idfx Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Mała przymiarka by zobaczyć czy nic się nie kosi czy nie naciąga na otworach na kołki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Te kołki są strasznie długie. Wystarczy, aby wystawały po 1cm z każdej strony kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Na razie buduję zgodnie z planami, potem zajmę się usprawnianiem. Dzięki za uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ja zakładam 4 gumy: 2 na krzyż i 2 równolegle. W takim układzie 1cm wystającego to stanowczo za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Coś mi tu nie pasuje. Ten element F3 na dole kadłuba przy spływie skrzydła powinien byś dłuższy, aby dotykał boków kadłuba. Nie mam co prawda planów ale wydaje mi się też, że ta poprzeczka na górze kadłuba (F3) to powinna być wręga garbu kadłuba (bodajże D2), a nie rozpórka którą wkleiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie no .. powoli, jeszcze nic nie jest wklejone F3 jest dokładnie takiej wielkości jak plany mówią. W sumie wkleiłem zdjęcia w oczekiwaniu na podobne uwagi i ewentualne poprawki bo nie idzie mi jakoś super szybko Czy powyższe zdjęcia coś zmieniają ? EDIT: Nie bardzo Krzysztofie rozumiem .. F3 dotyka po całej długości boków kadłuba od strony "kanapki". Po drugiej stronie też dotyka, ale łącznie zresztą stanowi swego rodzaju wcięcia (pewnie by zamontować D3, ale jeszcze nie wiem). EDIT: Wcięcia są raczej po to by weszła tam listewka idąca po całej długości do ogona i łącząca ściankę kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 ufff .... widzę, że jednak muszę się zdać na swoją intuicję. Plany w wielu miejscach odbiegają od rzeczywistości (pewnie updatety projektu). Balsa, która powinna mieć 1/4 cala ma 5 mm zamiast 6.35. Wręga F3 w jednym miejscu na planach ma 88 mm długości, w innym przyłożona do boku kadłuba ma już 81 mm. Niespodzianek jest dużo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Albo jestem ślepy (a możliwe, bo dopiero uczę się czytać plany) albo w kadłubie "brakuje" półki w środkowej części kadłuba - nad płatami. Np. na odbiornik i jakieś zabawki telemetrii. Postanowiłem dodać kilka gramów (wiem ... konstrukcja i tak jest wyżyłowana). Wkleję tam kawałek balsy. Będzie cienka i waga mała. Nie ma sensu ładować od razu sklejki bo jak już przedmówcy wcześniej stwierdzili, jak jeb...nie to i tak nie będzie co zbierać Nie ma tego jeszcze na zdjęciach. Powoli to opracowuję i czekam na opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Kołki nie są jeszcze wklejone. Wsadziłem je by zobaczyć czy się nic nie rozjechało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Według mnie ta kratownica w ogonie jest zupełnie nie potrzebna. Zwłaszcza że masa na ogonie będzie miała duży wpływ na wyważenie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Bez tej kratownicy ten ogon to galaretka, to ja doradziłem koledze zeby tak zrobił z zastrzeżeniem że po pokryciu dołu dolna kratownica do usunięcia. Góra tego modelu to kilka listewek a nie garb ala keson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Dolna będzie do usunięcia. Chwilowo prace na tym zakończone i powrót do zajęć za 2 tygodnie (urlop) .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Zabieram się za garb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Najgorsze już za mną Teoretycznie mogę już zabudować górę przodu kadłuba, ale się zatrzymałem nad późniejszą organizacją elektroniki i miejscem na serwo gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Z tych grubych listewek na 99,9% wyjdą kanty zamiast wyoblenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi