny. Malowanie powszechnie się podoba. Dzisiaj dzielnie zmagał się z wiatrem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Pieprzony ortodoks. Klap ani stabilizatora nie używa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Chwilę leciałem na klapach i fajnie zwalnia, ale przy tym wietrze klapy były zbędne (a wręcz ryzykowne), przynajmniej do lądowania. Co to takiego ten stabilizator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Mam pilota :-) Mogę się skupic na drewnorzeźbieniu :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi